ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δώρο οι γκλίτσες!

Ένα… πρωτότυπο δώρο πήραν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Ηλίας Γιάτσιος στο περιθώριο της προχθεσινής παρουσίασης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Λίθινο. Ο λόγος για τις γκλίτσες που προσέφερε στους δυο άνδρες ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας! Αμφότεροι αποδέχθηκαν το «δώρο» του Δημάρχου ευδιάθετοι και χαμογελαστοί (φωτό)! Στο μεταξύ, στην ίδια εκδήλωση καταγράφηκαν και δύο απουσίες από πλευράς Δημάρχων. Δεν παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος. Αναμενόμενη η απουσία του πρώτου… Στον αντίποδα, η εκπροσώπηση από τη Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών υπήρξε πλήρης, καθώς πέραν του Μ. Ελισάφ εκεί ήταν και οι περισσότεροι Αντιδήμαρχοι!

Ν.Γ.
Τα είχαν λύσει… όλα!
 Τι κοινό έχουν ο Αλεξ. Τσίπρας και ο Θωμάς Μπέγκας; Και οι δύο προσπαθούν να πείσουν και τους εαυτούς τους ότι όσο αυτοί διοικούσαν τη χώρα και το δήμο αντίστοιχα, είχαν λύσει όλα τα προβλήματα και ότι με τη φυγή τους όλα είναι "μαύρα".. "Μαύρο -εκλογικό- φίδι" που θα τους φάει και στις επόμενες εκλογές αν συνεχίσουν έτσι. Εσχάτως μάλιστα κυκλοφορεί εντόνως η φήμη ότι ο τέως δήμαρχος Ιωαννίνων καταφεύγει σε ακραίες θέσεις, για να πείσει το ΣΥΡΙΖΑ να τον εντάξει στους κόλπους του. Αλήθεια ή ψέμα, ο χρόνος θα δείξει...
Α.
Κάτι κινείται…
Επιτέλους! Η είδηση είναι ότι 175 μετανάστες εκ των οποίων 85 ασυνόδευτα παιδιά και 90 άτομα που ανήκουν σε οικογένειες φεύγουν για τη Γερμανία προκειμένου να γίνει η επανένωση με τις οικογένειές τους. Η απόφαση του Δουβλίνου αρχίζει να υλοποιείται. Επίσης 5.000 μετανάστες επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους και κινείται η διαδικασία μεταφοράς τους από τα νησιά προς τον τόπο τους. Αν κινηθεί ολόκληρη η Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση θα πάψει να σηκώνει όλο το βάρος η Ελλάδα. Μακάρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και για τους ντόπιους και για τους ξένους… Η Ελλάδα τώρα φροντίζει να γιατρέψει τόσες πληγές. Ας μην σηκώνει όλο το βάρος της φιλοξενίας τόσων προσφύγων και μεταναστών. Δεν αντέχει άλλο…
Θ.

Μετά θα κρίνουμε
Πόσοι Έλληνες υπουργοί Παιδείας έμειναν στην ιστορία για την προσφορά τους στην εκπαίδευση; Οι περισσότεροι ήλθαν, είδαν και απήλθαν! Ξεχάστηκαν μετά την αποχώρησή τους από το υπουργείο. Ίσως κάποιοι έγραψαν και κακό ιστορικό! Αν είναι περισσότεροι αυτοί που τα έκαναν… θάλασσα τότε εξηγείται γιατί τα ελληνόπουλα ταλαιπωρούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα, δεν αποκτούν στέρεες και χρήσιμες γνώσεις και οι γονείς τους ξοδεύουν πολλά για την υποτιθέμενη δημόσια δωρεάν παιδεία… Για να δούμε τι θα κάνει η σημερινή Υπουργός Παιδείας και μετά θα την κρίνουμε. Πάντως κάποιες αλήθειες ακούστηκαν κατά την αγόρευσή της στη Βουλή. Για να δούμε, θα σπάσει το ελληνικό απόστημα;
ΜΑΤ

Προσγειώθηκαν!..

 Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφτηκαν στη Λευκάδα και αυτό ούτε τραγικό είναι, ούτε και λόγος μεγάλης ανησυχίας για όσους έχουν αποφασίσει να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί. Τη φορά αυτή δεν είδαμε διαμαρτυρίες Λευκαδιτών για τη δημοσιοποίηση των δύο κρουσμάτων, όπως είχε γίνει με την οικογένεια των Σέρβων που τότε θεωρούσαν ότι δυσφημούνταν το νησί σε σχέση με την Πρέβεζα. Δεν επικράτησε φυσικά η λογική, αλλά απλά κατάλαβαν ότι με τη... σιωπή δεν επιτυγχάνεται απολύτως τίποτε. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει από τις ανεξέλεγκτες φήμες που μπορούν σε διαφορετική περίπτωση να κυκλοφορούν.
Ν.

Ήταν έκπληξη…

 Ο τρόπος που οργάνωσε ταχύτατα τον πολιτικό σχεδιασμό ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν έκπληξη για όλους μας. Ακόμη και για εκείνους που ίσως είχαν λόγους να τον βλέπουν να αποτυγχάνει! Αλλά το ήπιαν με το ζουμί τους. Τι να πουν μπροστά σε τόσο σκληρή δουλειά; Μήπως ήξεραν ποια στοιχεία περιλαμβάνει ένας τέτοιος σχεδιασμός προκειμένου να γίνει διαχείριση μιας κρίσης αυτού του μεγέθους; Και είναι ευτύχημα για τους Έλληνες που δεν είχαν την ατυχία αυτή την ώρα να ανατεθεί η διαχείριση σε εκείνους που διαχειρίστηκαν την κρίση στο Μάτι! Η ενημέρωση που έκανε στον πρωθυπουργό για το πώς σχεδίασαν την όλη κατάσταση και οι πληροφορίες που του έδινε για ολόκληρη τη χώρα δείχνει ότι έκανε την καλύτερη επιλογή στελέχους γι’ αυτό το έργο…

Δεν το φανταζόμαστε!
 Τα συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσίαζαν για την εξέλιξη της νόσου σε όλη την Ελλάδα και σε κάθε περιοχή χωριστά δείχνει ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε καλά χέρια και οι εμπειρίες τους θα είναι πολύ χρήσιμες για την οργάνωση και λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα πάνω σε συγκεκριμένες πρακτικές. Γιατί μπορεί κάποια στιγμή να γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό τι μας λέει όμως ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πάλι ίδια ή παρόμοια προβλήματα; Η Πολιτική Προστασία χρειάζεται και στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες και όπως καταφέραμε να παρέμβουμε στη φύση τα προβλήματα δεν θα λείψουν από τη χώρα μας και η Πολιτική Προστασία θα χρειάζεται πλήρη οργάνωση για να μπορεί να επεμβαίνει σε κάθε περίπτωση και να σώζει καταστάσεις ή να προλαβαίνει τα χειρότερα…

Να μη ξαναζήσουμε…
Αυτά που βιώσαμε όλοι μας αλλά ιδιαίτερα αυτοί που βρέθηκαν μέσα στη φωτιά στο Μάτι και έχασαν τους ανθρώπους τους, παρακολουθώντας σήμερα το έργο της Πολιτικής Προστασίας από τον κορωνοϊό μπορεί και να σκεφτούν ότι ήταν άτυχοι που δεν εφαρμόστηκε τότε ένας καλύτερος σχεδιασμός για να σωθούν οι άνθρωποί τους. Μπορεί και τότε να έκαναν ό,τι καλύτερο μπόρεσαν οι υπηρεσίες αλλά εκείνο το αλαλούμ που επικράτησε και η ασυνεννοησία δεν ήταν η καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Για να φθάσουμε σε τέτοιες τραγωδίες φταίνε πολλά. Φταίνε και οι πολίτες που χτίζουν όπου να ‘ναι. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάμπολλες δυνατότητες σε όλους τους τομείς. Αρκεί να υπάρξει σχέδιο και να ενεργοποιούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση…

Πολλά να αλλάξουν!
Με αφορμή την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η πιο κατάλληλη ώρα να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα. Τόσο οι νοοτροπίες, όσο και οι διάφορες πρακτικές βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Δεν χωράνε άλλες προχειρότητες, δεν αντέχουμε άλλες παράνομες παρεμβάσεις! Είναι καιρός να μιλήσουμε για σχέδιο, προοπτική και πολλή δουλειά. Πολλά πρέπει να αλλάξουν αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω. Αυτοί που ψηφίζουν τους νόμους οφείλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα αλλάζοντας και τροποποιώντας τα κακώς έχοντα στο χώρο τους. Αν δεν φυσήξει άνεμος αναδημιουργίας δεν θα βγούμε από τα αδιέξοδα. Καλή αρχή στη νέα εποχή. Μακάρι όταν φθάσουμε στο τέλος όλα να είναι καλύτερα…

Θεανώ Βλάχου