ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το ακούσαμε και αυτό το τρελό από τον φαφλατά Γιάννη Μπαλάφα, ότι, όσο θα γίνονται πόλεμοι θα έχουμε ροές προσφυγικές και λαθρομεταναστών.
- Σύμφωνοι, σ. Μπαλάφα και αναμενόμενο είναι να έχουμε αυτές τις ροές. Αλλά ο πόλεμος γίνεται στην Συρία και στο Ιράκ και παρεμβάλλεται η Τουρκία, γιατί να έχουμε εμείς πρόσφυγες δευτέρας κοπής από τη Συρία και το Ιράκ;
- Στο Αλγέρι και στο Μαρόκο δεν γίνεται πόλεμος, γιατί να έχουμε εμείς λαθρομετανάστες από αυτές τις χώρες και μάλιστα αψίκορους;
- Έβγαλαν τα μαχαίρια οι Αλγερινοί στα Λαγκαδίκια της Θεσσαλονίκης εναντίον των Κούρδων, που αντέδρασαν στις σεξουαλικές ενοχλήσεις των πρώτων προς τις Κούρδισσες και χρειάστηκε η επείγουσα κλήση προς την Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης να αποστείλει δυο διμοιρίες προς επιβολή της τάξεως στο Hot Spot και στην σύλληψη των ταραχοποιών!
- Αυτά είναι τα στραβά σ. Μπαλάφα, που για χάρη τους ανοίξατε τα σύνορα!..
* * *
- Ανελλιπώς παρών στα τηλεπαράθυρα ο σ. Τηλετρύφων, τέως ή πρώην υφυπουργός των Οικονομικών, ο οποίος μας διαβεβαιώνει, ότι: Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση!..
- Σε ποιο θέμα πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν το διευκρίνισε, ο σ. Τηλετρύφων.
- Απ’ ότι όμως έχουμε αποκρυσταλλώσει μέχρι τώρα από την συμπεριφορά τόσο του premier minister σ. Αλεξάκη, όσο και όλων των στελεχών της κυβερνήσεως δεν παρέχουν αυτά τα εχέγγυα, ώστε οι πολίτες να την εμπιστεύονται.
- Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του, παραδέχθηκε, ότι είναι μεν ψεύτης, δεν είναι κλέφτης.
- Αφού το δέχεται και το παραδέχεται, ότι είναι ψεύτης, πώς να εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση; Ιδού η απορία σ. Τηλετρύφων!
* * *
- Όλοι θα ενθυμούνται την επιστολή της σ. Περιστέρας Μπαζιάνα, συντρόφου του premier minister σ. Αλεξάκη, ότι: Την κυβέρνηση την πήραμε, αλλά δεν πήραμε την εξουσία!..
- Όταν, όμως, ο πρωθυπουργός της Χώρας, σ. Αλεξάκης παίρνει ένα κρατικό ελικόπτερο και με την οικογένειά του απολαμβάνει της Φύσεως τα κάλλη, ως εάν ήτο Πράσινος Οικολόγος, αυτό υπερβαίνει τα εσκαμμένα, διότι τα κρατικά μηχανήματα, οχήματα, αεροσκάφη, πλοία και λοιπά, διατίθενται μόνο για υπηρεσιακές ανάγκες και όχι για να απολαύσει την Πρωτομαγιά οικογενειακώς!
- Άλλωστε οι χειριστές των κρατικών μηχανημάτων δεν ευρίσκονται στην υπηρεσία του όποιου πρωθυπουργού, έστω κι αν αυτός θεωρείται λαοπρόβλητος.
- Γίνεται κακή αρχή και κακή συνήθεια για τα τσιπράκια!.. (Πηγή: Πενταπόσταγμα)
* * *
- Διάβασα μια παράξενη θεωρία στο Πενταπόσταγμα, η οποία κυοφορείται εκεί κατά τις Βρυξέλλες μεριά, ότι: οι Ξανθοί Αχαιοί, οι οποίοι αναφέρονται στην Ιλιάδα, δεν είναι Έλληνες αλλά Σκανδιναβοί, οι οποίοι κατήλθαν στον Βιστούλα και από εκεί στον Δούναβη και ακολούθως στην Ελλάδα, στην Τροία κ.α.
- Και ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος, αλλά το συνέθεσαν οι Γάλλοι και οι Άγγλοι το 1800 για να αναχαιτίσουν την οθωμανική προέλαση, κάτι όπως το Ισραήλ, όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για την ενιαία θρησκεία τους, έτσι και εδώ επικρατούσε η ορθοδοξία.
- Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι αγραναπαυόμενοι Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες και να αντιδράσουν, ή είναι και αυτοί στο κόλπο της εθνοαποδομήσεως;
- Κάτι προφανώς μαγειρεύεται εις βάρος μας, όπως και της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
- Θυμάμαι τον εφημεριδοπώλη Μούλια που έλεγε: Όρνια ξυπνάτε…
* * *
- Οι ασχολούμενοι με τον Ιαματικό τουρισμό, υπολογίζουν, ότι ο τζίρος απ’ αυτόν σε διεθνή κλίμακα ανέρχεται ετησίως σε 800.000.000.000,00 δολάρια!
- Η Ελλάδα μας έχει προικισθεί πλουσιοπαρόχως με 700 ιαματικές πηγές μερικές από τις οποίες υπάρχουν και στην περιοχή των Ιωαννίνων – Καβάσιλα, Αμάραντος- και στην Ήπειρο γενικώς –Χανόπουλο, Πρέβεζα, αλλά εν πολλοίς άγνωστες παρά τις ιαματικές τους ιδιότητες μοναδικές και αποτελεσματικές.
- Ο συμπολίτης γιατρός Αχιλλέας Φίλιος μου είχε πει, ότι στα Καβάσιλα έφερναν τους αρρώστους μέσα σε κοφίνια, εκείνη την εποχή, δηλαδή καλάθια μεγάλα στα οποία οι αμπελουργοί τοποθετούσαν τα σταφύλια και επέστρεφαν πεζοπορώντας, μιλάμε για τα προπολεμικά χρόνια.
- Γιατί δεν προβάλλονται αυτές οι πηγές, ώστε να καταστούν γνωστές οι ιαματικές τους ιδιότητες;
- Η Επιτροπή για τον Τουρισμό που συστήθηκε που κατέληξε και ποια τα συμπεράσματά της, αλλά και οι παραπέρα πρωτοβουλίες της.
- Ή είμαστε ικανοποιημένοι από την μετανάστευση των παιδιών μας και από την εγκατάσταση λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων;