ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μας αξίωσε ο Μεγαλοδύναμος να το δούμε και αυτό, δηλαδή γιορτή χωρίς νταούλια, χωρίς ζουρνάδες, χωρίς πίπιζες, χωρίς βιολιά, και κλαρίνα και κρητικές λύρες!..
- Όλοι θυμόμαστε τις προεκλογικές δηλώσεις του σ. Αλεξάκη, ότι «εμείς θα χτυπάμε τα νταούλια και οι τροϊκανοί, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και ο Ολαντρέου θα χορεύουν»!
- Όμως, διαπιστώσαμε το αντίθετο. Να παίζουν κεντροευρωπαϊκές γκάιντες και να χορεύει ο αυταπατώμενος και εξαιρετικά υπερήφανος σ. Αλεξάκης, αφού άλλα ζητούσε με την επιστολή του προς τον Τουσκ, τον Γιούνκερ και άλλους αξιωματούχος της Κομισιόν και άλλα του απάντησαν, και επιπλέον αυτά που ζητούσε να συμπεριλάβουν στην τελική πανηγυρική έκθεση τα απέρριψαν μετά πολλών επαίνων!
- Φαίνεται, ότι ο σ. Αλεξάκης έχει την εντύπωση, ότι προεδρεύει σε 15μελές Γυμνασίου, ούτε καν Λυκείου, που όλοι πειθαρχούν στα νεύματά του και όχι ότι είναι απλώς μέλος μιας μεγάλης οικογένειας όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ζώνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ισχύουν κανόνες και δεσμεύσεις σοβαροί!..

* * *
- Είδε το φως της δημοσιότητος, ότι περί τα 21.000.000.000,00 € από τα διαθέσιμα του ΕΣΠΑ λιμνάζουν, παρά τις διαβεβαιώσεις της οκτάδος των οικονομικών υπουργών ότι σημαντικά ποσά απορροφούνται.
- Αν πραγματικά συνέβαινε αυτό, τότε θα είχε περιορισθεί η ανεργία, θα υπήρχε στην αγορά ρευστότητα που έχει στεγνώσει και κάποιος από τους 1.500.000 ανέργους θα έλεγε: Δόξα τω Θεώ που πρωθυπουργός είναι ο σ. Αλεξάκης, ολίγον μεν οιηματίας και άκρως υπερήφανος, που το οικονομικό του επιτελείο έβαλε πλώρη για την ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
- Όμως, ο κόσμος, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος δεν βλέπει από ανάπτυξη ούτε κιχ, αλλά πλέρια αγρανάπαυση!
- Πόσο, λοιπόν, εξαιρετικά υπερήφανος αισθάνεται ο σ. Αλεξάκης μ’ αυτήν την αναβλητικότητα;
* * *
- Όλοι συμφωνούν ότι όσο το δυνατόν γρηγορότερα κλείσει η αξιολόγηση, τόσο το όφελος θα είναι μεγαλύτερο!
- Προβόπουλος, Στουρνάρας, Κατρούγκαλος, Σημίτης ακόμα και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου της Βουλής αυτό τονίζουν, οι μόνοι που αντιδρούν είναι το δίδυμο Τσίπρας-Τσακαλώτος, που παριστάνουν τους Ηρακλειδείς της ελληνικής οικονομίας που δήθεν μου και τάχατες αγωνίζονται για την βελτίωση των όρων που θα γίνει η αξιολόγηση!..
- Αυτή η καθυστέρηση, όμως, βλάπτει σοβαρώς την εθνική οικονομία, αλλά αυτή δεν επηρεάζει την οικονομική άνεση και του Τσακαλώτου, που μας είχε καραφλιάσει ότι σε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου θα παραιτηθεί και του σ. Τσίπρα, που μας διαβεβαίωσε ότι ένα (1) € θα χάσουμε από τα νέα μέτρα και ένα (1) € θα κερδίζουν!
- Από πού θα το κερδίζουν; Από το καζίνο; Τότε γιατί θα περικόπτεται αυτό το ένα (1) ευρώ;

* * *
- Αφουγκρασθήκαμε και αυτό το φαιδρό, γίνεται πολλή συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και όχι για την κυκλοφοριακή αγωγή!..
- Και τίθεται το ερώτημα, - Ο δάσκαλος τονίζει στους μαθητές, ότι δεν πρέπει να οδηγούμε υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών, δεν πρέπει να οδηγούμε χωρίς δίπλωμα, δεν πρέπει να οδηγούμε και να είμαστε αφοσιωμένοι στο κινητό κ.λπ.
- Όμως, το τελευταίο πολύνεκρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Θεσσαλονίκη 28/3 με πέντε νεκρούς, έγινε από άτομο που η ηλικία του μόλις είχε κλείσει τα 17 χρόνια!..
- Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό αν όχι ο πατέρας που επέτρεψε στον κανακάρη του να πάρει το οτομομπίλιο που θα έλεγε και η αείμνηστος Γεωργία Βασιλειάδου;
- Τι να κάνει το σχολείο, η τροχαία και άλλοι παράγοντες σ’ αυτές τις περιπτώσεις;
- Λέει ο δάσκαλος: Μην πετάτε τα σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
- Ο μαθητής βλέπει τον πατέρα του ή την μητέρα του να πετάει τα αποτσίγαρα και τα σκουπίδια ανοίγοντας το παράθυρο! Τι να κάνει το σχολείο σ’ αυτή την περίπτωση;

* * *
- Απεδείχθη ανιστόρητος ο αυταπατώμενος σ. Αλεξάκης, με την διαβεβαίωσή του, ότι στις εκλογές του 2019 θα βγούμε πρώτοι και ότι θα μείνουμε για πολλά χρόνια!
- Ίσως, δεν γνωρίζει την σοφή ρήση του σοφού Σόλωνος «μηδένα προ του τέλους μακάριζε», αυτή τη σοφή ρήση, που επικαλέσθηκε και ο Κροίσος, όταν ο Κύρος τον καταδίκασε δια της πυράς εις θάνατον!
- Εκεί στο σωρό των καυσόξυλων ανεφώνησε λέγοντας: Σόλων, Σόλων!.. Και οι επιφορτισμένοι με την καύση του αναρωτήθηκαν, ποιον Θεό επικαλείται.
- Διέκοψαν την διαδικασία της καύσεως και των ερώτησαν και εκείνος ευθαρσώς απάντησε: - Τον σοφό Έλληνα Σόλωνα, που με συμβούλεψε να μην επαναπαύομαι στα υλικά αγαθά, αλλά εγώ δεν τον εισάκουσα, και να τώρα επιβεβαιώνεται ο Σόλων.
- Έτσι ο Κροίσος ο Βασιλεύς γλύτωσε το σαρκίον του από την μετατροπή του σε αφράτη μπριζόλα!