ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- «Κανένα σπίτι στα χέρια Ιδιοκτήτη!» Ως σύνθημα δεν είναι ωραίο; Ή μήπως έχετε αντίρρηση; Διότι από τις καθημερινές ειδήσεις πληροφορούμαστε, ότι κατά το παρελθόν έτος Έλληνες κληρονόμοι, που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο κληρονομιάς, παραχώρησαν τα ακίνητα που κληρονόμησαν από τους γονείς τους ή τους προπάτορές τους, δηλαδή σπίτια, αγροκτήματα, καταστήματα ή άλλο τι στο αδηφάγο κράτος και μάλιστα με μια sui generis τακτική.
- Αν το ακίνητο είχε αντικειμενική αξία 100.000 € και ο φόρος ήταν 10.000 €, το «φιλόστοργο» κράτος δεν έδινε την διαφορά στον κληρονόμο. Αλλά οικειοποιούνταν ολόκληρο το ποσό!
- Και να σκεφθεί ο καλόπιστος πολίτης, ότι το 2017 παραχωρήθηκαν 135.000 ακίνητα και το φθίνον έτος ως την ώρα 56.000 ακίνητα και έχει ο Θεός ως το τέλος του χρόνου!
- Από αυτά τα ακίνητα δεν μπορεί να επιλέξει η θείτσα μας η Θεανώ Φωτίου 2.000 ώστε να μετασκευασθούν σε νηπιαγωγεία; Ή είναι προτιμότερο να ρημάξουν, να γίνουν καταφύγιο ναρκομανών, χασικλήδων και νυχτόβιων ζώων και διάφορων ερπετών! Όλα πιθανά στη χώρα των αυταπατώμενων!..
* * * 
- Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Φορέα Οικονομικών Μελετών στο τηλεπάνελ του ΣΚΑΙ κατά το 2015 οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν 80.000 και με την βοήθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν 103.000.
- Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι ένας στους έξι υπαλλήλους του ελληνικού γκουβέρνου είναι μετακλητός υπάλληλος με όλα του τα μπόνους που απολαμβάνουν οι ιδιαίτεροι υπάλληλοι του τε πρωθυπουργού, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των βουλευτών, των γενικών γραμματέων και ειδικών γραμματέων και ποιος ξέρει ποιος άλλος απολαμβάνει αυτής της προνομιακής υπερφίαλης τακτικής να διαθέτει μετακλητό υπάλληλο.
- Φυσικά, όταν από μια πολυκατοικία κάποιος βολευτεί στη θέση του μετακλητού θα γίνει σούσουρο μεταξύ των άλλων ενοίκων, το αποτέλεσμα θα μετρηθεί στην αμέσως προσεχή σφυγμομέτρηση, στη δημοσκόπηση όπως επικράτησε να λέγεται.
- Ας μην απορούν, λοιπόν, γιατί χάνουν στις δημοσκοπήσεις όσοι πιστεύουν ότι καλά πηγαίνουν!..
* * * 
- Πολύ παιδεύτηκε ο σ. Τσακαλώτος να βρει τον κομψό τρόπο με τον οποίο θα διατύπωνε την άποψή του, ότι οι συνταξιούχοι θα του «αδειάζουν την γωνιά» άρα θα έχει πλεόνασμα στον κωδικό παροχής συντάξεων.
- Και τελικά τον βρήκε, ότι μετά τα 70, θα εγκαταλείπουν τον μάταιο τούτο κόσμο.
- Είχε προηγηθεί ο σ. Αλεξάκης και αυτού ο σ. Ανδρέας Λοβέρδος.
- Δεν είχαν αναλογισθεί την φυσιολογική διαιώνιση του είδους, αφού με την φυγή ενός συνταξιούχου άλλος θα αναπληρούσε τη θέση του, αφού το δημόσιο με τους συνεχιζόμενους διορισμούς παρέχουν αυτή την ευχέρεια αναπληρώσεως ίσως και περισσοτέρων, αυτό κανείς από την παραπάνω τρόικα δεν το είχε σκεφτεί;
- «Miserabile visu» (οικτρόν το ιδείν) είχε πει η Λητώ, και την σήμερον ημέραν MISERABILE σύντροφοι για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς σας!..
* * * 
- Αφουγκραζόμενος τον βουλευτή του Ποταμιού σ. Δανέλη ότι: Που ακούστηκε ένα κράτος να επιβάλει σε άλλο κράτος πώς θα ονομάζεται;
- Και όμως ακούστηκε σ. Δανέλη και μάλιστα έγινε αποδεκτή αυτή η απαίτηση και μάλιστα από κράτος αυτοκρατορία!
- Ασχέτως αν θέλουμε να καλύψουμε την πρόθεσή μας να ταχθούμε με τους Σκοπιανούς σε βάρος της Χώρας μας!
- Πρόκειται για την ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, η οποία στην επιθυμία της να γίνει μέλος της τότε ΕΟΚ, υποχρεώθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Σαρλ ντε Γκωλ, να αλλάξει όνομα και έκτοτε αποκαλείται Ηνωμένο Βασίλειο ή UNITED KINGDOM!
- Γκαίγκε ωρέ Δανέλη; Και δεν είσαι ο πρώτος που σκόπιμα ή από άγνοια πλασάρετε αυτή τη κοτσάνα, ότι δεν έχει προηγούμενο αυτή η ελληνική απαίτηση.
- Και είναι παρόμοιες οι συνθήκες. Και ο Σαρλ ντε Γκωλ φοβούμενος μήπως μια των ημερών το κράτος Μ. Βρετανία απαιτήσει την γαλλική επαρχία Βρεττάνη, διότι το κράτος έχει μεγαλύτερη ισχύ και νομική υπόσταση.
- Το ίδιο και στη δική μας περίπτωση το κράτος Βόρεια Μακεδονία, να ζητήσει την επαρχία Μακεδονία.
- Άλλωστε ποτέ η περιοχή των Σκοπίων ιστορικά δεν αποκαλείτο Μακεδονία, Δαρδανία λεγόταν, Βαρντάρσκα λεγόταν, Πανονία λεγόταν, όχι Μακεδονία!