ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκρασθήκαμε το εξής τραγελαφικό: Ο σ. Τσακαλώτος δήλωσε με έμφαση, ότι: την επόμενη 5ετία θα μειωθούν οι φόροι!..

- Λέγοντας, όμως, επόμενη 5ετία εννοούμε, ότι άμα λήξει η τρέχουσα 5ετία, δηλαδή 2018-2023, τότε αρχίζει η επόμενη 5ετία, δηλαδή μετά μια διάρκεια 5 (πέντε), τότε μας υπόσχεται ο σ. Τσακαλώτος, ότι θα μειώσει την φορολογία των Ελλήνων, τουτέστιν, «ζήσε μαύρε (εδώ μαύρος είναι το συμπαθές τετράποδο) να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι»!
- Μάλλον για μαύρο χιούμορ πρόκειται και όχι για διαβεβαίωση, ότι πρόκειται να μειώσει την φορολογία.
- Άλλωστε από δεσμεύσεις οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες άλλο τίποτε! Δεν μας διαβεβαίωσε ο σ. Τσακαλώτος, ότι αν μειωθεί το αφορολόγητο θα παραιτηθεί! Η μείωση είναι προ των θυρών και για παραίτηση ούτε λόγος!..
- Εδώ φιγουράρει η μια κωλοτούμπα μετά την άλλη!..
* * *
- Θρυλείται γαρ, ότι ο σ. Αλεξάκης premier minister εζήλωσε την δόξα επιφανών νομοθετών όπως δηλαδή του Σόλωνος του Σοφού, του Αναχάρσεως, και λοιπών, όπως του Λυκούργου.
- Ο σοφός Σόλων, όταν περάτωσε το νομοθετικό του έργο ζήτησε από τους Αθηναίους να το σεβαστούν και να μην αλλάξουν ούτε ένα γιώτα, ούτε μια κεραία προτού επιστρέψει και έλαβε την άγουσα για ξένα μέρη, για μέρη μακρινά!
- Όταν έφτασε στην Σκυθία, έγινε δεκτός από τον Σκύθη ηγεμόνα Ανάχαρση, στον οποίο περιέγραψε με πολύ χαρά το νομοθετικό του έργο.
- Ο Σκύθης αναφώνησε προς τον Σόλωνα μετά από ολίγιστη σκέψη: Ω Σόλων, οι νόμοι μοιάζουν πολύ με τον ιστό της αράχνης από τον οποίο τα μεν μικρά έντομα συλλαμβάνονται, τα δε μεγάλα τον διαρρηγνύουν!..
- Η περίπτωση αυτή έρχεται… καπάκι στην αναμόρφωση του νόμου περί ποδοσφαίρου, όπου ο ισχυρός και φίλος του Αλεξάκη Ιβάν, ο οποίος απεδείχθη ισχυρός ή μάλλον τρομερός, εισήλθε εντός του γηπέδου, όπου απαγορεύεται πάσα είσοδος και μάλιστα οπλοφορώντας, χωρίς κανείς να τολμά να εφαρμόσει το νόμο και να τον συλλάβει!..
* * *
- Οι ηγέτες μας, τρομάρα μας, εμφορούνται από μια παραδοξότητα, την στιγμή που δήθεν μου και τάχατες, προσπερνούν ακροποδητί το θέμα της χορηγήσεως του δικαιώματός τους του εκλέγειν, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες άλλων χωρών που ζουν και εργάζονται σε ξένες χώρες, εμείς αυτό το αρνούμαστε διαρρήδην!..
- Όχι ρε, δεν θα χορηγήσουμε δικαίωμα μήτε του εκλέγειν, αλλά ούτε και του εκλέγεσθαι…
- Και να ως έχοντες την εξουσία, την οποία η σ. Περιστέρα Μπαζιάνα με πολλή δηκτικότητα σε επιστολή της μας κούφανε ότι «έχουμε μεν τη διακυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε την εξουσία»!
- Και τι είναι π.χ. η πρόσκληση του ζεύγους Παπαδημητρίου και Αντωνοπούλου, να εγκαταλείψουν την επιστημονική τους εργασία στο Νιου Γιορκ και να κοπιάσουν να έλθουν στην Ελλάδα, όπου η Α-Β Αριστεροδεξιά διακυβέρνηση τους υπουργοποίησε και τους είχε εξασφαλίσει και επίδομα ενοικίου κάτι που άλλοι δεν απολαμβάνουν. Αν αυτό δεν είναι ελληνικό παράδοξο τότε τι είναι;
- Καλούνται, λοιπόν, οι επίλεκτοι αριστεροί για να κάνουν κουμάντο στον ετερόκλητο όχλο του Τσιπριστάν!..
* * *
- Φαίνεται ότι οι ευρωβουλευτές, που μας εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο, βρήκαν τον μήνα που ταΐζει τους δώδεκα και εφαρμόζουν την τακτική του Μίμη Φωτόπουλου: Και μετά θα κάαααθεσαι!..
- Αλλιώς δεν εξηγείται η ραστώνη που τους περιβάλλει όταν αποφασίζουν μετά από ένα 15νθήμερο να καταγγείλουν στο κορυφαίο αυτό όργανο της Ευρώπης την σύλληψη και τον εγκλεισμό στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανουπόλεως δυο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία περιπόλου στις Καστανιές του Έβρου.
- Δεν αποκλείεται οι Έλληνες ευρωβουλευτές να ζητήσουν και επίδομα υπερωρίας και βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας, όταν μια πρωτοβουλία την οποία έπρεπε να πάρουν εν τω άμα, την έλαβαν μετά από παρέλευση ενός 15νθημέρου.
- Και αν αυτό οφείλεται σε κωλυσιεργία κάποιου εξ αυτών, οι άλλοι, οι υπόλοιποι έπρεπε να δράσουν άμα τη συλλήψει των Ελλήνων στρατιωτικών και όχι να ενεργούν με τον αραμπά!..