ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με την άνοδο της α-β φοράς Αριστεροδεξιάς στον πρωθυπουργικό θώκο, μάθαμε πολλά για τις διαβαθμίσεις πτυχών του πολιτικού βίου, όπως για το γραδόμετρο της Αριστεράς, δηλαδή για το ποιος είναι περισσότερο Αριστερός όπως μεταξύ του Σκουρλέτη και του Αλεξάκη και βρέθηκε ο σ. Αλεξάκης.
- Επίσης, μας έχουν κουφάνει για την ηθική της Αριστεράς, η οποία, με το Νόμο του κομμουνιστή, κατά δική του διαβεβαίωση, Κατρούγκαλου, αυτή βγάζει έξω από το συνταξιοδοτικό πλαίσιο τις χήρες, που είναι κάτω από τα 55.
- Αυτές λοιπόν που έχουν χάσει την μπογιά τους ένας τρόπος είναι να επιβιώσουν, αυτής της επαιτείας, κάθε άλλος είναι περιττός.
- Ποιος θα προσλάβει άμαθες γυναίκες στη δουλειά του εκεί γύρα στα 45 με 54 έτη; Ουδείς!
- Και αυτός ο Αλεξάκης προτιμά τις νεαρές είτε σε υπουργεία είναι αντ’ αυτού στο πρωθυπουργείον της Θεσσαλονίκης, εκεί γύρω στα 30 τους! Όχι παραπάνω!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε την σ. Σία Αναγνωστοπούλου, να μας καραφλιάζει, ότι: - Δώσαμε μια μάχη την χάσαμε!..
- Μα σ. Αναγνωστοπούλου στη μάχη δεν πηγαίνει ο πολεμοχαρής, τύπου φανφαρόνου Μουσολίνι, που ήθελε να πιεί καφέ στην Αθήνα, με τα νταούλια και τους ζουρνάδες, αλλά με πολλή προσοχή και μεθόδευση, επισημαίνοντας τις αδυναμίες του αντιπάλου, εντοπίζοντας συμμάχους και φίλους και προετοιμάζοντας το έδαφος καταλλήλως.
- Όταν, όμως, τους χλευάζουμε όλους τους εταίρους, επόμενο είναι η μάχη να χαθεί εν τη γεννέσει της, όπως και έγινε.
- Όμως καμιά μεταμέλεια από την ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την πανωλεθρία, την οποία υπέστη το χαμογελαστό παιδί, το οποίο κατά την απολογία του με το διάγγελμα άμα την επιστροφή του, ήτο βαρύθυμο, ανέκφραστο, περίλυπο, και μετά δυσκολίας διάβαζε τα όσα ήθελε να ανακοινώσει.
- Ελπίζουμε αυτή η αλαζονεία του να περιοριστεί στο μέλλον, γιατί δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για παρόμοιες ανεδαφικές ενέργειες!..
* * *
- Μετά την υπουργό Πολιτισμού σ. Λυδία Κονιόρδου, που ως χορτάτη δεν σκέφτεται τον πεινασμένο και τον δασάρχη Πειραιώς, που κι αυτός χορτάτος είναι, μας προέκυψε και ο σ. Γιώργος Κυρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις ανακοινώθηκε, ότι εξέλειπαν τα εμπόδια (αρχαιολογικός χώρος, δάσος στο αεροδρόμιο του Ελληνικού), νάτος αυτός, στύλος ακλόνητος, κατά των ιδιωτικοποιήσεων!
- Κι αυτός χορτάτος από το βουλευτιλίκι του πώς να πιστέψει το 1.500.000 των ανέργων ή τα 3.789.300 των Ελλήνων που βρίσκονται σε κατάσταση φτωχοποίησης.
- Οι παροιμίες του Ελληνικού λαού είναι ακένωτος θησαυρός σοφίας, όπως: - Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον πιστεύει.
- Και όσοι αντιδρούν για την παραχώρηση του Ελληνικού, είναι χορτάτοι, άλλως, θα συντονίζονταν με αυτούς που ζητούν επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία!..
* * *
- Όταν στην Ελλάδα παγώνουν, στην Ιρλανδία ανθίζουν!
- Πρόκειται για τις συντάξεις για τις οποίες η μεν Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας ή Τσιπριστάν προνομοθετεί το πάγωμα των συντάξεων έως το 2022 μ.Χ. στην βορειότερη και επομένως ψυχρή Ιρλανδία, με την οποία μαζί μπήκαμε στα μνημόνια, αυτή βγήκε, τώρα δίνει αυξήσεις 7,4%.
- Να η διαφορά των ηγετών. Εκεί δεν βγήκε ο πρωθυπουργός στα βοθροκάναλα να πει: Δεκαεπτά ώρες δίναμε την μάχη με τους θεσμούς και πετύχαμε!..
- Γι’ αυτό και ο δικός μας μετά την μάχη την 17ωρη ήτο ευδιάθετος, άνετος, χαρούμενος και πλέρια ικανοποιημένος, έδειχνε, ότι παρά τα χτυπήματα των νταουλιών δεν αισθανόταν καμία μα καμία κόπωση.
- Το αποτέλεσμα; Οι περικοπές στις συντάξεις, η καθήλωση της ανεργίας στο 27%, η μερική απασχόληση, οι κατασχέσεις των σπιτιών και των καταθέσεων κ.λπ. ων ουκ έστιν αριθμός!..
- Αυτή, λοιπόν είναι η διαφορά των ηγετών!..
* * *
- Όλα τα περιμέναμε από την ετερόκλητη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά να καλείται ο υπό παραίτηση εργαζόμενος να συντάσσει υπεύθυνη δήλωση με την οποία να δέχεται ή να αρνείται την καταβολή της επικουρικής συντάξεώς του στην σύζυγό του μετά τον θάνατό του και πόσων χρόνων είναι η σύζυγος, ώστε να προσδιορισθεί το προσδόκιμο της ζωής της μελλούσης χήρας είναι πράγματα αδιανόητα, πράγματα που δεν συνάδουν με την «ηθική της Αριστεράς».
- Αν, λοιπόν, αυτή είναι η «ηθική της Αριστεράς» που μας είχε κουφάνει ο σ. Αλεξάκης, τότε πολύ καλύτερη είναι η ηθική της Δεξιάς, η οποία χορηγούσε την επικουρική σύνταξη και εις την σύζυγο του θανόντος χωρίς να ελέγχονται «πόσα δόντια έχει γερά, όπως γίνεται για την εξακρίβωση της ηλικίας των συμπαθών τετράποδων»!..