ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκράσθηκα, υποκρινόμενος προς δημοσιογράφους τον σ. Μάρδα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να καθιερωθούν κίνητρα προς τους δημοσίους υπαλλήλους, όσον αφορά την αξιολόγησή τους, αλλά δε διευκρίνισε, δεόντως, τι κίνητρα εννοούσε.
- Ίσως, να είχε κατά νου τα επί υπαρκτού σοσιαλισμού κίνητρα, τα οποία ήταν η ανακήρυξή τους σε «ήρωες της εργασίας» και την καθιέρωση παρασήμου τινός.
- Αυτά τα είχα προλάβει όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκα τη γειτονική Βουλγαρία, είδα έκπληκτος στις στάσεις των λεωφορείων, κάτι σαν τα αγγελτήρια κηδειών και μνημοσύνων, αλλά ανέγραφαν ότι ανεδείχθη ο τέδε και ο δείνα «ήρωας της εργασίας» και το παράσημο που του είχε απονεμηθεί.
- Μερικοί είχαν περισσότερα παράσημα και από αυτά του Λεωνίντ Μπρέζνιεφ, όπως τον απαθανάτιζε η τηλεόραση κατά τις επίσημες παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία
* * *
- Εξαναγκασμένη κυβερνητική πολιτική! Ώπα, τι θέλει να πει ο ποιητής (Γιώργος Μελιγγώνης στη συζήτηση που έγινε στο ΣΚΑΙ (21/8) με την παραπάνω διατύπωση;
- Ο οιηματίας, ο πλεονάζων σε αριστεροφροσύνη και αυτού του Π. Σκουρλέτη, εξαναγκάζεται και από ποιους;
- Διότι, όσοι έχουν ηλικία πάνω από τα –ήντα, γνωρίζουν ότι όταν ο πολιτικός πιέζεται από ξένα συμφέροντα, όπως επικράτησε να λέγεται, τότε ή πήγαινε στον Άνακτα, ή τώρα πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποβάλλει την παραίτησή του.
- Άλλη οδός για να αποφύγει τον εξαναγκασμό δεν υπάρχει εκτός από τον «έρωτά» του προς τον πρωθυπουργικό θώκο και μόνον.
- Θέλω να πιστεύω ότι έγινα αντιληπτός στον νεοσσό δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ σ. Μελλιγγώνη…
* * *
- Για συναίνεση και συνεννόηση έκανε λόγο στη πρόσφατη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τόσο στο Μέγαρο Μουσικής όσο και στη συνέχεια σε ξενοδοχείο ο σ. Αλεξάκης.
- Αλλά στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη Παιδεία στύλωσε τα πόδια και δεν έκανε καμία πρόταση δεκτή τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο πείσμων Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου.
- Για ποια συναίνεση και για ποια εθνική, μάλιστα, συνεννόηση έκανε λόγο ο σ. Αλεξάκης;
- Ούτε καν τη γνώμη των πανεπιστημιακών, πρυτάνεων, αντιπρυτάνεων, καθηγητών δεν αφουγκράσθηκαν εκεί κατά Υπουργείου Παιδείας μεριά. Πως, λοιπόν, την εννοούν τη συναίνεση και την εθνική συνεννόηση; Ιδού η απορία…
* * *
- Διάβασα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μια σύσταση κάποιας ηθοποιού που δε συγκράτησα, λάθος μου, το όνομά της, προς τους πολιτικούς εθνοαποδομητές τύπου Βούτση, Φίλη, Κυρίτση κ. ά, με την οποία συστήνει σε αυτούς να αποφεύγουν τη παρουσία τους σε αθλητικούς αγώνες, γιατί θα μείνουν έκθαμβοι από τις ενέργειες των αθλητών τόσο προ του αγωνίσματος, όπου κάνουν το σταυρό τους, προσεύχονται, υψώνουν τα χέρια τους παρακαλώντας τον άγιό τους, όσο και μετά το αγώνισμα που πάλι προσεύχονται, υψώνοντας τα χέρια τους προς τον ουρανό.
- Αλλά και τη συγκίνησή τους όταν ανεβαίνουν στο βάθρο και ανακρούεται ο εθνικός μας ύμνος και επαίρεται η Γαλανόλευκη στον ιστό της και με την οποία περιβάλλονται με την κάθοδό  τους από το βάθρο.
- Συγκινητική η πρότασή της άμα και αληθοφανής…
* * *
- Όσοι θέλουν να προβάλλουν τον τόπο τους κάτι θα σοφιστούν και θα προσελκύσουν ξένους, οι οποίοι θα γίνουν κήρυκες και διαφημιστές.
- Στη Δράμα την πολύπαθη συνεννοήθηκαν οινοπαραγωγοί και συνεταιρισμοί οινοπαραγωγών και πραγματοποίησαν τα ΔΡΑΜΟΙΝΙΑ, όπου ο οίνος έρρευσε άφθονος περί τους δυο τόνους…
- Η βραδιά εκείνη έμεινε αξέχαστη σε όσους παραβρέθηκαν και δοκίμασαν τον απαράμιλλο οίνο.
- Στη Νάξο, εκτός από κτηνοτροφική περιοχή καλλιεργούν και μοναδικές στη γεύση τους πατάτες. Μάλιστα το 2016 διέθεσαν αρκετές πατάτες και στους λιμόττοντες Αθηναίους στη προσπάθειά τους να αμβλύνουν το αίσθημα της πενίας.
- Φέτος, σοφίστηκαν και προέβησαν στο τηγάνισμα 554 κιλών πατάτες τις οποίες διέθεσαν δωρεάν στους τουρίστες και σε πολλούς ντόπιους.
- Μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί και προεργασία και προθυμία από τους κατοίκους και να ασχοληθούν και να προσφέρουν τα προϊόντα τους.
- Εμείς εδώ δεν έχουμε κάτι να επιδείξουμε και να προσφέρουμε, ώστε να γίνουν τα Γιάννινα τα έρμα γνωστά και στους Ελλαδίτες και στους τουρίστες. Αλλά απαιτούνται αστράγαλοι.

* * *
- Μια και του αρέσουν οι παροιμίες ίσως και οι μύθοι του πρωθυπουργού σ. Αλεξάκη, ας παραλληλίσουμε τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα με τη φράση «Κλωνάρι και Βλαστάρι».
- Ο διεθνής οίκος S&P υποβάθμισε την Βενεζουέλα κατά μια μονάδα, δηλαδή από τα CCC σε CCC- και εκεί που ήτο η Βενεζουέλα βρέθηκε ΣΥΡΙΖΑ “Ι” ΣΤΑΝ, δηλαδή η χώρα μας…
- Έτσι βρισκόμαστε στα CCC στο προτελευταίο σκαλί του κατήφορου της κλίμακας της οικονομίας.
- Στη περίπτωση αυτή πράγματι μπορούμε να μιλήσουμε για ισότητα αλλά προς τα κάτω. Αυτή πράγματι είναι σοσιαλιστική ισότητα….