ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- «Ολιγαρκής αφθονία»… Τάδε έφη σ. Αλεξάκης. Και άρχισε ένας αγώνας για να εντοπίσουν οι αναλυτές τι σημαίνει αυτή η έκφραση του premier minister.
- Αν ζούσε ο Γαμπέτας, για τους παλιότερους Γιαννιώτες είναι γνωστός ο Μιχαήλ Διανέζης, θα τους απαντούσε μονολεκτικά: «Σσσσσσσσς….»!
- Στην Ελλάδα ζούμε στο Τσιπριστάν και δεν γνωρίζουμε ή δεν βλέπουμε τόσο την ολιγάρκεια όσο και την αφθονία;
- Ολιγάρκεια είναι η περικοπή του ΕΚΑΣ, διότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν συνηθίσει στην ολιγάρκεια. Και για να επιβεβαιώσει ο σ. Αλεξάκης, παρέθεσε γεύμα στους πρώτους 15 υποψηφίους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Όπου φυσικά, δεν επικράτησε η ολιγάρκεια αλλά η αφθονία.
- Στου Μαξίμου και ολιγάρκεια γίνεται; Φύσει αδύνατον!
- Ολιγάρκεια ίσον περικοπή του ΕΚΑΣ! Και αφθονία γεύμα στους κρεμαστούς κήπους του Μαξίμου!..
* * * 
- Όλοι οι ακραιφνείς Αριστεροί και δημοκράτες αναφέρονται στον μπαμπούλα της Ακροδεξιάς που ελλοχεύει να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη στις προσεχείς εκλογές στην Ευρώπη!
- Όταν οι δημοκράτες συμπεριφέρονται με πρωτοφανή αυταρχισμό, την μεροληπτική συμπεριφορά τους στα κομματικά στελέχη και τους ψηφοφόρους τους, την εύνοιά τους για τα «δικά τους παιδιά» και την εκκόλαψη της διαφθοράς και την διαπλοκής, που την καλύπτουν…
- Τι να περιμένουν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας με την εκτίναξη του Μανόλο από τις 5.500 ευρώ εισόδημα στις 200.000€; Και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν! Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι εκκολάπτεται το ωόν του όφεως;
- Όταν όλη τους η συμπεριφορά είναι τελείως αντιδημοκρατική τι περιμένουν να καταστεί το ωόν του όφεως έωλον;
- Αντίθετα αυτή η τακτική του αυταρχισμού το επωάζει με ακρίβεια ιατρικής πιστότητος!..
* * * 

- Αφουγκραζόμαστε τις διαμαρτυρίες των Συριζαίων πολιτικών και στελεχών, ότι αντιμετώπισαν σε διάφορες εκδηλώσεις αντιφρονούντες να τους βρίζουν, να τους γιουχάρουν με ανεπίτρεπτες εκφράσεις, όπως προδότες κ.λπ.
- Και συνηγορεί σ’ αυτές τις αντιδράσεις και η Ν.Δ. που τις θεωρεί απαράδεκτες και συνιστά τις αντιδράσεις τους να τις εκδηλώσουν στην κάλπη!..
- Δηλαδή, ως την ώρα της κάλπης οι πολίτες να είναι ήρεμοι, ήσυχοι, γαλαντόμοι, ανεχόμενοι τις εκφράσεις των Συριζαίων όπως ετερόκλητος όχλος, χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί, φασίστες, φασισταριά, τάγματα εφόδου και μύρια όσα!
- Δηλαδή, θέλουν τον λαό ανθρώπους του καναπέ και από την άλλη να εκφράζουν την δυσμενή άποψη οι πολιτικοί, γιατί δεν αντιδρά ο λαός!
- Είτε ζωηρός θα είναι ο λαός γεμάτος σφρίγος και τόλμη είτε εφησυχάζων στο καναπέ του απολαμβάνοντας το φραπέ του με πρότυπο τον Φλαμπουράρη!
- «Δυοιν θάτερον» που θα έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ή στα ελληνικά ένα από τα δυο!
* * * 
- Μια και ο Κολιόπαππας μας νουθέτησε, ότι το «Μακεδονία Ξακουστή» αναφέρεται στη ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που εμείς οι Έλληνες δεν επιτρέπεται να το τραγουδάμε, ούτε οι μπάντες του Στρατού να το παιανίζουν, στη γιορτή που τελέστηκε στις 4/4/2019 στα Σκόπια για να τιμηθεί το ΝΑΤΟ, στρατιωτικές μπάντες από: το Ηνωμένο Βασίλειο (διάβαζε Μεγάλη Βρετανία), τις ΗΠΑ, την Σλοβενία, άκουσον-άκουσον από την Ελλάδα και τα Σκόπια, όλες μαζί επαιάνιζαν τόσο τον δικό μας Εθνικό Ύμνο, όσο και αυτό των Σκοπίων!
- Μέχρις εδώ ουδέν το μεμπτόν. Όμως ο εθνικός ύμνος των Σκοπιανών υμνεί όλους τους Βούλγαρους κομιτατζήδες από τους οποίους δεινοπάθησαν οι γνήσιοι κάτοικοι της Μακεδονίας, εξ ου και ο Μακεδονικός Αγώνας τον οποίο εξοβέλισε, ο σ. Γαβρόγλου και τον οποίο ύμνο δεν παιάνισαν κατά την επίσκεψη του σ. Αλεξάκη στα Σκόπια, γιατί ήταν γνωστό το περιεχόμενό του.
- Αλλά τι θα μας ζητήσουν και θα τους το δώσουμε! Μένει και τίποτε άλλο!..
* * * 

- Ο πρωθυπουργός της γείτονος Αλβανίας, παρότι κατηγορείται ευθέως για διαφθορά, μόλις πληροφορήθηκε ότι Αλβανίδα έτηκε τρίδυμα, την επισκέφτηκε στην κλινική, της ευχήθηκε τα καλύτερα και της επέδωσε και συμβολική επιταγή!
- Στη άλλη γείτονα Τουρκία, ο Πρόεδρος Ερντογάν επισκέφτηκε στην Κωνσταντινούπολη τραυματία, που ανασύρθηκε από τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε.
- Ο δικός μας ο λαοπρόβλητος σ. Αλεξάκης αποφεύγει τέτοιες κοινωνικές επισκέψεις, μήτε τον τραυματισθέντα πρώην πρωθυπουργό Παπαδήμο επισκέφθηκε, ούτε στη Μάνδρα μετέβη στις πλημμύρες, αλλά ούτε και το απανθρακωμένο ΜΑΤΙ και τους εγκαυματίες καταδέχθηκε να επισκεφθεί.
- Έτσι από μόνος του αποδόμησε το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», όπως μας καράφλιασε στις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του!..