ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο πρωθυπουργός μας πλέριος δημοκράτης - έχει και το γραδόμετρο - της δημοκρατικότητας, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής σ. Βούτση, ν’ αλλάξει την σειρά των ομιλητών για το νομοσχέδιο του Δ’ Μνημονίου, διότι άκουσον-άκουσον δεν ήθελε να συμπέσει η ομιλία του την ώρα που ο ΣΚΑΙ θα μετέδιδε το Survivor!
- Ήγουν, Survivor über alles! Το Survivor υπεράνω όλων, ή όπως θα έλεγε και η Frau Merkel: Deutchland über alles (η Γερμανία υπεράνω όλων), αυτή η ανοικτομάτα! Έτσι δεν την χαρακτήρισε ο σ. Αλεξάκης παρότι κεντροδεξιά;
- Στο δρόμο που χάραξε η Frau Merkel και ο σ. Αλεξάκης να μιλήσει προτού αρχίσει το Survivor και… άστα να κουρεύονται!..
- Δεν θα χολοσκάσουμε για ένα επιπλέον Μνημόνιο!..
* * *
- Σαν να μην είναι ο σ. Αλεξάκης που είχε τονίσει με περισσή θρασύτητα και άνεση, όταν εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ: Να μην μας βρει άλλο κακό!..
- Και να που ο σ. Αλεξάκης εκεί κατά Βρυξέλλες μεριά τετ-α-τετ με τον μίστερ Ντόναλντ Τραμπ να συζητά, αφουγκραζόμενος, προφανώς, τον μίστερ Τραμπ να του ψέλνει τον εξάψαλμο και ο Πρωθυπουργός μας να χαμογελά τρισευτυχισμένος που του δόθηκε η ευκαιρία να είναι δίπλα στον Πλανητάρχη!..
- Εδώ μπορεί ο κάθε καλόπιστος να διαπιστώσει την πλέρια ηθοποιία του σ. Αλεξάκη, την αμίμητη δυνατότητα στην κυβίστηση, κάτι που δεν νοείται ως επίκτητος, αλλά φυσιολογική!..
* * *
- Ο Καραγκιόζης, ο λαϊκός αυτός τύπος μας κληροδότησε μερικές ανεπανάληπτες εκφράσεις τόσο δηκτικές που σπάζουν κόκκαλα όπως: - Και τούτο σου παίρνω (μείωση συντάξεων), και εκείνο μου το δίνεις (αφορολόγητο, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις τιμών, μειώσεις μισθών κ.λπ.).
- Την τακτική αυτή εφαρμόζει η… πρωτηδεύτερη φορά κυβέρνηση της ΑριστεροΔεξιάς.
- Ποιος περίμενε από όσους τουλάχιστον από αυτούς που ψήφισαν τον σ. Αλεξάκη να τύχουν αυτής της πρωτοφανούς καταιγίδας φόρων και εισπρακτικών μεθόδων που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες από τον Ιανουάριο του 2015 μ.Χ.;
- Δικαιολογούνται, ότι αυτή την κατάσταση κληρονόμησαν. Μα δεν την γνώριζαν, την κατάσταση, Αρειανοί ήσαν, δεν ζούσαν εντός της Ελλάδας, όταν προγραμμάτιζαν το πλάνο της Θεσσαλονίκης, ύψους 12.000.000.000,00€; Και που το χαρακτήριζαν παράλληλο πρόγραμμα;
* * *
- Την πλάκα του έχει ο σ. Μπαλάφας, όταν τονίζει ότι πληροφόρησαν τον ελληνικό λαό, για τα τυχόν μέτρα που θα εξαναγκασθούν να λάβουν!
- Μα αυτά τα μέτρα: α) περικοπή συντάξεων, β) μείωση του αφορολογήτου, γ) διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, δ) περικοπή των επικουρικών, ε) μείωση των μισθών, στ) αύξηση του ΦουΠουΑ στα νησιά, ζ) αύξηση του ΦουΠουΑ στα είδη εστιάσεως και λοιπά πολλά, απέφευγον σαν… ο διάλος το λιβάνι να τα πιάσετε στο στόμα σας!
- Μάλιστα πολλοί σύντροφοι, όπως η θείτσα μας η Θεανώ, η Φωτεινή Βάκη, ο Βάττης και άλλοι μέχρι την τελευταία στιγμή ορκίζονταν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, μάλιστα ο σ. Βάττης ώμνυε ότι το επίδομα θέρμανσης δεν θα μειωθεί!
- Και όμως και αυτό μειώθηκε, όταν υμείς αυτοί οι βουλευτές από την πολύ λειτουργία των κλιματιστικών στη Βουλή αναφλέγονται και οι κουρτίνες!..
* * *
- Και δεν κουράζεται ο σ. Κουρουμπλής να εμφανίζεται στα τηλεπαράθυρα των «βοθροκαναλίων» να προσπαθεί να πείσει τους τηλεθεατές για το αλάθητο των λεγομένων του. Μας είπε, λοιπόν, ο σ. Κουρουμπλής, ότι δεν συμφωνεί με τη νέα Συμφωνία, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική επιλογή.
- Μάλλον απληροφόρητος φαίνονταν ο σ. Παναγιώτης, γιατί αυτός βρήκε εναλλακτική επιλογή και μεταπήδησε από το ΠαΣοΚ στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπορούσαν αντί να μετεξελιχθούν σε ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ να παραιτηθούν;
- Γιατί εκτός από την συνθηκολόγηση υπάρχει και η παραίτηση με το μέτωπο καθαρό, πεντακάθαρο και θα έχαιραν άκρας εκτιμήσεως και υπολήψεως.
- Τώρα με τον βρόχο στο λαιμό των πολιτών, τι δικαιολογία θα βρουν να του πουν;
- Τσολάκογλου ήσαν και οι προηγούμενοι, Τσολάκογλου αποδεικνύονται και οι σημερινοί που έταζαν νταούλια, κλαρίνα, ντέφια και ζουρνάδες και σκίσιμο του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά το μνημόνιο ήθελε πριονοκορδέλα για να σκισθεί!..