ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-    Να που βρέθηκε και ένας πολιτικός μας να αναγνωρίσει την ομόθυμη στήριξη της Ελλάδος από τους Έλληνες του εξωτερικού, της διασποράς, όπως συνηθίσαμε να λέμε, αλλά και την στήριξη αυτών από την Ελλάδα.
-    Οι Έλληνες της διασποράς, είπε, βασίζονται στην Ελλάδα και εμείς οι Έλληνες του εσωτερικού βασιζόμαστε σ’ αυτούς.
-    Όμως, άλλα ο σ. Αποστόλου λέγει, αλλά ο σ. Τσίπρας μελετά. Διότι έχει διαρρεύσει η πληροφορία, ότι προτίθεται να δώσει δικαίωμα ψήφου σε 580.000 μετανάστες, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οψέποτε γίνουν με προοπτική μελλοντικώς να ψηφίσουν και στις βουλευτικές.
-    Αντιθέτως, ουδείς σκέφτεται να προβεί στην καθιέρωση ψήφου για τους Έλληνες της Διασποράς, τόσο στους παλαιούς, όσο και σ’ αυτούς που πήραν των ομματιών τους με την επέλαση της κρίσεως.
- Αυτοί είναι κατώτεροι των «προσφύγων», των μεταναστών και των λαθρομεταναστών; Ιδού η απορία!..

•••
-Μετά το τραγικό τροχαίο στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, όπου έχασαν την ζωή τους 4 συνάνθρωποί μας και έγινε αιτία για πικρόχολα σχόλια, ότι αιτία ήτο η μπουρζουαζία του οδηγού της PORSCHE, είχαμε και άλλα τροχαία, όπως αυτό στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου ο 18χρονος οδηγός (καμία σχέση έχοντας με την μπουρζουαζία) έγινε αιτία φονικού τροχαίου χτυπώντας μια 14χρονη μαθήτρια…
- Αλλά και εκείνο στην Κρήτη, όπου γόνος τρίτεκνης οικογενείας (και αυτός καμία σχέση έχοντας με την πλουτοκρατία), σε σφοδρή  σύγκρουση εκτινάχθηκε εκτός οχήματος και άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή.
-    Τα δυο τελευταία τροχαία πιθανόν να είχαν αποφευχθεί αν οι συνέπειες από την μη τήρηση των κανόνων οδηγήσεως ήταν αυστηρότερες και δεν είχαν μειωθεί τα πρόστιμα τελευταίως από τον ΠΡΟ-ΠΟπατζή υπουργό στο ήμισυ από τα 700 € για παράβαση ερυθρού σηματοδότη και επέκεινα άλλων παραβάσεων.
-    Αυτά τα ευτράπελα από τις παλινωδίες υπουργών και την έλλειψη αστυνομεύσεως στους δρόμους και δη ραντάρ, δεν είναι αποτέλεσμα της μεμψίμοιρης τακτικής των εθνοπατρικίων μας;
SSS
-    Ο αυταπατώμενος πρωθυπουργός σ. Αλεξάκης αρέσκεται στις παροιμίες, γι’ αυτό και θα του υπενθυμίσω μια από αυτές που χρησιμοποιούν εκεί κατά το Αθαμάνιο μεριά: - Ό,τι κάνει η γίδα στο κλαρί, το κάνει το κλαρί στη γίδα!..
-    Που σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι η γίδα τρώγει τον τρυφερό βλαστό του οποίου το κοτσάνι γίνεται βελόνα όταν ξεραθεί και αυτό τρυπά τη γίδα που χώνει το κεφάλι της εντός του θάμνου για να γευθεί και τα εναπομείναντα χλωρά βλαστάρια ακόμη.
-    Όπερ, τι έκανε ο σ. Αλεξάκης όταν ευρίσκετο στην αντιπολίτευση, κατηγορούσε όχι μόνο την τότε ελληνική κυβέρνηση, αλλά και όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, την Μέρκελ με τους μερκελιστές, τον Ολάντ με το Ολαντρέου, τους Γερμανοτσολιάδες, τους Τσολάκογλου κ.λπ.
-    Και τώρα που τα βρίσκει σκούρα ενοχλείται που η σημερινή αντιπολίτευση δεν τους συμπαραστέκεται!..
-    Νωπή είναι ακόμη και η απέχθειά του προς τον υποψήφιο τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, λέγοντας: - Να μην μας βρει και άλλο κακό μετά τον Τραμπ!
-    Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!..
•••
-    Η πρώτη-δεύτερη φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σκέπτεται να δανεισθεί περί τα 3.000.000.000,00 € προκειμένου να μειώσει την ανεργία κατά  100.000 ανέργους από την Παγκόσμια Τράπεζα!
-    Όμως, ο Γάλλος Επίτροπος στην Κομισιόν μεσιέ Μοσκοβισί είναι αρνητικός, γιατί το επιτόκιο της Παγκοσμίου Τραπέζης, συμφερόντων Ρότσιλντ, είναι υψηλό, δηλαδή ανέρχεται στα 7,5% και με κάτι άλλες επιβαρύνσεις αυτό φθάνει στα -, - που σε απλά ελληνικά επιβαρύνεται αυτό το δάνειο με 240.000.000,00 € το έτος!
-    Από πού θα βρεθούν αυτά τα ποσά για την κάλυψη των τόκων;
-    Και εκτός αυτού όσοι προσληφθούν με το δάνειο αυτό δεν θα συμβάλλουν στην Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας, αφού θα απασχοληθούν σε απασχολήσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.
-    Λύση υπάρχει, η άμεση αξιοποίηση του Ελληνικού με απασχόληση σε πρώτη φάση 10.000 ανέργων και με προοπτική να φθάσουν στις 70.000 με 80.000, αλλά αυτό αντίκειται στις αριστερές ιδεοληψίες του αυταπατωμένου σ. Αλεξάκη!