ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

÷    Σε μια περίοδο, κατά την οποία σε 500.000 υπολογίζονται οι σιτιζόμενοι από τα συσσίτια της Εκκλησίας, λόγω απορίας, άλλοι ψάχνουν εναγωνίως στους κάδους απορριμμάτων να ανεύρουν κάτι φαγώσιμο (σε αρκετές περιπτώσεις συμπολίτες μας τοποθετούν φαγητό σε πλαστικές σακούλες και τις κρεμούν από τα μπράτσα των κάδων απορριμμάτων, ώστε να τα ανεύρουν ευχερώς, όσοι άποροι αναζητούν τροφή) είναι προκλητικό να χορηγούνται πάμπολλα βιβλία σε μαθητές όλων των βαθμίδων, ακόμη και σε φοιτητές χωρίς κάποια δέσμευση!
÷    Τα βιβλία, εκτός από την χρησιμοποίηση χιλιάδων τόνων χαρτιού, που παράγεται από την κοπή, επίσης εκατοντάδων χιλιάδων δένδρων, για τα οποία θα έπρεπε να ορθώσουν ανάστημα οι οικολόγοι και οι Πράσινοι -αλλά τηρούν «σιγή ασυρμάτου»-, απαιτεί και εκατομμύρια ευρώ για την εκτύπωση και την ετοιμασία τους.
÷    Γι' αυτό πρώτο μέλη της Πολιτείας, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα έπρεπε να ήταν η σύσταση προς τους μαθητές και τους γονείς τους, όπως διατηρήσουν τα βιβλία σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να επιστραφούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, για να διατεθούν στους νέους μαθητές για χρήση.
÷    Σε περίπτωση καταστροφής ή απωλείας τους, να καταλογισθεί η αξία τους και να κληθούν οι γονείς να καταβάλλουν το αντίτιμό τους.
÷    Η εποχή της αδιαφορίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί!..
***
÷    Οι πολίτες οποιαδήποτε στιγμή και αν ανοίξουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη πέφτουν πάνω σε ειδήσεις, κρίσεις, σχόλια που αφορούν είτε υπάρχοντες φόρους είτε υπό ψήφιση, είτε υπό σύνταξη.
÷    Όμως, αυτή η τακτική της κυβερνήσεως έχει οδηγήσει τους πολίτες αυτής της χώρας σε σημεία παράκρουσης, όταν μάλιστα η κατάθλιψη έχει εμφιλοχωρήσει προ καιρού στη συνείδηση των πολιτών, οι οποίοι το μόνο που σκέπτονται είναι αν αύριο θα «βομβαρδισθούν», εκ νέου, με άλλον ορυμαγδό νέων φόρων, νέα φοροεπιδρομή, που θα ανατρέψει ότι την προτεραίαν έχουν σχεδιάσει για να τα βγάλουν πέρα.
÷    Αφού, εκτός από τα απρόοπτα του οικονομικού επιτελείου ο κάθε πολίτης έχει και τα προσωπικά του προβλήματα, τα οποία του αλλάζουν τον προγραμματισμό του, όπως π.χ. η επιτυχία του παιδιού του σε ΑΕΙ, και αν μεν η επιτυχία αυτή περιορίζεται σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην περιοχή όπου κατοικεί, το πρόβλημα ελαχιστοποιείται, σ' αντίθετη περίπτωση αυτό τον φέρει σε απόγνωση.
÷    Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί τον φέρνουν στα πρόθυρα της παράκρουσης… Σ' αυτά τα προβλήματα περνούν «αβρόχοις ποσί» οι… παγωνάτοι των συγκυβερνώντων κομμάτων!..
÷    Την παράκρουση, την κατάθλιψη, τις αυτοκτονίες ποιος θα τις χρεωθεί; Ασφαλώς, όσοι δεν έλαβαν το μήνυμα των προσφάτων εκλογών!..
***
÷    Φαίνεται ότι εκεί κατά του Μαξίμου μεριά ή έστω και στην Συγγρού δεν έχουν λάβει το μήνυμα των προσφάτων ευρωεκλογών, άλλως δεν εξηγείται η έπαρση μερικών έστω, βουλευτών ή και στελεχών της ΝουΔου!
÷    Ιδού το τεκμήριον: προκληθείς ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτος για την μη μείωση των τιμών, απεφάνθη υπεροπτικώς: Οι κυρίες όταν πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν, να μην εισέρχονται με το κεφάλι ψηλά, όπως το παγώνι, αλλά να κοιτάζουν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας!.., τα προϊόντα της οποίας είναι φθηνότερα…
÷    Εκτός από αδιάβαστος ο κ. Γιακουμάτος, κατά δική του δήλωση, και από άγνοια νόμου, πάντα κατά δική του δήλωση, φαίνεται ότι έχει άγνοια και από τις τιμές και τη διαμόρφωση αυτών…
÷    Όταν στη Γερμανία τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν 4% ΦΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 0% ΦΠΑ, στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία 4% ΦΠΑ και στην Ελλάδα 23%, όπως και οι ζωοτροφές, τότε, αποδεικνύεται ότι ο Μάκης κυκλοφορεί με το κεφάλι ψηλά, όπως το παγώνι και επομένως δεν βλέπει τις τιμές στα ράφια, που πιλατεύουν τον άνθρωπο, που ταλανίζεται με τις φοροεπιδρομές…

 ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ