ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μετά τις δηλώσεις του περιφερόμενου από βοθροκαναλίου εις βοθροκανάλιον σ. Βέττα, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε υπερφορολόγηση αλλά υποφορολόγηση, μας προέκυψε και ο δικός μας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Χρ. Μαντάς, ο οποίος στον ΣΚΑΙ (15/12) μας κούφανε, ότι η υπερφορολόγηση είναι ΜΥΘΟΣ!..
- Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι 4.170.000 Έλληνες πολίτες είναι χρεοφειλέτες προς το ελληνικό δημόσιο;
- Αν πρόκειται για υποφορολόγηση, τότε όχι μόνο θα κατέβαλαν τις οφειλές τους προς το δημόσιο από την… τσακαλώτεια φορολογία, αλλά θα είχαν και περίσσευμα και δεν θα κατέφευγαν στα συσσίτια της εκκλησίας.
- Άρα δεν πρόκειται για μύθο αλλά για αδήριτη πραγματικότητα που τσουρουφλίζει τον κάθε Έλληνα φορολογούμενο!..
- Μήπως, ως υποφορολόγηση νοείται αυτή των πολιτικών, που δεν φορολογούνται όπως οι λοιποί πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, παραβιάζοντας τον θεσμό του Συντάγματος, που θεωρείται εμπόδιο από τον χαμογελαστό Αλεξάκη;
* * *
- Τι μου θύμισε η σκέψη του σ. Αλεξάκη για σύσταση παρατηρητηρίου προκειμένου να παρακολουθεί ποια «κόκκινα» δάνεια οδεύουν προς τους πλειστηριασμούς, για να αποφεύγονται πικρόχολα σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ!..
- Αυτή η σκέψη περί παρατηρητηρίου μου θύμισε το παρατηρητήριο ΤΙΜΩΝ, το οποίο συστάθηκε επί του αλήστου μνήμης Κινέζου ή κατά κόσμον Σημίτη, στο οποίο για την παρατήρηση των τιμών τοποθετήθηκε ποιος άλλος, ο Άκης μας, μαζί με την Μιλένα Αποστολάκη, ώστε να ελέγχουν τις τιμές που έχουν τα μαρούλια και τα μπρόκολα στην Κηφισιά με αυτές που τα πωλούν στην Αγία Βαρβάρα και στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, κάτι που αποδείχθηκε θνησιγενές και αυτοκαταργήθηκε!..
- Τώρα, πόσο θα αποδώσει το οραματισθέν από τον σ. Αλεξάκη παρατηρητήριο για τα κόκκινα, τα ροζ και τα γκρίζα δάνεια, ώστε να αποφεύγονται πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών μικροδανειοληπτών, αυτό είναι αλλ’ νου παπά Ευαγγέλιο!..
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό από τον σ. Μαυραγάνη, καλύτερα μειωμένοι μισθοί παρά τίποτε και ανεργία!..
- Αυθόρμητο και αδήριτο προκύπτει το ερώτημα: Όταν ένας νέος προσλαμβάνεται για απασχόληση και όχι εργασία αντί 407,00 € μεικτά – αλήθεια πώς το προσδιόρισαν αυτό το επτά (7)- που σίγουρα αντιστοιχεί στο 1/25 της αποζημιώσεως του σ. Μαυραγάνη, πόσο ακόμα να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;
- Και γιατί δεν εισηγείται ο σ. Μαυραγάνης την μείωση των αποζημιώσεων όλων όσοι «αποζημιώνονται» ήτοι Προέδρου της Δημοκρατίας, που η αποζημίωσή του είναι υψηλότερη από του Προέδρου της Ιταλίας, του πρωθυπουργού ή Premier Minister, του αντιπροέδρου, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, των γ.γ. και ε.γ. και παντός μετακλητού, ώστε να γίνει πιστευτός για τις προθέσεις του ο μπουρζουάς αυτός της πολιτικής!..
* * *
- Έχουν και την πλάκα τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι! Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Ζαχαριάδη να μας καραφλιάζει ισχυριζόμενος, ότι: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταστρέψει το κοινωνικό κράτος!»
- Εδώ βεβαίως γελάμε, ή μάλλον θα γελούσαμε αν δεν επρόκειτο περί σοβαρού κοινωνικού τομέως.
- Εμείς οι παλαιότεροι θυμούμαστε ότι στο επιβλητικό κτίριο του λόφου Βελισαρίου εφιλοξενούντο περί τα 300 κορίτσια ορφανά, άλλωστε βρισκόμασταν αμέσως μετά τα πολεμικά χρόνια και πολλά παιδιά είχαν χάσει τους γονείς τους.
- Λειτουργούσε και το Αγροτικό Οικοτροφείο στο τέρμα Αμπελοκήπων, όπου έβρισκαν θαλπωρή και μόρφωση αγόρια σ’ ό,τι είχε σχέση με την γεωργία –κτηνοτροφία.
- Σήμερα το Κοινωνικό Κράτος βρίσκεται στην αποκλειστική φροντίδα των ιδιωτών. Έχουμε στην περιοχή μας την Κιβωτό του Κόσμου, έχουμε το Χαμόγελο του Παιδιού, τα χωριά SOS, τους οίκους Ευγηρίας και άλλες περιπτώσεις.
- Για ποιο Κοινωνικό Κράτος μιλάει ο σ. Ζαχαριάδης; Σίγουρα θα ονειροπολεί τα γεμιστά της θείτσας μας Θεανούς και τα σχολικά γεύματα.
- Γιατί δεν τα δίδει σε χρήμα αυτά τα σχολικά γεύματα, ώστε κάθε οικογένεια να τα διαχειρίζεται η ίδια;
* * *
- Ως πρώτη προτεραιότητα, έτσι το λέμε τώρα, του σ. Καμμένου, ήτο η επανασύσταση των ΜΟΜΑ, ώστε αυτές να συντρέχουν σε λιμούς και καταποντισμούς, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές και λοιπές θεομηνίες που συμβαίνουν στη δύστηνη χώρα μας.
- Παρότι έχουν περάσει τρία έτη από την υπουργοποίησή του στο νευραλγικό υπουργείου ΕΘΑΜ, δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα και άσπρο καπνό για την επανασύσταση και λειτουργία των ΜΟΜΑ, παρότι συμβαίνουν θεομηνίες όπως αυτή που έπληξε την Μάνδρα, τα Βίλια, την Πέραμο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Αγρίνιο, στην Κομοτηνή, Σύμη κ.α.
- Πότε επιτέλους θα ανασυσταθούν;