ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκραζόμενος την σ. Θεανώ Φωτίου, εξπέρ στα γεμιστά, να νουθετεί τους συνταξιούχους να μην τρέχουν, αλλά να σπεύδουν βραδέως, έμεινα χάνος, (ενεός), διότι, είναι δυνατόν, σκέφθηκα, άτομα της τρίτης ηλικίας να τρέχουν, να είναι… σπρίντερ;
- Όμως, σ. Θεανώ, μπορεί στα γεμιστά να έχεις αποκτήσει ειδικότητα συμπορευόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα ηλικιακά αδυνατείς!
- Ήδη, μένουν δεν μένουν, 7 μήνες ως την 1/1/2019 μ.Χ. και βάσει του νόμου του μαντηλάκια, του γνωστού και ως ψαλιδοχέρη σ. Κατρούγκαλου, η περικοπή κατά 19% συντάξεων και μισθών είναι δεδομένη είτε σπεύσουμε είτε πάμε βραδέως, από υπολογισμούς που έχουν κάνει ειδικοί στις περικοπές των συντάξεων.
- Συνταξιούχος με 35 έτη υπηρεσίας και σύνταξη 1.225 ευρώ με την περικοπή θα λάβει 1.004 ευρώ, άλλος με 30 έτη και σύνταξη 985 ευρώ θα λάβει 801 ευρώ!
- Υμείς αυτοί, σ. Θεανώ πόση περικοπή θα υποστείτε (πρωθυπουργός, υπουργοί, αν. υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και λοιποί καρεκλοκένταυροι) από αυτή την ημερομηνία;
- Αν και υμείς υποστείτε την αυτήν περικοπή, τότε μπορείτε να βγαίνετε στα… βοθροκάναλα και να κανοναρχείτε!..
* * *
- Ο προφεσόρ και σ. Μάρδας, οικονομολόγος το επάγγελμα, απηφάντο και είπε με το γλαφυρό του ύφος ότι: την Μπαρουφάκειο περίοδο, ήτοι το πρώτο εξάμηνο της τσίπρειας διακυβερνήσεως για πρώτη φορά της Αριστεροδεξιάς, η χώρα μας ζημιώθηκε περί τα 30.000.000.000 ευρώ!
- Λίαν μετριόφρων αποδεικνύεται, όταν ο αρμόδιος των θεσμών Herr Ρέγκλινγκ τα ανεβάζει και αυτός λίαν μετριοφρόνως σε 85.000.000.000 ευρώ!
- Έρχεται ο Γιάννης (με δυο νν) Στουρνάρας που κι αυτός δεν υψιπετεί τα περιορίζει σε 100.000.000.000 ευρώ!
- Αλλά έχουμε και τον Βαυαρό τον Βίζερ που για κάθε ενδεχόμενο τα καθορίζει στα 200.000.000.000 ευρώ!
- Και το ερώτημα σ. Μάρδα ποιος θα πληρώσει αυτό το φέσωμα στον ελληνικό λαό; Το να δηλώσετε απαξάπαντες αυταπατηθήκαμε η εξ(αυτ)απατηθήκαμε δεν σημαίνει τίποτε!
- Εδώ ισχύει το του Γερμανού Βίσμαρκ ρηθέν και μάλιστα διαχρονικώς: Δυο καθηγητές και η πατρίς ώλετο (όπισθεν)!
* * *
- Δεν πιστεύω να έχετε ξαστοχήσει τις Σύριες επενδύσεις τις οποίες είχε ονειρευθεί και οραματισθεί ο ξερόλας σ. Δ. Μάρδας.
- Θυμάμαι τις μεγαλοστομίες του ότι θα χορηγήσουμε την ελληνική ιθαγένεια, σ’ όποιον Σύρο πρόσφυγα διαθέσει 250.000 ευρώ για επενδύσεις !
- Επενδύσεις δεν είδαμε άχρι του. Είδαμε, όμως, που για τον ίδιο σκοπό η μεν Πορτογαλία ζητεί 500.000 ευρώ και η Κύπρος 1.000.000 ευρώ!
- Εμείς εδώ έχουμε καταστεί ψιλικατζίδικο, αρκούμαστε στις πενιχρές 250.000 ευρώ, ενώ οι άλλοτε αποικιοκράτες Πορτογάλοι και οι αποικιοκρατούμενοι Κύπριοι έχουν άλλη αντίληψη για την σοβαρότητα της ιθαγένειας, δεν την ξεφτιλίζουν!
- Την εκτιμούν δεόντως. Εμείς την προσφέρουμε με αντάλλαγμα την ψήφο στις προσεχείς εκλογές σε 850.000 λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες, αρκεί να πάρουμε την πολύτιμη ψήφο τους!..
* * *
- Απίστευτο και όμως αληθινό! Το αφουγκρασθήκαμε από τον λαοπρόβλητο στο 14ο συνέδριο που έλαβε χώρα για την ανασυγκρότηση της Χώρας, στη Μυτιλήνη, αν θυμούμαι καλώς, όπου ο premier minister, σ. Αλεξάκης τόνισε με έμφαση: Ο ετερόκλητος όχλος παρασύρθηκε από την ΝΔ και το Μαύρο Μέτωπο και δεν παρέστη να συζητήσει τα μεγάλα προβλήματα του νησιού!
- Δεδομένου, ότι στις εκλογές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 28,55% είναι αδύνατον αυτό το πλήθος με αυτό το πάθος να παρασύρθηκε από την ΝουΔου, εκτός και αν πρόκειται όχι περί συνειδητών ψηφοφόρων αλλά περί opportunists (καιροσκόπων), αφού άλλωστε οι πλείστοι προέρχονται από το βαθύ, τρίσβαθο ΠΑΣΟΚ!..
* * *
- Πρέπει κάποιος ψυχολόγος ή ψυχίατρος να ελέγξει και να διαγνώσει την κρίση που διακατέχει η προσωπικότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
- Διότι βλέπουμε πράγματα, τα οποία γίνονται και δεν ερμηνεύονται, όπως: Οι τρεις νεαροί Φουρνιώτες, από τους Φούρνους με τον πατριωτικό τους ενθουσιασμό και από το καράφλιασμα των πολιτικών μας ηγετίσκων, ότι δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες νησίδες στο Αιγαίο, τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες σε όσες περιβάλλουν τους Φούρνους. Αυτό θεωρήθηκε εξωτερική πολιτική!..
- Ο Ρουβίκωνας, που περιέρχεται όλες τις πρεσβείες και άλλες ρυπαίνει με μπογιές και άλλες με φέιγ βολάν, αυτό είναι επιτρεπτός ακτιβισμός!
- Είμαστε καλά ή έχουμε ανάγκη από ψυχίατρο και επιβεβαιώνεται ο μεγάλος Καραμανλής, που έλεγε ότι: Η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο!