ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ώρες επί ωρών συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, λόγω των κρατήσεων που τους έγιναν στην περίοδο της κρίσεως.
- Εκείνη την περίοδο δεν υπέστησαν οικονομικές ζημίες μόνον οι συνταξιούχοι, αλλά το σύνολο των Ελλήνων.
- Άλλος έχασε την δουλειά του, άλλος απολύθηκε από την δουλειά του, άλλος αυτοκτόνησε, άλλος έκλεισε το μαγαζί του, άλλος αποδήμησε φεύγοντας στο εξωτερικό, άλλος χάνοντας τη δουλειά του όπου αμειβόταν με έναν μισθό πάνω-κάτω ικανοποιητικό και αναγκάσθηκε να εργάζεται με τον υποκατώτατο μισθό για να μην βρεθεί τελείως στο δρόμο.
- Για όλους αυτούς καμία συζήτηση, όταν είναι γνωστό ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας αποποιήθηκαν τα κληρονομικά τους δικαιώματα και χάρισαν περιουσιακά τους στοιχεία στο κράτος, από αδυναμία να καταβάλλουν το φόρο κληρονομίας.
- Για όλους αυτούς καμία συζήτηση, κανένας λόγος παρηγοριάς; Έλεος!..
* * * 
- Αυτό που δεν προβλέπει το Σύνταγμα για σοβαρά εθνικά θέματα, δηλαδή την προκήρυξη δημοψηφισμάτων - κι αν το προβλέπει το αρνούνται διαρρήδην οι στρογγυλοκαθήμενοι στην πρωθυπουργική καρέκλα - το προβλέπει ο «Κλεισθένης» για τους Δήμους.
- Έχουμε, λοιπόν, σοβαρό πρόβλημα με τον αιφνιδιασμό του υπουργού Προ Πο, εξωκοινοβουλευτικού, που με τις αποφάσεις που παίρνει για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων, αναστατώνει τις τοπικές κοινωνίες και δεν αφουγκράζεται κανέναν!
- Μ’ ένα δημοψήφισμα που θα προκηρύξει ο δήμαρχος της περιοχής που βολιδοσκοπεί να εγκαταστήσει «δομή» ή hot spot για τους λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες θα κληθούν οι δημότες να το εγκρίνουν ή να το απορρίψουν.
- Γιατί οι 20.000 λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες που προτίθεται να μετακινήσει ο υπουργός από τα νησιά, αυτοί θα αναπληρωθούν σε 50 μέρες με τον ρυθμό που καταφθάνουν στα νησιά και όχι μόνον, αφού στις 20/10/2019 αφίχθησαν 398!
- Μετά τι κάνουμε; Νέες δομές και νέα hot spot για νέους λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες!..
* * * 

- Η συμπατριώτισσά μας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υφυπουργός Εθνικής Παιδείας Μ. Τζούφη, όλο και προβαίνει σε συστάσεις και υποδείξεις, πότε να διορισθούν 4.500 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή, πότε να μονιμοποιηθούν 15.000 που είναι αναπληρωτές και τελευταίως με την σύσταση η πολιτεία να στηρίξει τα άτομα με αυτισμό.
- Και ο κάθε καλόπιστος αφουγκραστής των δηλώσεων της σ. Μερόπης Τζούφη αναρωτιέται και λέει: Μα, δεν ήταν στο υπουργείο μέχρι τις 6 Ιουλίου 2019;
- Δεν ανασκουμπώνονταν ώστε και να καταπιαστεί με όλα τα προβλήματα που απασχολούσαν το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και να μην πέσει η καυτή πατάτα στη Νίκη και την Σοφία;
- Ή οι Συριζαίοι το είχαν μέτι Μωαμέτι προγραμματίσει να αφήσουν εκκρεμότητες στην διάδοχη κατάσταση και να αρχίσουν στην συνέχεια την μεμψιμοιρία, εκεί κενά, εδώ ελλείψεις, πιο πέρα κακοτεχνίες, γιατί όχι και διαπλοκή.
- Πώς αλλιώς να αιτιολογηθούν όλα αυτά που προβάλλονται ως ελλείψεις σε όλα τα μέτωπα-υπουργεία;
 * * * 
- Όταν ο ΟΟΣΑ επισημαίνει, ότι οι Ελληνόπαιδες υστερούν τόσο στην κατανόηση του κειμένου, όσο και στα μαθηματικά, είναι τουλάχιστον πρόκληση να τελούνται σεμινάρια εκπαιδευτικών για δήθεν μου και τάχατες επιμόρφωση σε ημέρα εργάσιμη.
- Διότι, είναι οξύμωρο, ότι σε μια ημέρα θα επιτευχθεί η επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών π.χ. της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως σε μια ημερήσια επιμόρφωση. Εδώ διετής ήταν η μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο και συνελαμβάνονται εκπαιδευτικοί να αντιγράφουν στις γραπτές εξετάσεις είτε προαγωγικές από το 1ο στο 2ο έτος, είτε πτυχιακές.
- Συνέβη, όταν φοιτούσα και ο επιβλέπων καθηγητής Ρ.Γ., αφού τον συνέλαβε αντιγράφων, έπειτα τον καλόπιανε, άντε και θα σου δώσω καραμέλες, μην απογοητεύεσαι!

- Σεμινάρια, ναι, αλλά σε ημέρες αργίας, δηλαδή Σάββατα, Κυρίω τω Θεώ τους!.. Και μάλιστα εντατικά!..