ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου βρεθεί και όπου σταθεί σε εορταστική εκδήλωση θα υπενθυμίσει και θα επικρίνει την Γερμανία για την άρνησή της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τόσο στο κατοχικό δάνειο που είχε αρχίσει να εξοφλεί η Γερμανία διαρκούντος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και τις πολεμικές επανορθώσεις.
- Όμως, εκείνο που πικραίνει τον κόσμο και ιδίως τα χωριά που υπέστησαν την γερμανική βαρβαρότητα είναι η αποφυγή της υπογραφής από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης της αποφάσεως του Ιταλικού Δικαστηρίου, για την παρακράτηση του αναλογούντος ποσού από τους ιταλικούς σιδηροδρόμους προς τον Γερμανό εταίρο.
- Αυτό είναι που πικραίνει και εξοργίζει όλους τους Έλληνες, η αποφυγή της υπογραφής σε ένα θέμα τεραστίων διαστάσεων τόσο για τους κατοίκους που δοκίμασαν την γερμανική-ναζιστική βαρβαρότητα, όσο και για την Ελλάδα, που αρνούνται να δεχθούν και να παραδεχθούν τις υποχρεώσεις τους οι σύγχρονοι Γερμανοί!
* * * 
- Ευτυχώς επικράτησαν ώριμες σκέψεις στην παρέλαση να ορισθούν σημαιοφόροι και όχι σημαιοκράτες, όσοι έχουν καλύτερη βαθμολογία.
- Δεν μιλάμε για αριστούχους, γιατί μπορεί να μην έχουν 20αρια, αλλά να είναι οι καλύτεροι μαθητές της τάξεως.
- Διότι αν επικρατούσε η κλήρωση, τότε, γιατί να μην γινόταν και η εισαγωγή στα πανεπιστήμια με κλήρωση; Π.χ. πόσους θέλει το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων; Ας πούμε 3.582 νέους φοιτητές.
- Να βάλουν εμπρός την κληρωτίδα και να κληρώνει, που μπορεί ο πρώτος να ήταν αυτός που στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εισήλθε με 4 στα Μαθηματικά και τελευταίος αυτός που συγκέντρωσε 18.759 μόρια.
- Κληρωτίδα, λοιπόν, που θα απαλλάσσει τις Επιτροπές από την διόρθωση των γραπτών, την έκθεση όσων είναι σκεπάρνια ή τούβλα ή στουρνάρια στη χλεύη των αδιάκριτων ψιθυριστών, που αρέσκονται στα σχόλια και στις κριτικές!..
* * *

- Η κατάπτυστη Συμφωνία της Λίμνης,, και κατά τον ΥΠΕΞ μας Νικόλαο Δένδια επιζήμια, προβλέπει την τοποθέτηση ετικετών στα αγάλματα, ντεκόρ που είχε κατασκευάσει ο τέως πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν. Γκρουέφσκι, έχουν αποκολληθεί, όπως τονίζει σε ρεπορτάζ η Σκοπιανή δημοσιογράφος Αλμπεντίνα Ισμαήλιβα.
- Όμως παρότι έχει περάσει αρκετός καιρός δεν έχουν αντικατασταθεί από τον Δήμο, ώστε να γίνεται γνωστόν, ότι οι «φιγούρες» του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φίλιππου Β’ και της Ολυμπιάδος αποτελούν παράγοντες της Ελληνικής Ιστορίας και Κουλτούρας.
- Και γεννάται το ερώτημα, πληροφορήθηκε αυτό το γεγονός το ελληνικό ΥΠΕΞ ή σφυρίζουν αδιάφορα οι υπηρετούντες στην ελληνική πρεσβεία;
- Και αν το πληροφορήθηκαν, τι οδηγίες δόθηκαν ώστε η πρεσβεία μας να ενεργήσει αναλόγως;
- Μάλλον καθεύδουν τον ύπνο του νηδύμου αμφότεροι και οι δυο!..
- Αυτή δεν είναι οφθαλμοφανής παράβαση της Συμφωνίας της Λίμνης;
* * *

- Ανέλπιστο και όμως αληθινό! Μας προσπέρασαν οι Σκοπιανοί με την καταγραφή των γλωσσών τόσο της βλάχικης όσο και αυτής των Ρομά.
- Εδώ στην χώρα της Δημοκρατίας, κατ’ άλλους της αθηναϊκής και κατ’ άλλους της πλέριας, άφησαν στο περιθώριο τόσο την γλώσσα των Βλάχων αυτών που έχουν κοσμήσει την Αθήνα με τα καλλιμάρμαρα μνημεία τους και νεοκλασικά κτίρια, όσο και αυτή των Αρβανιτών και των Ρομά, που, προφανώς, τους θεωρούμε ανθρώπους κατώτερης υφής ή ενός άλλου θεού, παρότι η Ε.Ε. χρηματοδοτεί αυτές τις πρωτοβουλίες για την διατήρηση των γλωσσών μικρών ομάδων.
- Όπως και αυτή των Πομάκων, που όπως αφουγκράσθηκα από το ράδιο ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής, η καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα μαζί με την Φραγκουδάκη την θεωρεί βουλγαρική διάλεκτο και γι’ αυτό επέβαλε επί μια 20ετία που επιμελείται ενός προγράμματος εκτουρκισμού της μειονότητας της Θράκης.
- Σ’ αυτό σφάλει καταφανέστατα, γιατί την γλώσσα των Πομάκων την κατέγραψε ο δάσκαλος Πέτρος Θεοχαρίδης, που υπηρέτησε στα Πομακοχώρια πριν μια 25ετία!..