ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών κ.λπ. ότι συνέστησε Επιτροπή, διορίζοντας μάλιστα και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της, τα οποία θα αμείβονται με 50 € κατά συνεδρίαση, για να μελετήσουν τον τρόπο της χιλιομετρικής χρεώσεως των διοδίων!..
- Μα σ. Σπίρτζη αντί να καταναλώνεις φαιά ουσία για να υπολογίσεις την χιλιομετρική χρέωση στα διόδια, στείλε ένα δικό σου άνθρωπο, έναν διευθυντή, έναν ανώτερο υπάλληλο να περάσει από τις Καστανιές του Έβρου στην Αδριανούπολη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη…
- Και θα πληροφορηθεί ή μάλλον θα διαπιστώσει από τα πρώτα διόδια που είναι στο Καπί Κουλέ, όπου λαμβάνει από το μηχάνημα ένα σημείωμα εισόδου, διανύει το υπόλοιπο της διαδρομής έως την Κωνσταντινούπολη κάπου 250 χιλιόμετρα χωρίς άλλη ενόχληση, και φθάνοντας εκεί επιδεικνύει αυτό το σημείωμα στον υπάλληλο, το βάζει στο μηχάνημα και βγάζει το λογαριασμό!
- Απλά τα πράγματα σύντροφε Σπίρτζη χωρίς καθυστερήσεις και ουρές στα διόδια κάθε 20 με 30 χιλιόμετρα, όπως γίνεται στη Χώρα της Φαιδράς πορτοκαλέας!..
* * *
- Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο ελληνικός λαός στενάζει από την φοροκαταιγίδα και τις επαναλαμβανόμενες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, ημερομίσθια, και μη καταβολή των οφειλομένων από το κράτος μπαταχτσή, η ΔΕΗ αντί να διευκολύνει τους πελάτες της, τους συμπιέζει και αυτή όπως οι μυλόπετρες με την καθιέρωση λογαριασμών 4μήνου.
- Η τακτική αυτή υποχρεώνει τα νοικοκυριά να βάζουν στην «άκρη» με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η τακτική, ορισμένα χρήματα, ώστε στο τέλος του 4μηνου να εξοφλήσουν τον λογαριασμό.
- Γιατί αυτή η αυθαίρετη τακτική; Στις γειτονικές χώρες οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι μηνιαίοι, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να τον εξοφλήσει, διότι την μεν περίοδο του χειμώνα με την λειτουργία αερόθερμων ή θερμοπομπών καταναλώνεται περισσότερο ρεύμα όπως και το θέρος τα κλιματιστικά είναι ηλεκτροβόρα, τι να υπολογίσει ο καταναλωτής;
- Μηνιαίοι, λοιπόν, οι λογαριασμοί, για να μην πρωτοστατούμε με πρωτοτυπίες που επιβαρύνουν και δυσχεραίνουν τους στενάζοντες από τα βάρη Έλληνες πολίτες!..
* * *
- Είπαμε να είναι οιηματίας ο σ. Τσίπρας αλλά η πολύ έπαρση σ. Τσίπρα βλάπτει την κοινωνία!..
- Αφουγκραζόμαστε να μας καραφλιάζεις, ότι πέτυχες πλεόνασμα οκτάκις περισσότερο από το επιζητούμενο 0,5 σε 4,2%, αλλά δεν σκέφτηκες ποτέ των ποτών, ότι αυτό το πλεόνασμα δεν προήλθε μήτε από την δικαία ανάπτυξη, ούτε από την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, όπως συνηθίζεις να τονίζεις ότι έρχονται και οι δυο.
- Αυτές έχουν πάθει λάστιχο και αναμένουν βουλκανιζατέρ!
- Το πλεόνασμα προήλθε από την ακατάσχετη φορομπηχτική επιδρομή του σ. Τσακαλώτου και των συν αυτώ!
- Μεταμφιέσου σε Χαρούν αλ Ρασίντ και περιδιάβαινε τα ταβερνεία και τα χαμαιτυπεία και αφουγκράσου τον σφυγμό των πολιτών και θα μάθεις από πού προήλθε αυτό το οκτάκις περισσότερο πλεόνασμα.
- Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και μόνο φτώχεια!..
* * *
- Μερικοί άνθρωποι, κυρίως, εκ των ηγετών, συγχέουν τον εμπτυσμό κοινώς φτύμα ή ροχάλα με τη δρόσο και όταν δέχονται τον εμπτυσμό δοξάζουν τον Θεό που δρόσισε!
- Πρόσφατο παράδειγμα η επί του Πολιτισμού Υπουργός σ. Κονιόρδου η οποία με δική της απόφαση χαρακτήρισε τρία κτίρια ή κτίσματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ως ιστορικά μνημεία, προβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο εμπόδια στην επένδυση που έχει προγραμματισθεί.
- Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις ανακάλεσε την απόφασή της μπροστά στην γενική κατακραυγή γι’ αυτή της την επιπολαιότητα, καθυστερώντας, όπως και ο Δασάρχης Πειραιώς, την έναρξη των εργασιών, όπου θα βρουν δουλειά πάνω από 10.000 σε πρώτη φάση, εργάτες και λοιπό προσωπικό!
- Εδώ ισχύει ότι ο χορτασμένος δεν πιστεύει τον νηστικό και η σ. Κονιόρδου όπως και ο σ. Δασάρχης Πειραιώς απολαμβάνουν τον μηνιαίο μισθό τους όταν γύρω τριγύρω τους 1.500.000 άλλοτε εργαζόμενοι, σήμερα είναι άνεργοι!..
* * *
- Αφουγκραζόμαστε τόσο από δημοσιογράφους όσο και από εκλεκτούς καλεσμένους, καθηγητές και λοιπούς, φράσεις που δεν αποδίδουν σωστό το νόημα της φράσεως όπως: Ένα απίστευτο ποσοστό ανεργίας!..
- Μα το νούμερο είναι δοσμένο από την ΕΛΣΤΑΤ. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσουμε ώστε να είναι απίστευτο.
- Το ποσοστό ανεργίας είναι υπέρογκο, υπερβολικό, πολύ μεγάλο, μέγιστο!
- Απίστευτους φόρους!.. Πώς είναι δυνατόν να είναι απίστευτοι οι φόροι, αφού τους υφιστάμεθα, τους πληρώνουμε! Άρα είναι αβάστακτοι, υπερβολικοί, υπέρογκοι, ανυπόφοροι!..
- Συμβουλευθείτε, φίλοι δημοσιογράφοι και κανένα λεξικό ή μάλλον το αντιλεξικό του Βοστάντζογλου, πολλά θα μάθετε και θα πλουτίσετε το λεξιλόγιό σας!..