ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Στους Σκοπιανούς εμφιλοχωρεί ένας υπόκρυφος φόβος, ότι ενδεχομένως οι γείτονές τους Έλληνες, Βούλγαροι και Σέρβοι εποφθαλμιούν τα εδάφη τους.
- Έτσι σε έρευνα που διεξήχθη στη Βόρειο Μακεδονία, οι Σκοπιανοί σε ποσοστό 26,2% εξέφρασαν την γνώμη, ότι η απειλή αυτή είναι βεβαία.
- Και ότι, 37,1% δέχονται ότι η Ελλάδα αποβλέπει στην απόσπαση σκοπιανών εδαφών,10,5% ότι η Αλβανία σκοπεύει να αποσπάσει σκοπιανά εδάφη και μόλις 8,8% η Βουλγαρία.
- Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η Ρωσία με 5,5%, η Σερβία με 4,7% και άλλες χώρες…
- Αντιθέτως φίλοι της Βόρειας Μακεδονίας είναι η Γερμανία με 16,2%, η Σερβία με 11,8%, οι ΗΠΑ με 9,7% και η Τουρκία με 7,4%!
- Εμείς που τους παραχωρήσαμε όλα: όνομα, γλώσσα και γιατί όχι και ιστορία, αφού τα Σκόπια κοσμούν αγάλματα όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου του Β’, της Ολυμπιάδος, του Ιουστινιανού και άλλων, όσοι ξένοι θα επισκέπτονται τα Σκόπια θα μένουν έκθαμβοι με την πολιτιστική κληρονομιά που θα βλέπουν.
- Όσον αφορά τις πινακίδες με την ένδειξη: Φιγούρα της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας και κουλτούρας, αυτές έχουν αποκολληθεί.
* * * 
- Απευθυνόμενος προς τους συμπατριώτες του ο Ζόραν Ζάεφ, τόνισε, ότι πραγματοποιήθηκε η αιώνια φιλοδοξία των Σκοπιανών να ανακηρυχθούν Μακεδόνες και να αναγνωρισθεί η Μακεδονική γλώσσα.
- Τόσο το όνομα Μακεδόνες, όσο και η Γλώσσα Μακεδονική έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον είμαστε υπερήφανοι που το πετύχαμε. Πλέον είμαστε Μακεδόνες και όχι FYROM ή ΒορειοΜακεδόνες.
- Εδώ γεννάται το ερώτημα: Αν αύριο, μεθαύριο ή τέλος πάντων κάποια ημέρα άλλος πρωθυπουργός ή και αυτός ο κλαψιάρης Ζάεφ ανακινήσει θέμα ενσωματώσεως της επαρχίας Μακεδονίας που ανήκει στην Ελλάδα με την Βόρειο Μακεδονία, ποιος θα τον εμποδίσει;
- Αυτό, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που θα έλεγε και ο αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης, που βρίσκεται ΑNTE PORTAS. Παντού θα βρουν το δίκαιό τους.
- Αυτό εφοβείτο και ο μεγάλος στρατηγός Charles de Gaulle και πίεσε την Μεγάλη Βρετανία ν’ αλλάξει όνομα αν θέλει να ενταχθεί στην τότε Ε.Ο.Κ., όπερ και εγένετο. Λέγεται Ηνωμένο Βασίλειο.
* * *
- Αύξηση από αύξηση έχει διαφορά. Έχουμε και την αύξηση των εισερχομένων λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών, έχουμε τους εισερχομένους τουρίστες και έχουμε και την αύξηση των τιμών.
- Όπως διαβάζουμε στον «Χρόνο» της Κομοτηνής σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας από μέρους των εισερχομένων Βουλγάρων τουριστών, διότι τα ελληνικά θαλάσσια θέρετρα είναι πολύ πλησίον για τους Βούλγαρους σε σύγκριση με αυτά της Μαύρης Θάλασσας ή Ευξείνου Πόντου.
- Έτσι προτιμούν τις παραλίες της Μαρώνειας, του Φαναρίου και άλλες που περνούν τα καλοκαίρια.
- Όμως, παρά την αύξηση των τουριστών, το ελληνικό κράτος συνεχίζει τον μονήρη του δρόμο, αφού η βενζίνη στην Βουλγαρία έχει μια σταθερή τιμή το 1,30 ευρώ το λίτρο, όταν στην Ελλάδα η ίδια βενζίνη πωλείται προς 1,849 ευρώ.
- Ποιος ξένος θα φουλάρει καύσιμα στην Ελλάδα με αυτήν την διαφορά τιμής; Ιδού η απορία. 
- Αντιθέτως, πολλοί Έλληνες μεταβαίνουν στα γειτονικά κράτη και φουλάρουν καύσιμα. Οι βουλευτές μας με αφουγκράζονται;
* * *
- Ήδη άρχισε η προεργασία για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως προς αποτίναξη της οθωμανικής κατακτήσεως.
- Στο Μέγαρο Μαξίμου, στην αίθουσα που δέχεται ο πρωθυπουργός τους επισήμους επισκέπτες του υπήρχε καλλιτεχνικός πίνακας του καλλιτέχνου Βρυζάκη με τίτλο: «Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ».
- Επί πρωθυπουργίας Τσίπρα ο πίνακας αυτός απομακρύνθηκε, γιατί πολύ εθνικισμό πρόβαλλε και ο Αλεξάκης ήτο εκ πεποιθήσεως εθνομηδενιστής και τοποθέτησε κάποιον άλλον άχρωμο και άοσμο.
- Ελπίζαμε, ότι ο νέος ένοικος του Μαξίμου θα επανέφερε τον παραπάνω πίνακα. Όμως, ο νέος ένοικος δέχεται σε άλλη αίθουσα τους επισκέπτες του, όπως διαπιστώσαμε με τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
- Έτσι, κουτσουρεμένος θα είναι και ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση, μήπως και αφήσει δυσαρεστημένο κάποιον εθνομηδενιστή ή εθνοαποδομητή; Έλεος!