ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Πρωτοφανής η λύσσα της πρώτης φοράς ΑριστεροΔεξιάς στην επιβολή φόρων επί φόρων και πάλι φόρων!
- Σε 1.731.000 ανέρχονται οι αδυνατούντες να καταβάλουν τους φόρους τους, οι περισσότεροι των οποίων είναι άνεργοι!
- Και εδώ ισχύει το του Μενίππου: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!..
- Που αποβλέπει αυτή η τακτική της φοροκαταιγίδας; Μα απλούστατα, στην κατάσχεση των κινητών και των ακινήτων των πολιτών, όσων δεν κατέσχεσαν οι Τράπεζες…
- Αξέχαστο μένει το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»!
- Προφανώς, για να περιέλθουν στα χέρια του Τσακαλώτου, του Χουλιαράκη, του Σταθάκη και λοιπών συντρόφων που απαρτίζουν την πρώτη φορά ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση.
- Αναρωτήθηκαν ποτέ οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί και λοιποί καρεκλοκένταυροι, πώς θα πληρώσουν τους φόρους τους οι άνεργοι; Ουδέποτε!..
* * *
- Πάλι την σκυτάλη για θέματα που αφορούν την περιοχή μας πήρε ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γ. Αμυράς, με νέα ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη.
- Εν συνεχεία της περυσινής 8354/31.08.2017 που δεν απαντήθηκε, ερωτά: Τι θα γίνει με τους Αλβανούς που παραβιάζουν τα σύνορα και αλωνίζουν στο Γράμμο και στην Ήπειρο, ξεριζώνοντας τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, μεταφέροντάς τα στην Αλβανία, όπου τα μοσχοπουλούν σε εμπόρους, οι οποίοι στη συνέχεια τα προωθούν στο εξωτερικό;
- Ένα κιλό από το λουλούδι του Δαρβίνου μοσχοπωλείται μέχρι και 50.000 €! Το ίδιο πράττουν και οι Ρομά που δεν κόβουν ότι πρέπει αλλά τα ξεριζώνουν, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η βιωσιμότητα των φυτών!
- Η ελληνική πολιτεία στην προκειμένη περίπτωση, τι πράττει για αναχαίτιση αυτής της μάστιγας;
* * *
- Όποιος είδε από την Τηλετύφλα την επίσκεψη του λαοφιλούς premier minister στο Καστελόριζο έμεινε χάνος από την πολυπληθή παρουσία των αστυνομικών και του ταχυπλόου που περιπολούσε στο λιμάνι, για την ασφάλεια του σ. Αλεξάκη!
- Ολίγου δει και οι αστυνομικοί θα ήσαν περισσότεροι και από το «πυκνό» ακροατήριο, δηλαδή τους σ. Σαντορινιό, Κουρουμπλή, Πολάκη και άλλους εξ Αθηνών αφιχθέντες για να απαρτίσουν την συνοδεία του νεαρού, κατά την σ. Καρακώστα!..
- Λίγη αρχοντιά στον τόπο αυτό δεν υπάρχει; Αν πρόκειται σε κάθε μετακίνηση του σ. Αλεξάκη να συνοδεύεται και από ένα PUMA πλήρες παρατρεχάμενων και άλλο ένα από αστυνομικούς για την ασφάλειά του, αυτούς που είδαμε, γιατί, ασφαλώς, θα συνοδεύτηκε και από ασφαλίτες της προσωπικής του φρουράς, αυτήν που κατηγορούσε τους προηγούμενους…
- Αλλά το πρόγραμμά του το εφαρμόζει κατά γράμμα, μην αποκλίνοντας ούτε κατά κεραίαν μίαν!..
* * *
- Πολύ σεμνότυφος, πολύ σεμνοπρεπής πολύ σεμνός παρουσιάστηκε στην ολομέλεια, τρεις και ο κούκος, της Βουλής ο ΥΠΠΡΟΠΟ σ. Νίκος Τόσκας, για να την ενημερώσει για την αυξανόμενη εγκληματικότητα.
- Ούτε επί δευτερόλεπτο δεν σήκωσε τα μάτια να αντικρύσει τους αδημονούντες (sic) βουλευτές να ενημερωθούν.
- Και τι είπε; «Ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 30% επί ημερών του, την ημέρα που ληστές πέτυχαν πισώπλατα τον Αλ. Σταματιάδη τη Μεγάλη Δευτέρα και στις 20/4 άφησε την τελευταία του πνοή!
- Ωραία μείωση συνετελέσθη επί των ημερών του σ. Νίκου Τόσκα του τόσου σεμνού και σεμνοτυφούς ΥΠΠΡΟΠΟ!... Μπράβο του!...
* * *
- Σε αντίθεση με τον σεμνότυφο και σεμνοπρεπή σ. Ν. Τόσκα, ο υπουργός, τέως Δικαιοσύνης, σ. Παρασκευόπουλος εμφανίσθηκε αμετανόητος και υπερήφανος για την πρωτοβουλία του να μειώσει τις ποινές των βαρυποινιτών, ποικίλης δραστηριότητος, δολοφόνων, ληστών, βασανιστών κ.λπ. και ότι διαπιστώνει μείωση, και αυτός, της εγκληματικότητας!..
- Εδώ, αν τα συμβάντα, όπως η δολοφονία του Αλ. Σταματιάδη, η οποία συνέπεσε με τις δηλώσεις, θα καγχάζαμε, αλλά η σοβαρότητα της στιγμής μας αποτρέπει από παρόμοια ενέργεια.
- Μα, σ. Παρασκευόπουλε, τους αποφυλάκισες που τους αποφυλάκισες, δεν τους απήλαυνες ταυτόχρονα στην πατρίδα τους;
- Τι τους κράτησες εδώ για να συνεχίσουν το κοινωφελές τους έργο.
- Τους Αλβανούς στην Αλβανία, τους Γεωργιανούς στη Γεωργία, τους Αφγανούς στο Αφγανιστάν, τους Αλγερινούς στο Αλγέρι, και τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!..