ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Στο δήμο Αριστοτέλη και στα Στάγειρα συγκεκριμένα ανευρέθη, κατά τις ανασκαφές, λίθινη στήλη, επί της οποίας υπάρχει η εξής επιγραφή χαραγμένη: «Θέσπις ες πέντε δραχμάς καθερέσατο το τέλος και τα άλλας δαπάνας ελώσατο»!..
- Που σε απλά ελληνικά αναγράφεται: «Ο Θέσπις (ο άρχοντας) κατά πέντε δραχμάς εμειώσε τα τέλη (φόρους) και τας άλλας δαπάνας κατήργησε»…
- Αυτά τα γραπτά που αναφέρονται στον Ζ’ αιώνα (700-601 π.Χ.) μου έφεραν στο νου τις έωλες υποσχέσεις του Αλεξάκη, ή κατ΄αυτόν δεσμεύσεις, ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο σε ένα νόμο, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ με σεισάχθεια την οποία θα καθιερώσει και λοιπά πολλά από τα οποία έμειναν μόνο στα λόγια!..
* * *
- Επί υπουργίας της αλήστου μνήμης Νάντιας Βαλαβάνη είχε προταθεί ακόμα και χωματερή να γίνει το Ελληνικό και κανείς δεν είχε διαμαρτυρηθεί, ότι κάτω από τους διαδρόμους προσγειώσεως υπάρχουν αρχαία!
- Άλλωστε όλοι οι χώροι της Αθήνας κρύβουν στα σπλάχνα τους αρχαία μνημεία.
- Όμως πρέπει να γνωρίζουν οι εν ενεργεία αρχαιολόγοι, ότι υπάρχουν και 1.500.000 άνεργοι σ’ αυτή την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που εναγωνίως ψάχνουν για δουλειά και δεν βρίσκουν, και η επένδυση στο Ελληνικό θα δώσει, σε πρώτη φάση, εργασία σε 10.000 ανέργους…
- Προοδευτικά θα απασχοληθούν περί τις 70.000 καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός που επιπλέον από τις εισφορές θα ενισχυθούν και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που… επιπλέουν μετά μεγάλης δυσκολίας και πολλές φορές το κεφάλι είναι κάτω από το νερό και δυσκόλως παίρνουν ανάσα!..
* * *
- Κίνητρο το θεώρησαν Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί, Σύριοι, Μαροκινοί, Σομαλοί και όλες οι φυλές του Ισραήλ το μέρισμα να τρέξουν να κάνουν δηλώσεις φόρου εισοδήματος στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και στα φοροτεχνικά γραφεία, όπως είχε συμβεί και παλαιότερα δηλώνοντας διευθύνσεις απίθανες όπως ένα τσαντίρι, ένα δένδρο και είχαμε τους σκηνίτες, τους δενδρίτες και άλλους…
- Αυτό θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και τότε και τώρα, ώστε αυτό το κοινωνικό μέρισμα να το λάβουν οι υποστάντες τις συνέπειες της κρίσης και όσοι δικαιωματικά το δικαιούνται.
- Και οι «πρόσφυγες» και οι Αλβανοί, και οι λαθρομετανάστες; Αυτοί, περί τα δυο εκατομμύρια αν προσέλθουν όλοι τους, τότε δε μένει τίποτε για τους Ελληνογενείς, διότι όλοι, οι παραπάνω και σπίτι δεν έχουν να δηλώσουν, και πολύτεκνοι είναι και εισόδημα οι περισσότεροι είτε δεν έχουν είτε δεν το δηλώνουν.
- Τότε οι Ελληνογενείς θα υποστούν το σκωτσέζικο ντους ή θα μείνουν στα «κρύα του λουτρού» όπως έλεγε και η αείμνηστος γιαγιά μου!..
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό από χειλέων υπουργού αυτού των Υποδομών και Συγκοινωνιών κ.λπ. σ. Σπίρτζη, ότι «θα είναι ντροπή να φτάνουμε στον ΚΑ αιώνα χωρίς να έχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο!»…
-  Αυτά έφη ο σ. Σπίρτζης, αλλά δεν είδε και τις ουρές που σχηματίζονται από τα μεσάνυχτα για να αποκτήσουν αυτό το ρημάδι, που εμείς θα το αποκτήσουμε τουλάχιστον είκοσι χρόνια αφότου εφαρμόσθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σ’ άλλα αστικά κέντρα της Τουρκίας!..
- Και θα μπορούσε αυτό το ρημάδι, επαναλαμβάνω να το αποκτήσει ο κάθε πολίτης με λιγότερη ταλαιπωρία, αν είχαν λίγο νιονιό (μυαλό) οι σατραπίσκοι, δηλαδή να εφαρμόσουν π.χ. την προσέλευση των πολιτών με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, δηλαδή, την 1η του μηνός όσοι έχουν λήγοντα αριθμό 1, στις 2 αυτοί που έχουν 2, στις 3 οι κάτοχοι του 3 κ.ο.κ., ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
- Αλλά αποδεικνύονται ότι «δεν μπορούν να μοιράσουν σε δυο γαϊδούρια άχυρο»!...
* * *
- Τόβαλαν απαξάπαντες, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου, να αλλοιώσουν το μάθημα των θρησκευτικών με την χρήση των φακέλων!..
- Διότι αυτή η τακτική είναι λίαν πονηρή! Μπορεί αύριο, μεθαύριο να προστεθεί κάτι που δεν συνάδει με την Ορθόδοξη Διδασκαλία. Έτσι δεν είναι;
- Σ’ αντίθεση με τα ελληνόπουλα μεν καθολικά στο θρήσκευμα, ή Ισραηλίτες ή και μουσουλμάνοι, σ’ αυτούς ουδεμία μετάλλαξη στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών επενέχθη. Γιατί; Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε ο παπάς κελεύει, το Κ.Ι.Σ. επιβάλει και άλλα ο «φίλος» μας και «σύμμαχός» μας Ερντογάν ανέχεται.
- Έτσι αυτά τα παιδιά θα διδαχτούν όπως και πρώτα το μάθημα των θρησκευτικών, χωρίς καμία μα καμία μετάλλαξη, όπως συμβαίνει με τα ορθόδοξα σχολιαρόπαιδα!..
- Και οι αντιρρήσεις είναι από μηδαμινές έως ελάχιστες!..