ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με περίσσια υπερηφάνεια, κατά δική του ομολογία, ο σ. Αλεξάκης μα πληροφόρησε, ότι πέτυχε τρεις εκλογικές νίκες, όπως στις 25/1/2015, στις 5/7/2015 και στις 20/9/2015.
- Όμως αν δεν μας απατά η μνήμη, η νίκη του δημοψηφίσματος είναι αμφιλεγόμενη, διότι εκεί που ο σ. Αλεξάκης περίμενε ένα μεγάλο ΝΑΙ, του βγήκε ένα πολύ μεγάλο ΟΧΙ!..
- Και πέτυχε το ακατόρθωτο να το μετατρέψει σε ΝΑΙ, κάτι που μας θύμισε την κρητική μαντινάδα με το δημοψήφισμα του Γ. Παπαδόπουλου στις 29/9/1973, η οποία κατέληγε: ΟΧΙ να ρίχνεις το πρωί και ΝΑΙ να βγαίνει το βράδυ!..
-  Αυτό συνέβη και με την πρώτη φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων!..
* * *
- Ευτυχήσαμε να το δούμε κι αυτό να μας καρπαζώνουν και τα Σκόπια χωρίς κανείς να προσβάλλεται και να ζητά το λόγο…
- Βεβαίως, δεν περιμέναμε από τους Τσιπροκαμμένους να ζητήσουν εξηγήσεις από τα Σκόπια που την 1/3 έπνιξαν στα χημικά και στα δακρυγόνα όπως και με τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τόσο τους πρόσφυγες, όσο και τους δικούς μας αστυνομικούς, ρίχνοντας οι Σκοπιανοί «στο γάμο του Καραγκιόζη» ακόμη και εντός του Ελληνικού εδάφους!
- Αν ήθελαν να επιδείξουν δύναμη οι Σκοπιανοί, να περιορίζονταν εντός του δικού τους εδάφους, ρίχνοντας μέχρι τον φράχτη και όχι εντός του ελληνικού εδάφους.
- Αυτό είναι κατάφωρη προσβολή από μέρους των Σκοπιανών, που βρήκαν ευκαιρία για επίδειξη δυνάμεως!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε, ότι οι υπάλληλοι της Βουλής, τα «δικά μας παιδιά» θα τύχουν SUI GENERIS μεταχείριση στο συνταξιοδοτικό!..
- Όπως, και απέφυγε να πάρει θέση ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σ. Πετρόπουλος, όταν ρωτήθηκε για όσους απολαμβάνουν περισσότερες των δύο μέχρι και 10 συντάξεις, από τον Συριζαΐτη βουλευτή τον σ. Τριανταφυλλίδη.
- Γιατί αυτή η μεροληπτική μεταχείριση; Αυτά πρεσβεύει, αυτά ευαγγελίζεται, αυτά έχει δεσμευθεί ο σ. Αλεξάκης, όταν μας καράφλιαζε για κοινωνική δικαιοσύνη;
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον πρωθυπουργό της Χώρας να μας καραφλιάζει με την στομφώδη του δήλωση, ότι η δέσμευσή του είναι η κοινωνική δικαιοσύνη!..
- Και έκανα την σφαλερή σκέψη: Ο μετακλητός υπάλληλος που σίγουρα είναι «δικό τους παιδί» είναι πιο έμπιστος και άξιος από τον σωματάρχη που υπηρετεί στον Έβρο και αμείβεται με 2.100€ ενώ ο σωματάρχης παίρνει δεν παίρνει 1.200€ με 1.300€;
- Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη που επαγγέλλεσθε σ. Αλεξάκη;
* * *
- Αν και δεν μου αρέσει η αναφορά στη Χώρα, αλλά στην Πατρίδα, όπως καταντήσαμε, θα το χρησιμοποιήσουμε και αυτό!
- Αφουγκράσθηκα τον αν/τη υπ/γο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι θα παραμείνουν περί τις 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες για πάνω από 3 χρόνια και θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να ενσωματωθούν!
- Αλλά ποιος θα αναλάβει την προσπάθεια; Το ανύπαρκτο κράτος;
- Μια Ρομά συμπεριέλαβε ο σ. Αλεξάκης στο ψηφοδέλτιο και την απέσυρε άρον-άρον έπειτα από πιέσεις του τουρκικού προξενείου.
- Οι Πομάκοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και τους προσεταιρίζονται οι υπηρεσίες του τουρκικού προξενείου.
- Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα προσπαθήσουν να ενσωματώσουν οι ανύπαρκτες υπηρεσίες του Ελλαδιστάν;
* * *
- Όχι, δεν απετόλμησε να κατασκευάσει κάποιος Έλληνας το εν λόγω άγαλμα, αλλά ο Τούρκος δήμαρχος Σελτζούκ Ζεϊνέλ Μπακιτζί της Εφέσου, προκειμένου να τονώσει τον ήδη έντονο τουρισμό της περιοχής…
- Όσοι έχουν επισκεφθεί το «σπίτι της Παναγιάς» στην Έφεσο έχουν δει να δεσπόζει της περιοχής μεταξύ του «Σ.τ.Π» και της αρχαίας Εφέσου άγαλμα σε υπερφυσικό μέγεθος της Θεοτόκου σε αρίστη κατάσταση, αλλά αυτό φαίνεται δεν αρκεί για τον Μπακιτζί εφέντη και βάλθηκε να κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο αυτού του Ιησού που δεσπόζει του Ρίο Ντε Τζανέιρο!..
- Εδώ μια ανάλογη ενέργεια θα εθεωρείτο οπισθοδρόμηση και συντηρητισμός!..