ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκραζόμενος τον σ. Μάρδα στον ΣΚΑΙ στις 18/8 και κάνοντας λόγο για την δίκαιη ανάπτυξη, εμνήσθην την πρότασή του για την δυνατότητα να  επενδύσουν οι Σύροι πρόσφυγες στη Χώρα μας με αντάλλαγμα την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας!..
- Έκτοτε, πρέπει να έχει περάσει πάνω από ένας και μισός χρόνος και δεν έχουμε αφουγκρασθεί ποια είναι αυτά τα αποτελέσματα της προτάσεώς του, εκτός και αν πρόκειται για άκρως απόρρητα και απαγορεύεται η δημοσίευσή τους, οπότε… πάω πάσο.
- Διότι μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές καμία ένδειξη δεν έχουμε, προφανώς στην καθυστέρηση αυτή να έχει βάλει την ουρίτσα της και η γραφειοκρατία, η οποία θα στερηθεί τα κίνητρα, όπως την ανάδειξή της σε «Ήρωες της εργασίας»!
* * *
- Φαίνεται, ότι η σ. Ελένη Αυλωνίτου, δεν ζει εντός του Ελλαδιστάν ή Τσιπροστάν, αλλιώς κάτι θα είχε οσμησθεί για τις περικοπές των συντάξεων, ας πούμε για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, για την αύξηση της εισφοράς από 4% σε 6% στις συντάξεις και μάλιστα και στις επικουρικές, την αύξηση στη συμμετοχή στα φάρμακα, στην αύξηση του ΦΠΑ και στην επικείμενη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των συντάξεων κατά 18% από 1/1/2019!
- Αυτά όλα δεν τα οσμήσθηκε η καλή σ. Αυλωνίτου ή όπως συμβαίνει με τον αναπληρωτή Υπ. Εργασίας σ. Τάσο Πετρόπουλο, την αναμένουν στο δρόμο για να την συγχαρούν για την ανάταξη της οικονομίας.
- Αλλά οι θεόστραβοι Έλληνες δεν την βλέπουν και δεν την αφουγκράζονται γιατί αυτή (η ανάπτυξη ντε…) αναπτύσσεται τελείως αθορύβως…
* * *
- «Περιορισμένης έκτασης η πυρκαγιά». Έτσι εκτίμησε την κατάσταση για την ενσκήψασα πυρκαγιά τόσο στον Κάλαμο, όσο και στον Βαρνάβα και στο Καπανδρίτι ο πρωθυπουργός μας, παρά τη σοφία του, σ. Αλεξάκης, και την προσδιόρισε στα 15.000 στρέμματα!
- Όμως, σ. Αλεξάκη, την ίδια στιγμή εμαίνοντο οι πυρκαγιές στην Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά και είχε προηγηθεί η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που αφάνισε το μισό νησί και σε διαμαρτυρία του δημάρχου ο στρατηγός σ. Τόσκας τον απεκάλεσε «δεκανίκι της ΝουΔου»!
- Τόση σοβαρότητα σε στιγμές κινδύνου δεν είχα ματαδεί! Άρα, ο σ. Αλεξάκης, παρά τη σοφία του, κατά δική του δήλωση, δεν συνυπολόγισε και τις καμένες εκτάσεις σε Κύθηρα, Ζάκυνθο, Μεσσηνία, Κεφαλονιά κ.α.
- Άρα δεν είναι ακριβώς 15.000 στρέμματα η καμένη έκταση!
* * *
- Καλεσμένος στο ΣΚΑΙ στις 17/8, μεταξύ των άλλων ήτο και ο δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ σ. Ν. Σβέρκος, που αποδείχθηκε αυτόκλητος συνήγορος του πρωθυπουργού, που, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την εξαφάνιση του πρωθυπουργού, τόνισε με σημασία: - Και τι θα έκανε ο πρωθυπουργός αν μετέβαινε στα μέρη όπου η πυρκαγιά βρισκόταν σε ένταση;
- Μα, καλέ σ. Σβέρκε, ότι έκανε και ο Καγκελάριος της Γερμανίας Schroeder, όταν η Γερμανία πλήττονταν από πλημμύρες, φόρεσε λαστιχένιες μπότες ως το γόνατο και έτρεξε στα σημεία όπου αγωνίζονταν οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες να αναχαιτίσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα δίνοντας το καλό παράδειγμα και σ’ άλλους πολίτες.
- Στο ίδιο μήκος κύματος, δικαιολογώντας την εξαφάνιση του σ. Αλεξάκη κινήθηκε και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλιένα, διότι άλλως χαλάει ο σέμπρος τουτέστιν το συνεταιρίζεσθαι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!..
* * *
- Μας είχε καραφλιάσει ο σ. Καμμένος ή Μπούλης, κατά την προσφιλή έκφραση του σ. Αλεξάκη, ότι θα επανασυστήσει την ΜΟΜΑ (ενικός) τις ΜΟΜΕΣ (πληθυντικός) για την κατασκευή έργων και για την βοήθεια σε έκτακτες περιόδους όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ.
- Όμως οι ΜΟΜΕΣ δεν φάνηκαν και το πόπολο ανερωτάται και λέγει: Τι να έγιναν οι ΜΟΜΕΣ; Που σκόνταψαν και δεν εμφανίζονται να δώσουν την μάχη για την αποτροπή των πυρκαγιών και την αποκατάσταση των ζημιών από σεισμούς και λοιπές θεομηνίες; Τι εμποδίζει την ενεργοποίησή τους;
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε από τις ειδήσεις, ότι η φωτιά μεταδιδόταν πολύ εύκολα, διότι τα πευκοδάση ήσαν πολύ πυκνά φυτεμένα!..
- Που σημαίνει σε απλά ελληνικά κατά τις αναδασώσεις φυτεύονται τα νέα δενδρύλλια πολύ πυκνά από τον φόβο μήπως και δεν πιάσουν, οπότε στη συνέχεια τα δασαρχεία δεν προβαίνουν στο αραίωμα, ώστε να αποφεύγεται η εύκολη μετάδοση της πυρκαγιάς και μάλιστα από πεύκα που δεν διαφέρουν και πολύ το καλοκαίρι από απλωμένη πυρίτιδα!
- Αυτά κανείς από τους δασάρχες δεν τα έχει αντιληφθεί, ώστε εγκαίρως να προβεί στο αραίωμα με αποκοπή όσων είναι ατροφικά, αδύναμα και εγγίζουν το ένα στο άλλο;
- Κατά τ΄ άλλα δεν θέλουμε την αξιολόγηση!..