ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ένα και μισό εκατομμύριο περίπου είναι οι άνεργοι (1.500.000) και οι συμπολίτες μας αυτοί, οι συνάνθρωποί μας, καλούνται από τον σ. Αλεξάκη να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή, αυτόν το νόμο τον βάρβαρο που θα καταργούσε με έναν (1) νόμο και με ένα (1) άρθρο ο σ. Αλεξάκης!
- Όμως σ. Αλεξάκη, από πού να βρουν χρήματα, όταν επί μια 7ετία είναι άνεργοι και δεν σταυρώνουν δεκάρα;
- Δανείζουν οι γονείς τα παιδιά τους και τα παιδιά δανείζουν τους γονείς!
- Αλλά πόσο καιρό θα ισχύσει αυτός ο δανεισμός; Ή οι συντάξεις των γονιών είναι ικανές να καλύψουν και τις υποχρεώσεις των παιδιών τους ή τα έσοδα των τέκνων από περιστασιακή απασχόληση επαρκούν για να καλύψουν και των γονιών τους τον ΕΝΦΙΑ;
- Αυτή είναι η ηθική της Αριστεράς που επικαλείται ο σ. Αλεξάκης;
* * *
- Όσοι ΣΥΡΙΖΑίοι παρελαύνουν από τα, κατά σ. Πολάκη, «βοθροκάναλα», ως επωδό μας καραφλιάζουν: - Η αντιπολίτευση θα βάλει πλάτη; - τόνισε στον ΣΚΑΙ ο σ. Βαρεμένος στις 28/9!
- Όσοι παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων ή τα πρωινάδικα έχουν σαφή, καθαρή αντίληψη για την πλάτη που έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
- Πώποτε επί των ημερών του είχε διανοηθεί να συνδράμει την τότε κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλων, τους οποίους «γερμανοτσολιάδες» ανέβαζε, μερκελιστές τους κατέβαζε, σέρνοντας τα χίλια δυο και στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε και σ’ όλους του Ευρωπαίους ηγέτες, μηδέ και του Φρανσουά Ολάντ, τους οποίους στη συνέχεια αναδιπλώθηκε και τους έγλειφε με όλη την κυριολεξία της λέξεως!
- Έτσι αποδεικνύεται, ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα», όπως σαφώς, ξεκάθαρα, διατύπωσε ο θυμόσοφος λαός μας!..
* * *
- Την απορία της εξέφρασε η συμπαθής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Βάκη, που η ΝουΔου δήλωσε, ότι δεν ψηφίζει Ν/Σ επ’ ωφελεία της κοινωνίας, αν πρώτα δεν έχουν την πλέρια αποδοχή και ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!..
- Μα σ. Βάκη, αφού αυτά τα επ’ ωφελείας της Κοινωνίας, αυτής της κενωνίας, δεν τα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛίτες, που μας συγκυβερνούν, γιατί να τα ψηφίσει η αντιπολίτευση μείζων και ελάσσων;
- Δηλαδή την αδιαφορία για την κενωνία των ΑΝΕΛιτών να την καλύψουν οι αντιπολιτευόμενοι;
- Θα μας τρελάνουν αυτοί που συνασπίστηκαν για να κυβερνήσουν, όταν αυτοί οι ίδιοι όντες στην αντιπολίτευση δεν είχαν ψηφίσει ούτε ένα Ν/Σ της τότε συμπολιτεύσεως!..
- Φαίνεται, ότι η σ. Βάκη και οι συν αυτή ζουν στο κόσμο τους «και τούτο σου το παίρνω και κείνο μου το δίνεις» που δεν διαφέρει από το καραγκιόζικο δόγμα!..
* * *
- Με νέα (ν)τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, όπως τόνισε σε δηλώσεις ο υφ/γος Εξωτερικών σ. Νικόλαος Τέρενς Κουίκ για την τούρκικη Ένωση Ξάνθης, «θα προστατεύονται τα συμφέροντα της Θράκης», που σε απλά ελληνικά δεν προστατεύονταν με την ήδη αποσυρθείσα (ν)τροπολογία!..
- Το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα, αν προωθηθεί και η ταυτόχρονη δημιουργία Ενώσεων των Πομάκων και των Ρομά που νιώθουν παραγκωνισμένοι από την Ελληνική Πολιτεία και βρίσκουν θαλπωρή στις σφηκοφωλιές των τουρκικών μορφωμάτων που με την παρακίνηση και χρηματική ενίσχυση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής αναπτύσσονται σαν μανιτάρια.
- Αυτή την γλώσσα γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τα φερέφωνα της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας!..
* * *
- Παρά τις παρατηρήσεις του προέδρου της ΝουΔου προς την εξ απορρήτων σύμβουλο του υπουργού Ναυτιλίας κ.λπ. να μην γελά κατά την διάρκεια της ομιλίας του, όπως και από τον βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη και τον βουλευτή του Ποταμιού Αμυρά, η εν λόγω σύμβουλος συνέχιζε το βιολί της γελώντας προκλητικά!
- Κάποια δε στιγμή, όντας στο βήμα της Βουλής ο σ. Κουρουμπλής, η εν λόγω συντρόφισσα απεφάσισε να αποχωρήσει και ενώ η αίθουσα έχει δυο θύρες (εισόδους-εξόδους) αυτή προτίμησε να αποχωρήσει περνώντας πίσω από τον ομιλητή Κουρουμπλή, προκαλώντας τα πικρόχολα σχόλια των παριστάμενων βουλευτών.
- Καλό θα είναι όσοι προσλαμβάνουν μετακλητούς-κολλητούς ας τους κάνουν και μερικά μαθήματα καλής συμπεριφοράς και να τους εφοδιάσουν με ένα βιβλίο «σαβουάρ-βιβρ» καλής συμπεριφοράς!..