ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Σε καθημερινή βάση, πλέον, δεν αφουγκραζόμαστε τίποτε άλλο και δεν διαβάζουμε από την επιβολή νέων φόρων,  για τους οποίους η σημερινή κυβέρνηση του mr Αλέξης δεν ήταν προετοιμασμένη, όπως  ισχυριζόταν και μας χάιδευε τα ωτία.

- Ιδού, μας έλεγε, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αυτόν τον Νόμο που κρεούργησε την ΝουΔου και αυτόν τον ίδιο τον Σαμαρά.
- Αλλά τώρα μας κουφαίνει σε καθημερινή βάση, ότι αυτό είναι αδύνατον, γιατί επιμένουν οι θεσμοί SIC διάβαζε τρόικα.
- Επιμένουν οι θεσμοί, γιατί η σημερινή κυβέρνηση παρά τις δηλώσεις και υποσχέσεις περί καταργήσεως δεν βρήκε το ισοδύναμο.
- Τι λοιπόν είχε προετοιμάσει για την διακυβέρνηση  της χώρας προεκλογικώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Mr Αλέξης, που με πλατύ χαμόγελο και υψωμένη την γροθιά, λέγοντας: «Εμείς θα βαρούμε τα νταούλια και οι τροΐκανοί θα χορεύουν».
* * *
- Μερικές φορές άθελά μου ενθυμούμαι τον αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή, που έλεγε: Θέλω ν' αγιάσω, μα δεν με αφήνουν οι διάολοι.
- Εμένα δεν με ενοχλούν οι διαόλοι μα με τσιγκλάν oι εθνοπατρίκοι/κίες, που με την απληστία των και την πλεονεξία των απαξιώνουν τους πολιτικούς και την πολιτική.
- Ιδού ένα τρανταχτό παράδειγμα: Με απόφαση του προηγουμένου προέδρου της Βουλής Βάγγου Μεΐμαράκη διετέθη, ως πρώτη δόση, το ποσόν των 36.000,00 € για την κάλυψη των διοδίων των Βουλευτών της επαρχίας !..
- Όταν ένας Βουλευτής αποζημιώνεται με πλέον των 15.000,00 βρίσκεται στη δυσχερή θέση να καταβάλει περί τα 100,00 € για διόδια;
- Αν έτσι έχουν τα πράγματα, δεν απομένει παρά κατά τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού μας στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο να του ζητήσει να σιτίζονται οι εθνοπατέρες/μητέρες στα συσσίτια της Εκκλησίας.
- Άλλη περίπτωση: Οι Ευρωπατρίκιοι/κίες ζήτησαν από το Ευρωκοινοβούλιο να αυξήσει την αποζημίωση των!
- Όταν λοιπόν ο κόσμος, οι πολίτες βολοδέρνονται για ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της  Εκκλησίας ή των Δήμων η άλλων ευαγών φορέων όπως της Κοινωνίας των Πολιτών πού επεκαλέσθηκεν η σ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, ως καλή μαμά για τους μετανάστες, οι πληρεξούσιοι μας στας Ευρώπας ζήτησαν αύξηση !..
- Ιδού τι απολαμβάνουν οι πληρεξούσιοι αυτοί όταν οι πολίτες πένονται: Μισθός 8.000,00 €., αποζημίωση 4.300,00 €., 300,00 €. για κάθε ημέρα παρουσίας στο Ευρωκοινοβούλιο, 30.000,00 €, για 100 παρουσίες στο Ευρωκοινοβούλιο, κρατήσεις για τα συνταξιοδοτικά ταμεία και 21.000,00 €, για τους τρεις βοηθούς που δικαιούνται και 2.500.00 €. για ένα έκαστον των βοηθών τον μήνα.
- Το μόνο που πέτυχαν ήταν μια αύξηση 1.500,00 € για καθένα των βοηθών τους. Ο κάθε Ευρωβουλευτής μας, ζωή να έχουν, αμείβεται με 174.600 € τό έτος.
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τις δηλώσεις του σε αφάνεια περιπεσόντος προέδρου της καταβαροθρωθείσης ΔΗΜ.ΑΡ. σ. Φωτίου Κουβέλη, τον οποίο αφελείς προωθούσαν και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονωθεί!..
- Είπε αυτή την μπαρούφα ο Φανούριος και άνοιξε η γη και τον κατάπιε…
- Τον κατάπιε, γιατί δεν διευκρίνισε πως θα απομονωθεί...
- Απομονώνει ο βοσκός τα γαλάρια από τα στέρφα γιατί μπορεί και τα εγκλωβίζει σ' άλλο μαντρί.
- Πώς θα γίνει η απομόνωση των χρυσαυγιτών από τους λοιπούς Έλληνες, όταν και στο κοινοβούλιο υπάρχουν 18 Βουλευτές και συγκάθονται σε διπλανά έδρανα με τους λοιπούς εθνοπατρικίους πλην ΔΗΜ.ΑΡ., γιατί απομονώθηκε από το εκλογικό σώμα και κατέστη πλέον εξωκοινοβουλευτικό κόμμα!..
* * *
- Παρότι οι ΝουΔίτες ή γαλάζιοι βουλευτές και πολιτευτές μας καραφλιάζουν λέγοντας και επαναλαμβάνοντας, ότι «κάναμε λάθη», επαναλαμβάνουν από τα τηλεπαράθυρα τα αυτά λάθη, όπως στις 6 Μαΐου η κα Φωτ. Πιπιλή να μας κολλάει την ρετσινιά ότι «ο Ελληνικός λαός μας κατεψήφισε από τσαντίλα!»...
- Ώστε, ο Ελληνικός λαός τσαντίσθηκε και κατεψήφισε την ΝουΔου και όχι από τα λάθη της και από την σκληρή και ανελέητη λιτότητα την οποία διαβιώνουν επί μία 5ετία και πλέον με ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ανέργους;
- Ώστε τσαντίλα είναι που παιδάκια λιποθυμούν στα σχολεία από πείνα;
- Τσαντίλα είναι οι 7.000 αυτοκτονίες συμπολιτών μας;
- Τσαντίλα είναι οι διορισμοί στη Βουλή γόνων πολιτικών όπως του Τραγάκη, φερ’ ειπείν;
- Τσαντίλα είναι η BMW του Βενιζέλου αξίας 750.000 ευρώ;