ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ισοδύναμα υπάρχουν και ο σ.  Αλεξάκης ως διατρίψας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πρακτικός νους, θα έπρεπε πρακτικά να αντιμετωπίζει την κατάσταση.
- Φόροι επί φόρων, ΦΠΑ επί ΦουΠουΑ, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όταν έχει στα χέρια του χρήμα ζεστό, ζεστότατο, που το αφήνει και εξανεμίζεται χωρίς να το εκμεταλλεύεται και ιδού περί τίνος πρόκειται:
- Υπάρχουν 404 ανενεργοί οργανισμοί του δημοσίου όπως περί και τις 2.000 διευθύνσεις, όπου δια βίου «σιτίζονται» οι προσκολλημένοι ως αργόμισθοι…
- Πόσα θα εξοικονομούσε ο Τσακαλώτος, ο Σταθάκης, ο Χουλιαράκης, ο Τρύφωνας, καλέ μήπως ξέχασα κάποιον;
- Τι κάνουν οι οικονομολόγοι και οικονομολογούντες που πλαισιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πληροφορούν το σ. Αλεξάκη, που ως νέος μόνον από ολίγη οίηση διακατέχεται αλλά όχι και από πρακτικό νου!..
- Α, ξέχασα τον σ. Δραγασάκη, συντονιστή των οικονομικών ανεγκεφάλων…
* * *
- Με τη γνωστή της αφέλεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Καρακώστα μας καράφλιασε λέγοντας ότι: Δεν συμφωνώ με την πώληση του 67% του λιμένα, αλλά πήραμε κάτι παραπάνω!..
- Η δήλωση αυτή της σ. Καρακώστα εκφράζει μια νοοτροπία που δεν διαφέρει από αυτή του ψιλικατζή, που πουλάει κλωστές, ράμματα, κουβαρίστρες, βελόνια κ.λπ.
- Τι θα πει πήραμε κάτι παραπάνω; Γι’ αυτή γινόταν ο καυγάς τόσα χρόνια και αντιδρούσε ο ΣΥΝ και μετέπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ, για το κάτι παραπάνω;
- Αυτή η καθυστέρηση από τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ πόσο αποτιμάται σε ζημία του ελληνικού δημοσίου, για το οποίο, δήθεν μου και τάχατες, κόπτεται και ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ;
* * *
- Μας κουφαίνει από καιρού εις καιρόν ο ολίγον οιηματίας σ. Αλεξάκης με συστάσεις και υποδείξεις, αλλά και δεσμεύσεις, όπως η Κοινωνική Δικαιοσύνη.
- Όμως, κάπου παραβαίνει αυτές τις δεσμεύσεις, τις παραβαίνει σε βαθμό που βγάζουν μάτι, με κραυγαλέο παράδειγμα αυτή του σ. Καρανίκα, που προσελήφθη στον αυλόγυρο του σ. Αλεξάκη, αντί να τον εξαποστείλει σε κάποιο τάγμα προκαλύψεως ή σε συνεργείο κατασκευής «Ζεστών Σημείων» (Hot Spot), να ανασκουμπωθεί για να δει τι θα πει «βερίκοκο»!
- Αφού εκπληρώσει τις προς την Χώρα (Πατρίδα) υποχρεώσεις, όπως οι άλλοι στρατεύσιμοι που κατασκευάζουν τα «Ζεστά Σημεία» (Hot Spot), έπειτα προσλαμβάνεται στο πρωθυπουργικό γραφείο.
- Αυτό σημαίνει Κοινωνική Δικαιοσύνη, εκτός αν στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει άλλη ερμηνεία!
* * *
- Το ‘χουν βάλει μέτι Μωαμέτι οι ΣυΡιζΑίοι να μας τρελάνουν με τις αοριστίες τους, όπως αυτή του σ. Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι η Συμφωνία (διάβαζε Μνημόνιο) ήτο γνωστή από τον Αύγουστου του 15!..
- Σε ποιους ήτο γνωστή η Συμφωνία (Μνημόνιο) από τον περασμένο Αύγουστο;
- Την γνώριζε ο πάσα εις  ή και αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν την γνώριζαν, εκτός και αν την αγνοούσαν κατά την ψηφοφορία για γνωστούς λόγους , δηλαδή από φόβο μήπως καταστούν απόΣυΡιζΑίοι, μια ανεπιθύμητη κατάσταση, γιατί απέβλεπαν στις απολαβές που τυγχάνουν τα «δικά μας παιδιά»!..
* * *
- Συντρόφισσα Τασούλα, μ’ αφουγκράζεσαι;
- Τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι λαθρομετανάστες δεν λιάζονται, όπως με περισσό θράσος μας είχες… κουφάνει, αλλά ξεροσταλιάζουν και στον Πειραιά και στην Ειδομένη και στα Γιάννενα, αλλά και σ’ όλους τους καταυλισμούς και όχι Κέντρα Φιλοξενίας, όπως περιπαικτικά και αλαζονικά πληροφορείτε τον κόσμο.
- Και όλοι αυτοί που προκαλέσατε με το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου, συγγνώμη των συνόρων, παραπονούνται, γιατί τόσο εσείς σ. Τασούλα, όσο και άλλες σ. όπως η Βασούλα Κατριβάνου δεν ανοίξατε τις πόρτες των σπιτιών σας να τους υποδεχθείτε, γιατί αυτό θα ήταν φιλοξενία και υποδοχή και όχι στα λασπόνερα της Ειδομένης και στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Κατσικά!
- Αυτό δεν λέγεται μήτε φιλοξενία μήτε υποδοχή, αλλά μάντρωμα σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδη φροντίδα από το κράτος!..