ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

..................................................ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ


÷    Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από τα επίσημα χείλη του άλλοτε διοικητού της Ε.Κ.Τ. μεσιέ Τρισέ, ότι: Αν δεν σας άρεσε η λιτότητα, να ΜΗΝ ζητούσατε βοήθεια!
÷    Δηλαδή, μεσιέ Τρισέ, αυτός που ζητά βοήθεια, την ζητάει για να ενταχθεί στο καθεστώς της λιτότητας, να αναδεύει τα απορρίμματα στους κάδους για να ανεύρει κάτι φαγώσιμο, να περιμένει ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια των Εκκλησιών, να ευρίσκεται σε απόγνωση και να καταλήγει σε αυτοχειρία, να ταλανίζεται από την σκέψη ότι η τράπεζα από την οποία πήρε σε καιρούς καλούς στεγαστικό δάνειο, μπορεί να του κατασχέσει το σπίτι που έφτιαξε με δάνειο της ίδιας τράπεζας ή πως θα εξηγήσει τα στριφνά Twiter του απίθανου Χάρη Θεοχάρη, που μέχρι και το Μαξίμου αγανάκτησε με την πρωτοτυπία αυτού του γ.γ.π.σ.;
÷    Είχε επικρατήσει η γνώμη, ότι οι Γαλάτες διακρίνονται για την ευγένειά τους αλλά ο μεσιέ Τρισέ απέδειξε το αντίθετο.
÷    Εκτός κι αν αυτή η θρασύτητα οφείλεται στην ανοχή που επέδειξαν οι δικοί μας ταγοί, αναφωνούντες πάντα: ουί μεσιέ, ουί μεσιέ…
***
÷    Ακούγοντας τον σ. Λαφαζάνη να τονίζει και μάλιστα κατ' επανάληψη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, άρχισα να τσιμπιέμαι για να διαπιστώσω, αν είμαι ξύπνιος ή εν υπνώσει και ονειρεύομαι!..
÷    Και πώς εκφράζεται, σ. Λαφαζάνη, αυτή η δημοκρατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ;
÷    Με την καρατόμηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, σ. Καρυπίδη, κατ' απαίτηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου;
÷    Με την, επίσης καρατόμηση, της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, επειδή τόλμησε να δηλώσει Ελληνίδα και Ρομά και όχι Τουρκάλα, όπως τους τσουβάλιασε όλους τους μουσουλμάνους ο, κακή τη μοίρα, καθηγητής σ. Χριστόπουλος, ισχυριζόμενος ότι στη Θράκη υπάρχει συμπαγές τουρκικό σώμα;
÷    Μα η Συνθήκη της Λωζάνης σαφέστατα διακρίνει τρεις μουσουλμανικές μειονότητες. Ο σ. Καθηγητής θα ανατρέψει και την Συνθήκη της Λωζάνης;
÷    Άδηλαι αι βουλαί της Κουμουνδούρου, πότε αυτό είναι δημοκρατικό κόμμα και πότε αυτό αυθαιρετεί, όπως στις παραπάνω και όχι μόνον περιπτώσεις!..
***
÷    Ο θυμόσοφος λαός μας έχει αποδώσει όλες τις ενέγειες των ανθρώπων με σοφές παροιμίες και αποφθέγματα, που αποδίδουν επακριβώς αυτές.
÷    Έτσι, μας παρέδωσε την εξής αποφθεγματική έκφραση: Το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά ή το πολύ στον ίσκιο της!..
÷    Και η κόρη του Κ. Μητσοτάκη πού θα έπεφτε; Ασφαλώς, η κορούλα του, η Ντόρα, έπεσε κατάριζα και ούτε σπιθαμή παραπέρα!..
÷    Και ιδού η απόδειξη: Την αφουγκρασθήκαμε να δηλώνει στον δημ/φο του ΑΛΦΑ κ. Χαριτάτο, με πολλή έκπληξη ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μικρό κόμμα»!..
÷    Και ο καλόπιστος ψηφοφόρος αυτής ανερωτάται: Ποιος την κατέστησε ένα μικρό κόμμα τη Νέα Δημοκρατία; Προφανώς, όχι οι ψηφοφόροι αυτής.
÷    Και συμπλήρωσε, ότι δεν έχει αρχηγικές προθέσεις! Εδώ, ασφαλώς, ασφαλέστατα, γελάμε με την διαβεβαίωση αυτή!..
÷    Πάντως η Ν.Δ. Είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και αξιόπιστο κόμμα από την συνιστώσα της Ντόρας «Δημοκρατική Συμμαχία»!..
***
÷    Διάβασα στον έντυπο Τύπο, ότι με πρόσκληση του υπ. Αμύνης Δ. Αβραμοπούλου επισκέφθηκε τη χώρα μας η Αλβανίδα υπ. Αμύνης της γείτονος χώρας, η οποία εξετιμήθη για τη θετική στάση της.
÷    Επ' ευκαιρία έγινε γνωστό, ότι «στις στρατιωτικές σχολές υπηρετούν 35 Αλβανοί αξιωματικοί».
÷    Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Οι 35 αυτοί Αλβανοί αξιωματικοί υπηρετούν ή φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές;
÷    Και αν υπηρετούν ως τι; Ως καθηγητές, ως εκπαιδευτές, ως διοικητικοί υπάλληλοι, ως φροντιστές ή ως μάχιμοι;
÷    Να είχαμε, άραγε, έλλειψη από τα φώτα της γείτονος Αλβανίας και δεν το γνωρίζαμε τόσο καιρό; Ή φυλάττουμε το φίδι το χειμώνα για να μας φάει το καλοκαίρι; Γιατί άλλο υπηρετούν και άλλο φοιτούν!

ο ΚΑΙΡΟσκόπος κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ