ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο Δήμος μας, πήρε την μεγάλη απόφαση να προταθεί η «Μικρή μας Πόλη» ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης!
- Η απόφαση αυτή του Δήμου είναι, βεβαίως-βεβαίως, αξία συγχαρητηρίων, αλλά η ανάδειξή της είναι ευκολότερη από την ετοιμασία της, όπως αποδείχθηκε με την Θεσσαλονίκη, που ναι μεν αναδείχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα αλλά οι Θεσσαλονικείς και οι παρεπιδημούντες σ’ αυτήν δεν αισθάνθηκαν καν ουσιώδη μεταβολή στην καθεστικυία κατάσταση της Νύμφης του Θερμαϊκού, εκτός δε και του γεγονότος που δεν έχει αποδοθεί λογαριασμός των πεπραγμένων, όπως ακριβώς και για τα Ολυμπιακά έργα…

- Η «Μικρή μας Πόλη», για να προβληθεί ως Π.Π.Ε. θέλει αγώνα για να λάβει μορφή ευρωπαϊκή.
- Απ’ όπου και αν την κοιτάξει κάποιος δεν του δίνει αυτή την εντύπωση.
- Ο εισερχόμενος από τη νότια είσοδο αντικρύζει ένα άγριο δάσος εκεί κατά το «Γιαννιώτικο Σαλόνι», μεριά που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
- Το «Ηρώον των πεσόντων στο Πολυτεχνείο» στην ίδια μοίρα.
- Ο «Λόφος Βελισσαρίου» ζούγκλα.
- Στο «Grand Sarai Hotel» δεσπόζει το κιόσκι και ασχημίζει την εικόνα.
- Η Λίμνη μας εγκαταλελειμμένη στην τύχη της αφού οι άρχοντές μας την είχαν μετατρέψει σε υποδοχέα βοθρολυμάτων.
- Όταν προ ετών ο καθηγητής Καλλίστρατος συνέστησε την αφαίρεση της ιλύος από τον πυθμένα για τον καθαρισμό της και την χρήση αυτής της ιλύος ως χούμο για καλλωπιστικά φυτά, αυτό θα συνέβαλε στη μείωση του φυτοπλαγκτόν.
- Όμως, το είπε σε ώτα μη ακουόντων!...
- Και πολλά άλλα πρέπει να γίνουν. Και επειδή δεν γίνονται όλα με την ανακήρυξή τους αλλά πρέπει πολλά να προηγηθούν, γι’ αυτό χρειάζεται ανασκούμπωμα από τώρα, έστω και αν τελικώς δεν μας προτιμήσουν…
* * *
- Αφουγκράσθηκα τη συντρόφισσα Τασία ή Τασιούλα να μας καθησυχάζει ότι οι (Λ)μετανάστες «λιάζονται» στην Ομόνοια και στις άλλες πλατείες και στις ρύμες οι καημένοι.
- Οι Νιγηριανοί, οι Σομαλοί, οι Ερυθραίοι και οι άλλοι Αφρικανοί δεν είχαν ήλιο οι καημένοι και ήρθαν στην Ελλάδα, στη χώρα της φιλοξενίας για να λιαστούν.
- Όμως, κυκλοφορεί και η φήμη, ότι όλοι τους οι (Λ)μετανάστες μας κουβαλήθηκαν, γιατί είχαν αφουγκρασθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση είχε δηλώσει με έμφαση, ότι: «Άμα γίνομε κυβέρνηση θα χορηγήσουμε επίδομα στους μετανάστες, ίσο με τον κατώτατο βασικό μισθό, τουτέστιν, δηλαδή να πούμε κάπου στα 485 ευρώ το μήνα.
÷    Όταν 1.500.000 Ελληνογενείς υπήκοοι αυτής της δυστήνου χώρας ή σιτίζονται στα συσσίτια των εκκλησιών ή ψάχνουν στους κάδους των απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο, ο Mr Αλέξης έταζε και υποσχόταν στους (Λ)μετανάστες επίδομα ίσο με τον κατώτατο βασικό μισθό.
* * *
- Βρε τον Βάγγο, βρε τον Βάγγο, τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής να εκραγεί και να δηλώσει ότι αυτή η κατάσταση δεν προδίδει επιτροπή της Βουλής αλλά χουλιγκανισμό!
- Ώστε οι εθνοπατρίκιοι και οι εθνοπατρίκιες είναι χουλιγκάνοι, σ. Βάγγο;
- Δεν αποκλείεται αύριο, μεθαύριο κάποια των προσεχών ημερών να γίνουν πράξη και τα γουναράδικα, για να μάθουν και οι νεώτεροι τι εστίν αυτή η έκφραση, την οποία αφουγκρασθήκαμε τότε που ο σ. Βάγγος τα ανέφερε για πρώτη φορά και τα υπέμνησε στους παλαιότερους, κάνοντάς τα γνωστά και στους νεωτέρους…
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από τον «εμβριθέστατο» καθηγητή Θάνο Βερέμη, ότι η Μάνη δεν προσήλκυσε το ενδιαφέρον των Τούρκων (τότε αποκαλούντο Οθωμανοί) γιατί ήταν άγονη και πετρώδης η περιοχή και δεν απέφερε οικονομικό όφελος!..
- Όμως, την περιοχή της Μάνης την είχε εκχωρήσει ο Σουλτάνος στον Καπουδάν Πασά, δηλαδή στον υπουργό των ναυτικών και αυτός είχε αναθέσει την διοίκηση σε ντόπιο μπέη, οπότε αναδείχθηκε η οικογένεια των Μαυρομιχαλέων…
- Άγονη και πετρώδης ήταν και είναι και η περιοχή του Σουλίου και όμως ο δικός μας τύραννος Αλή Πασάς το είχε βάλει μέτι Μωαμέτι να την κατακτήσει και να εξολοθρεύσει τους Σουλιώτες, όπερ και έκανε.
- Ας φροντίσει να πληροφορηθεί καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα ή να απαλλαγεί από το σύνδρομο του τουρκολάγνου, διότι η ιστορική αλήθεια δεν γράφεται με ιστορικούς συναισθηματισμούς!