ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Προκειμένου το «γαλαντόμο» κράτος να γεμίσει τα άδεια του ταμεία, επέτρεψε την πώληση ακινήτων σε ξένους αντί 250.000 € να αποκτούν άδεια παραμονής στη χώρα μας!
- Η Πορτογαλία εκμεταλλευόμενη την επιθυμία ξένων να αποκτήσουν άδεια παραμονής καθόρισε την ταρίφα στις 500.000 € και η Κύπρος στο 1.000.000 €!
- Έτσι, εκμεταλλευόμενοι οι ξένοι την ελληνική αβάντα, τρέχουν κι αγοράζουν ακίνητα, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου Τούρκοι.
- Μάλιστα είναι και απαιτητικοί! Προ ημερών στη Σάμο, Τούρκοι έποικοι ενοχλήθηκαν από την γείτονά τους που παρακολουθούσε την Θεία Λειτουργία από το τρανζιστοράκι του και εισόρμησαν και τον έκανα τόπι στο ξύλο. Έγιναν με άλλα λόγια… Τούρκοι!
- Δεν θα έπρεπε, τουλάχιστον στα νησιά του Αιγαίου, να επιτραπεί η πώληση ακινήτων σε Τούρκους, ώστε να πηγαινοέρχονται στα Μικρασιατικά παράλια, οπότε επιστρέφοντας να γίνονται περισσότερο… Τούρκοι!
* * * 
- Στην γειτονική Αλβανία, που τόσο πολύ μας έχει συμπαθήσει, έχουν εγκατασταθεί για την ώρα, 3.000 Μουτζαχεντίν και αναμένονται άλλοι σκληροπυρηνικοί!
- Έχει, λοιπόν, ανοίξει τις αγκάλες της η Αλβανία σ’ όσους άλλα κράτη προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν όχι την εγκατάστασή τους, αλλά και την διέλευση από τις χώρες τους.
- Εδώ ο Έντι Ράμα ενεργεί όλως αντιθέτως με ότι εφαρμόζουν τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, παρότι η Αλβανία ορέγεται να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπου οι Μουτζαχεντίν είναι ανεπιθύμητοι, δηλαδή Persona Non Grata.
- Μπορεί η ελληνική μεγαθυμία για να μην πω ευήθεια να δείξει τον ενδοτισμό της στην είσοδο της Αλβανίας στην Ε.Ε., ευτυχώς, η Ολλανδία και η Δανία αντιτίθενται σφόδρα στην ένταξή της. Αυτό τουλάχιστον είναι παρήγορο για εμάς!..
* * * 
- Έτσι απέδιδαν την άγνοια στο στρατό, ότι εκτροχιάζει τρένο. Και ο τέως πρωθυπουργός σ. Αλεξάκης σε δηλώσεις του στη ΔΕΘ, επεσήμανε ότι το Γ’ Σ.Σ. πρέπει να μετεγκατασταθεί!
- Ο σ. Αλεξάκης είχε την ευτυχή συγκυρία να «μετεγκατασταθεί» από το ναυτικό, όπου είχε καταταγεί, στο Τάγμα του Πενταγώνου κάνοντας χρήση βύσματος γνωστού του. Έτσι μπορεί να έχει γνώση για το Πεντάγωνο (είναι τετράγωνο), όχι όμως και για το Γ’ Σ.Σ., όπου μπορεί να πέρασε απ’ έξω στη Λεωφόρο Στρατού όχι όμως και για τις αρμοδιότητές του και για την ζώνη ευθύνης που καλύπτει.
- Ας λείπουν παρόμοιες συστάσεις και υποδείξεις, μάλιστα μετά και την επιζήμια Συμφωνία της Λίμνης, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας!..
* * * 
- Στην μικρή μας πόλη λειτουργούν τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί που θα μπορούσαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία όπως αυτή του ΣΚΑΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!.., η οποία κάνει θαύματα!
- Πρόσφατα με το άνοιγμα των σχολείων και με την συμπαράσταση και της Εθνικής Τραπέζης, συγκεντρώθηκαν την πρώτη Κυριακή (15/9) 120 μεγάλες κούτες με σχολικά είδη, τα οποία θα διανεμηθούν σε μαθητές που αδυνατούν να προμηθευθούν τα απαραίτητα σχολικά είδη, μεταξύ των οποίων και η ΚΙΒΩΤΟΣ, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ κ.λπ.
- Γιατί το γαλαντόμο κράτος χορηγεί μεν τα σχολικά βιβλία, για τα οποία δείχνει πλέρια αδιαφορία τι θα γίνουν στο τέλος της χρονιάς, ενώ αν τα συγκέντρωνε και τα ξαναχρησιμοποιούσε, θα είχε μεγάλη ωφέλεια και μ’ αυτή θα ενίσχυε όσους μαθητές αδυνατούν ν’ αγοράσουν γραφική ύλη ή ακόμη και σάκες!
- Αλλά κωφού καμπάνα κι αν χτυπάς, τυφλό κι αν θυμιατίζεις και μεθυσμένο κι αν κερνάς, όλα χαμένα πάνε…
- Εδώ δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο; Αλλά λείπει ο Σπανολιός!
* * * 

- Η Εκκλησία της Ελλάδος μαζί με της Κρήτης και της Δωδεκανήσου αριθμεί περί τους 95 Μητροπολίτες, Θεοφιλεστάτους και λοιπούς τιτλούχους.
- Εξ όλων αυτών ψυχωμένος αποδείχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ανοσιούργημα των φακέλων των Θρησκευτικών, που κάθε άλλο παρά συμφωνούσαν με το Σύνταγμα το οποίο επιτάσσει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των μαθητών.
- Και το ΣτΕ απεφάνθη, ότι οι φάκελοι των σ.σ. Φίλη και Γαβρόγλου δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και καλεί το Υπ. Παιδείας κ.λπ. να συμμορφωθεί με τις πρόνοιες του Συντάγματος.
- Οι άλλοι Μητροπολίτες και Θεοφιλέστατοι συμφωνούσαν με τους φακέλους και απέφυγαν, έστω και να συνταχθούν με τον Πειραιώς;
- Ή το παίζουν και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ;