ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ποιος δεν θυμάται την συμπαράσταση των προοδευτικών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων στους ξένους που κατά κύματα έρχονταν στη χώρα μας, η οποία είχε ανοίξει διάπλατα τα σύνορά της;
- Μάλιστα, με τα πιο επίσημα χείλη του πρωθυπουργού μας είχαν πληροφορήσει ότι: η θάλασσα δεν έχει σύνορα!
- Τότε αναπτύχθηκε και η πρωτοφανής θεωρία, ότι όποιος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο, δικαιούται και την κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας, ενώ μέχρι τότε Ιθαγένεια αποκτούσε όποιος καταγόταν από Έλληνες γονείς!
- Με την φαιδρότητα αυτή πήρε Ιθαγένεια και η κουτσή Μαρία με αποτέλεσμα επτά Αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτοι, που δεν ενσωματώθηκαν στην Ελληνική Κοινωνία, να προκαλέσουν το Κοινό Αίσθημα με τον σχηματισμό του Δικεφάλου τον Ουτσεκάδων με τα χεράκια τους!
- Αυτή λοιπόν είναι η ενσωμάτωση από όσους ελαφρά τη καρδία απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια. Φτιάξε το φίδι το χειμώνα, να σε φάει το καλοκαίρι. Να τους εκγυμνάζουμε για να μας σφάξουν καλύτερα.
* * *
- Απίθανα πράγματα!.. Είδαμε πλέριο σοσιαλιστή ίσως και κομμουνιστή, που μέχρι τούδε απεχθανόταν την γραβάτα ως καπιταλιστικό πρόσημο να καμαρώνει, λες και κατάπιε οβελό (σιδηρόβεργα με την οποία καθαρίζαμε την κάνη του όπλου), άμα τη αφίξει του στο New York!
- Γραβάτα, μάλιστα κόκκινη, κατακόκκινη, ομού με τον έτερο Καππαδόκη τον Π. Καμμένο (κατά τον πρωθυπουργό και Μπούλη) και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Πατούλη, που μετέβησαν στο Αμέρικα δήθεν μου και τάχατες για να παραστούν στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πρόσκληση είχαν από κάποια ελληνοαμερικανική οργάνωση.
- Μάλιστα, σ’ αυτήν την εκδήλωση ο Π. Καμμένος, παρασημοφόρησε τον προσωπάρχη του νέου Αμερικανού Προέδρου για τις υπηρεσίες του προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!
- Μα ακόμα δεν κάθισε στην καρέκλα του προσωπάρχη του Τραμπ, πότε κιόλας προσέφερε αυτές τις πολύτιμες υπηρεσίες του; Ή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν;..
* * *
- Στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε (Ιακ. Α΄8), ότι «άνθρωπος δίγνωμος είναι ακατάστατος εν πάσαις ταις οδοίς αυτού»!
- Σήμερα όμως τον δίγνωμο τον διακρίνει μια αλλοπρόσαλλη τακτική και γι’ αυτό η ψυχοσύνθεσή του καλύπτεται από την διχασμένη προσωπικότητα. Άλλως δεν εξηγείται αλλά να τονίζει στους συμβασιούχους προ ολίγων ημερών λέγοντας:  Καλύτερα που δεν διαβάζετε εφημερίδες! Σ’ αυτό οφείλεται, άλλωστε και η περιορισμένη κυκλοφορία της ΑΥΓΗΣ!
- Όμως, από του βήματος της Βουλής, τον ακούσαμε να υπεραμύνεται της διάσωσης δυο ιστορικών εφημερίδων, όπως είναι ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ από τον κατήφορο που πήραν, με την προώθηση του σ. Μουλόπουλου ως κομισάριου…
- Φαίνεται, ότι στηρίχθηκε στις περγαμηνές του ως Πρόεδρος της ΑΥΓΗΣ, που είναι πατ’ νη (τελευταία) σε κυκλοφορία και ελπίζει να την ακολουθήσουν ΝΕΑ και ΒΗΜΑ. Όμως οι αναγνώστες δεν είναι σανοφάγοι σ. Αλεξάκη…
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό, ότι βγάζουμε φλύκταινες στο άκουσμα, ότι υπάρχουν αριστεροί που διαθέτουν περγαμηνές, που προκαλούν τους αντιπάλους τους αυτή η συλλογή περγαμηνών, όπως ο σ. Μουλόπουλος.
- Ο σ. Μουλόπουλος μέχρι πρότινος πρόεδρος του δημοσιογραφικού οργανισμού της ΑΥΓΗΣ, προωθήθηκε από τον σ. Αλεξάκη στον άλλο δημοσιογραφικό οργανισμό τον ΔΟΛ, για να τον ανασυγκροτήσει, δεδομένου ότι ο σ. Μουλόπουλος με τις περγαμηνές του από την ΑΥΓΗ, με τις οποίες κατέστησε την ΑΥΓΗ να κατέχει τον επίζηλο τίτλο του πατ’ νου (τελευταίου), αφού η κυκλοφορία της ευρίσκεται κάτω και από την ΕΣΤΙΑ!
- Ιδού οι αδήριτοι αριθμοί: 31/12/2015: 1.400, ΕΣΤΙΑ 2.660, 3/3/2016: 1.190 – 1330, 21/9/2016: 1.160-1.220, 26/11/2016: 1.120-3.050 δηλαδή, ο σ. Μουλόπουλος θα προωθήσει αναγνώστες από την ΑΥΓΗ, ώστε η κυκλοφορία των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ να αυξηθεί και να καλύψει τις δαπάνες και να εξοφληθούν και τα δάνεια; Θου Κύριε φυλακήν τω στόματι…
* * *
- Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι άνεργοι κατά το έτος που μας εγκατέλειψε ήσαν 1.072.643 σ’ αντίθεση με το προηγούμενο που ήταν 1.047.661, ήτοι ήσαν κατά 24.982 περισσότεροι, εξ αυτών επιδοτούμενοι ήσαν μόλις 184.662!
- Οι άλλοι; Ε, για τους άλλους δεν θα μπορέσει η Α-Β φορά ΑρστεροΔεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και πως ζουν και διαβιούν οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι που σε τίποτε δεν έφταιξαν για να μας εντάξει στο ΔουΝουΤου ο ΓΑΠ ή Τζέφρι και μάλιστα υποβλήθηκε στον κόπο το παιντί να μετακινηθεί ως το Καστελόριζο, την στιγμή που λεφτά υπήρχαν, τότε…
- Ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο για τα δικά μας παιδιά τύπου Καρανίκα, τύπου Μοτοπούλου, τύπου Μολοπούλου και πάει λέγοντας!.. Για τα δικά μας παιδιά πάντοτε λεφτά υπάρχουν!..