ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός μας σ. Αλεξάκης, όταν αφουγκράζεται τους μαθητές ή τους πολίτες να άδουν το άσμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ, βγάζει αναφυλαξία και αμέσως δίνει εντολή να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, χαρακτηρίζοντάς τους είτε Χρυσαυγίτες, είτε Φασίστες, είτε ετερόκλητο όχλο, είτε ακροδεξιούς…
- Τώρα που ξεσάλωσαν οι Σκοπιανοί με πανηγύρια εντός της Ελληνικής Μακεδονίας στο ΝΕΓΚΟΣΚΑΤΑ «ΒΟΔΕΝ» όπως τόνισαν, (Έδεσσα) με τραγούδια σλαβικά, με χορούς σλαβικούς- βουλγαρικούς, με βιντεολήψεις, άχνα από τον PREMIER MINISTER και τον αυλόγυρό του και δεν τολμάει κανείς να τους ενοχλήσει, γιατί είμαστε φιλόξενος λαός και δεν πρέπει να αμαυρώσουμε την εικόνα.
- Έπειτα έχουμε και την Κατερίνα, αυτή που λάκισε από την Ν.Δ. με το νεύμα για υπουργείο στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μας τόνισε με νόημα, ότι, αν πληρώναμε φόρο για όσα λέμε θα είμαστε περισσότερο φειδωλοί στο λέγειν, τουτέστιν, λογοκρισία από την Κατερίνα, το εννοήσατε;
*********************
- Ο Αλ. Τσίπρας μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο πρωθυπουργός ενίων Ελλήνων και όχι όλων.
- Στο ΜΑΤΙ, όταν το επισκέφθηκε ινκόγκνιτο, τότε που είχαν απεργία οι δημοσιογράφοι, ρώτησε κάποιον κολλητό του, αν αυτός που ερωτά είναι «δικός μας» και έλαβε θετική απάντηση.
- Στη Θεσσαλονίκη που μετέβη την ημέρα που στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγκαλέσει συνέδριο της Ν.Δ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, εκτός από τους αστυνομικούς (18 διμοιρίες εν στολή) υπήρχαν και με πολιτικά ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με ερυθρά περιβραχιόνια, όπως οι Μελανοχιτώνες του Μουσολίνι, οι οποίοι υπεδείκνυαν στους αστυνομικούς σε ποιους να επιτρέψουν την είσοδο, ποιους να μπαγλαρώσουν για την μπουζού και σε ποιους να κάνουν ενδελεχή σωματικό έλεγχο.
- Αυτός είναι ο πρωθυπουργός ο λαοπρόβλητος όλων των Ελλήνων. Δεν αναλογίζεται ότι η Ιστορία θα τον κατατάξει στη μοίρα του Στάλιν, του Μουσολίνι και άλλων ομοίων μηδέ και του Μαδούρο εξαιρουμένου;
**********************
- Στις 14 Δεκεμβρίου περασμένου έτους έλαβε χώρα το 12ο συνέδριο της Ν.Δ. όπου μετά το πέρας εκδόθηκε και το σχετικό δελτίο Τύπου, όπου τα εθνικά θέματα: Μακεδονικό, Βορειοηπειρωτικό, τουρκικά, κυπριακό αποφεύγονται επιμελώς να αναφερθούν, λες και τσουρουφλίζουν και γίνεται λόγος για τους 103.000 συμβασιούχους και τις 3.300 μέλη-κηφήνες που συγκροτούν τα Δ.Σ. των οργανισμών και φορέων που μάλλον πρόκειται περί αργομισθίων και αποτελούν το άχθος του κρατικού προϋπολογισμού.
- Καλά όλα αυτά και να διορθωθούν, αλλά με τις Πρέσπες τι θα γίνει; Δεν θα επικυρώσει την συμφωνία, αν την βρει επικυρωμένη θα την εφαρμόσει; Ιδού το ερώτημα που καίει όχι μόνο τους Μακεδόνες, αλλά όλους τους Έλληνες.
- Με τη Χειμάρα τι θα γίνει; Με το Αιγαίο, με την ΑΟΖ και λοιπά εθνικά θέματα;
- Η οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι μας πιέζουν και η μαμά Μέρκελ το ίδιο να μην ασχοληθεί με αυτά;
***********************
- Ο πατερούλης Στάλιν προκειμένου να έχει τρεις ψήφους στα τότε συσταθέντα Ηνωμένα Έθνη τριχοτόμησε την Σοβιετική Ένωση στη Ρωσία, στην Λευκορωσία και στην Ουκρανία.
- Με το σκεπτικό αυτό πρότεινε στον στρατάρχη Τίτο να δημιουργήσει και το κράτος της Μακεδονίας, ώστε να καταστεί στο μέλλον δυνατή η επέκταση της τότε Γιουγκοσλαβίας στο Αιγαίο μέσω του Θερμαϊκού κόλπου.
- Σε ένσταση του Τίτο πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό, ο πατερούλης Στάλιν του έφερε ως παράδειγμα την Λευκορωσία, όπου και κράτος δημιουργήθηκε και γλώσσα λευκορωσική και έθνος συστάθηκε.
- Άρα η γλώσσα που όλοι οι προοδευτικοί επικαλούνται, ότι είναι μακεδονική είναι κατασκεύασμα της εποχής του ΣΤΑΛΙΝ, όπως και το Μακεδονικό Έθνος.
- Όσον αφορά τη γλώσσα ο πρώτος μετακομμουνιστικά πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζελιου Ζελιεφ είχε δηλώσει κατηγορηματικά, ότι πρόκειται για σλαβοβουλγαρική διάλεκτο και οι δικοί μας φωστήρες την αποκάλεσαν Μακεδονική Γλώσσα των Νοτίων Σλαβικών Γλωσσών, κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό, από όσα κυκλοφορούν μέχρι σήμερα, εκτός και αν περιμένουμε να συνταχθεί κάποιο λεξικό μελλοντικά, ικανοποιώντας την επιθυμία των προοδευτικών και μόνον….
******************
- Μου έπεσε στην αντίληψη και το μελέτησα μετά μεγάλης προσοχής, χριστουγεννιάτικο κείμενο σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, το οποίο δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για δημιουργία ενός συγγραφέα, αλλά είναι συρραφή 10 λογοτεχνικών δοκιμίων, που ταυτίζονται χωρίς να έχουν ζήσει την ίδια χρονική περίοδο.
- Πρόκειται για τους Αλ. Μωραϊυίδη, Κωστή Μπαστιά, Τάκη Παπατσώνη, Άγγελο Σικελιανό, Τάκη Λειβαδίτη, Γ. Αθάνα, Φώτη Κόντογλου, Τέλο Άγρα, Κωστή Παλαμά και Κώστα Κρυστάλη.
- Και γεννάται το ερώτημα, αν την σημερινή εποχή θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο με απόλυτη ταύτιση και στη γλώσσα και στα νοήματα, ώστε να αποπειραθεί κάποιος δόκιμος λογοτέχνης, χωρίς την παραμικρή αλλοίωση των νοημάτων και της γλώσσας να παρουσιάσει ένα παρόμοιο κείμενο σημερινών καλλιτεχνών και να δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο ενός και μόνου συγγραφέως; Μάλλον αδύνατον…