ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο σ. Τρύφωνας το ’βαλε να μας τρελάνει!
- Πότε κρατήστε τις αποδείξεις μέχρι και μια 5ετία! Που σημαίνει ότι οι αποδείξεις θα έχουν λευκανθεί λόγω… γήρατος και θα είναι από δυσανάγνωστες  έως TAMBULA RASA (λευκός χάρτης).
- Τώρα μας δήλωσε με το γνωστό του ύφος των 100 καρδιναλίων, ότι για να μην πληρώσουν φόρο όσοι έχουν λαμβάνειν μισθώματα από κακοπληρωτές ενοικιαστές πρέπει να καταθέσουν αγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο (αυτή δεν κατατίθεται από τον τυχόντα αλλά από εξουσιοδοτημένο δικηγόρο) και αντίγραφο καθαρό να υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και έπειτα να δηλωθεί το ποσό αυτό στη δήλωση φόρου εισοδήματος!.
- Που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που δεν έχει εισπράξει τα ενοίκια πρέπει να επιβαρυνθεί και με τα δικηγορικά, τα δικαστικά, τα παράβολα κ.λπ. τερτίπια, που μεταφράζονται και σε χρήμα και σε ταλαιπωρία και όλα αυτά από την διαύγεια πνεύματος που διακρίνει τον Τρύφωνα!..
- Άλλο τίποτα θα επινοήσει ο σ. Τρύφωνας;
* * *
- Τον λυπήθηκε η ψυχή μου τον σ. Ευκλείδη, που κατά δική του δήλωση είχε πει: -Κάνουμε και μερικά πράγματα που δεν τα πιστεύουμε!..
- Όμως, σε τελευταία του εμφάνιση σε «βοθροκάναλο» κατά την δήλωση του σ. Πολάκη, βρέθηκε σε μεγάλη αμηχανία, μη μπορώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως σε ερώτηση γιατί δεν φορολογούνται οι βουλευτές ψέλλισε μετά δυσκολίας: -Ξέρετε οι βουλευτές πρέπει να πληρώσουν και τους επιστημονικούς συνεργάτες τους…
- Μα κάθε εθνοπατρίκιος/ία διαθέτει καλαμαράδες από το Δημόσιο, με επικρατέστερους εκπαιδευτικούς, γι’ αυτό και υπάρχει έλλειψη δασκάλων και καθηγητών!..
- Και απαλλάσσονται του 75% της «αποζημιώσεώς» των από την φορολογία, όταν ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, μπλοκάκηδες και λοιποί προκαταβάλλουν ισόποσο φόρο και για το προσεχές έτος έχοντες και μη έχοντες εισόδημα.
- Αυτό δεν το γνωρίζει ο σ. Ευκλείδης, τι στον κόρακα είναι ανιψιός σωματάρχη, πρεσβευτή κ.λπ.;
* * *
- Λεφτά φαίνεται πως υπάρχουν! Δεν εξηγούνται αλλιώς οι μισθοί «μαμούθ» που καθορίζονται με εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών  (εδώ τρελαίνεσαι με τα οικονομικά υπουργεία), με την οποία ορίζονται οι εξής μισθοί: α) βασικός μισθός 780 €, β) Γ.Γ. υπ/γείου μαζί με το επίδομα 2.154x1,5=3.231€ συν επίδομα θέσεως 1.400€=4.631€, γ) αναπληρωτής Γ.Γ. 2.154€x1,3 συν επίδομα θέσεως 1.150€ = 3.950€! Και πάει λέγοντας!..
- Όταν υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο και μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία νηστικοί, είναι πρόκληση αυτοί οι μισθοί και δεν είναι αυτό δείγμα κοινωνικής δικαιοσύνης…
- Όπως και όταν υπάρχουν περί το 1.500.000 άνεργοι συμπολίτες μας!..
* * *
- Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μάγδας Τσέγκου προς τον σ. Αλεξάκη, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση αν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε με πλέρια αφέλεια ίσως και αυταπάτη: - Θα τον καταθέσω στο ΚΕΘΕΑ!..
- Σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη απάντησε ότι δεν έχει ιδιόκτητο σπίτι αλλά μένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο, άρα δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ!
- Με τα «πόθεν έσχες» (κάθε άλλο είναι παρά πόθεν έσχες) πληροφορηθήκαμε ότι ο σ. Αλεξάκης, ο ολίγον οιηματίας, διαθέτει διαμέρισμα.
- Τώρα προκύπτει το αδήριτο ερώτημα: Το ΕΝΦΙΑ θα τον καταβάλει στο κράτος όπως απαξάπαντες οι πολίτες, ή θα τον καταθέσει στο ΚΕΘΕΑ;
- Ιδού η απορία!...
* * *
- Οι Πόντιοι, αλλά και γενικότερα ο λαός μας λέει: -Μεγάλην βούκαν φάγε μεγάλον λόγον κε (ουκ) λέγεις!..
- Αφουγκρασθήκαμε λοιπόν την τέως Γ.Γ. του ΚΚΕ να μας πληροφορεί (;) ότι οι κομμουνιστές πεθαίνουν στην ψάθα!
- Και έκανα τη σκέψη: Σε ψάθα από παπύρι, απ’ αυτές που έκαναν οι Νησιώτισσες μέχρι προ ολίγων ετών;
- Από ριγκόζο, κάπως ακριβότερες και διατηρούνται περισσότερο;
- Από μπαμπού ειδικό που στοιχίζουν κάπως περισσότερο ή από αιγυπτιακό πάπυρο;
- Πάντως η σ. Αλέκα κάπως πιο μπουρζουάδικα και όχι κολχόζνικα θα αφήσει την τελευταία της πνοή, αφού το μεν 2011 έλαβε 40.174€ και το 2012 42.305€ κάπως αυξημένη σε αντίθεση με τους κολχόζνικους που έλαβαν μειωμένες συντάξεις!.. (τα στοιχεία είναι από το «πόθεν έσχες» του 2012)