ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Συνέβη στην Γερμανία, επομένως, να το περιμένουμε και στην Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας!
- Γερμανοί γονείς διώκονται, διότι δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να επισκεφθούν με το σχολείο τους τζαμί!
- Είδατε ακράδαντος ζήλος των Γερμανών εκπαιδευτικών, και φυσικά, όχι όλων, να επισκεφθούν μουσουλμανικό τέμενος;
- Και ορθώς, οι Γερμανοί γονείς αντέδρασαν σ’ αυτή την απόφαση των δασκάλων. Διότι αυτός ο ύποπτος ζήλος για την μουσουλμανική θρησκεία να ενσταλάξουν στις παιδικές ψυχές τα πρώτα σταγονίδια της μουσουλμανικής θρησκείας, δεν θα ευδοκιμούσε, αν αυτοί οι εκπαιδευτικοί οδηγούσαν το σχολείο τους, όπου θα φοιτούσαν και μουσουλμανόπαιδες σε χριστιανικό ναό.
- Εκείνοι οι μουσουλμάνοι γονείς θα αντιδρούσαν ίσως και βιαίως, ώστε να αποτραπεί για τα τέκνα τους αυτή η επίσκεψη ως εξίσωση για την επίσκεψη των μαθητών στο τέμενος!..
* * *
- Απαξάπαντες οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες, όταν βγαίνουν στα «βοθροκάναλα» μας κουφαίνουν για την βελτίωση της οικονομίας, την οποία εμείς οι φορολογούμενοι την ζούμε σε καθημερινή βάση στο πετσί μας.
- Και την ζούμε, γιατί, αφού δεν γίνεται ανάπτυξη αφού αυτή κόλλησε σε ξέρα, τότε πώς επιτυγχάνεται βελτίωση της οικονομίας;
- Ας δούμε τι γίνεται με το Ελληνικό, που ναι μεν αποκρατικοποιήθηκε με καθυστέρηση ετών και πήραμε «κάτι παραπάνω» κατά την έκφραση της σ. Καρακώστα, αλλά πρόοδο στις εργασίες δεν βλέπουμε, όταν σ’ αυτή την περίπτωση θα έβρισκαν δουλειά τουλάχιστον σε πρώτη φάση, περί τις 10.000 εργαζόμενοι με μετακύλιση της δραστηριότητας σε πάνω από 200 επαγγέλματα, όπως συμβαίνει με κάθε οικοδομική δραστηριότητα.
- Προς τι αυτή η καθυστέρηση; Δεν υπάρχουν 2-3 οικονομολόγοι στον ΣΥΡΙΖΑ να ταρακουνήσουν τα στάσιμα νερά στο Υπουργείο Ανάπτυξης;  Ή βολεύονται εκεί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες;
* * *
- Οσονούπω θα έχουμε εκλογές και ουδέν κόμμα ή απόκομμα κινεί την διαδικασία για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού είτε αυτοί έχουν φύγει προ ετών, είτε πήραν των ομματιών τους και έφυγαν με την έναρξη της κρίσεως στη χώρα μας.
- Αυτοί λοιπόν κατά τους πολιτικούς ηγέτες, κακή τη μοίρα, αυτής της χώρας, στερούνται του δικαιώματος της ψήφου, όταν σ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ακόμα και σε αυτά που αποτίναξαν την σοσιαλιστική μάστιγα στις χώρες του Ανατολικού Συνασπισμού, έχουν το δικαίωμα με την επίδειξη του διαβατηρίου να ψηφίσουν.
- Να γνωρίζουν ένα πράγμα όσοι κωλυσιεργούν στη μη χορήγηση δικαιώματος ψήφου, ότι αυτοί που θα χάσουν είναι τα μεγάλα κόμματα γιατί συγγενείς και γνωστοί τους θα στραφούν σε μικρότερα μηδέ και της Χ.Α. εξαιρουμένης.
- Και να μην απορούν μετά πώς ανέβασε τα ποσοστά της η Χ.Α.!...

* * *

- Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Καμμένο να διαμαρτύρεται από του βήματος της Βουλής, ότι, ο γιος του δεν θα μπορέσει να σπουδάσει στο εξωτερικό, διάβαζε USA, γιατί συκοφαντήθηκε ως τρομοκράτης!..
- Και γιατί να σπουδάσει στο εξωτερικό, όταν η συγκυβέρνηση είναι θιασώτης των κρατικών πανεπιστημίων;
- Και γιατί δεν κινείται η διαδικασία για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όπως και στην Κύπρο, ώστε και τα παιδιά να μην φεύγουν για την άγνωστη αλλοδαπή, αλλά και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, όταν 1.500.000 συμπολίτες είναι άνεργοι και κινδυνεύουν να μην τύχουν συνταξιοδοτήσεως, όχι από δική τους υπαιτιότητα αλλά από υπαιτιότητα των πολιτικών;
- Μην κλαυθμηρίζεις σ. Καμμένε για την περίπτωση να μην τον δεχθεί ο Τραμπ, όταν μάλιστα υμείς αυτοί πλέξατε το εγκώμιό του πολλάκις, σ’ αντίθεση με τον σ. Αλεξάκη θεωρούσε την εκλογή του ένα νέο κακό!..
* * *
- Με την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε με έκπληξη υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς και λοιπούς παρατρεχάμενους να προσέρχονται είτε στα υπουργεία τους, είτε σε συζητήσεις άλλοτε με την Τρόικα τώρα με το Quarteto με το σακίδιο επ’ ώμου με ζηλωτή του φαινομένου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με το τσαλακωμένο σακίδιό του ερυθρού χρώματος.
- Όμως, αυτοί οι επαναστάτες του γλυκού νερού, με την πρέπουσα σοβαροφάνεια, συναντώνται με τους εκπροσώπους των Θεσμών, η δουλοφρένεια προκαλεί και τον γέλωτα όσων τους βλέπουν με την μείξη σοβαρότητας και δουλοπρέπειας που αμιλλώνται στις συναντήσεις τους με τους Εταίρους, όπως τους ονόμασαν για να αποφύγουν τον κακόηχο του δανειστού ή του τοκογλύφου ή του κορακιού!..
- Και με την ίδια ευκολία αποβάλλουν το σακίδιο και φορούν την καπιταλιστική γραβάτα, εκτός από τον ηγέτη τους τον οιηματία σ. Αλεξάκη!..