ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αυτό το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη των Ιωαννίνων έχει καταστεί δυσκολότερο και από το δήλειο πρόβλημα!
- Ας αποσταλεί μια αντιπροσωπεία είτε στο Χόνγκ Κόνγκ, είτε στη Νέα Υόρκη και ας μελετήσει πώς διαχειρίζονται τα σκουπίδια στους ουρανοξύστες. 
- Γιατί ένας ουρανοξύστης παράγει σε ημερήσια βάση περισσότερα σκουπίδια απ’ ότι η Μικρή Πόλη μας. Τι τα κάνουν αυτά τα σκουπίδια, είτε οι Κινέζοι του Χόνγκ Κόνγκ, είτε οι Αμερικάνοι της Νέας Υόρκης;
- Σηκώνουν ψηλά τα χέρια και αναφωνούν: Παραδίδομαι κι εγώ και το οπλοπολυβόλο μου και… για να μην συνεχίσω απρεπώς…
- Όλοι οι δήμαρχοι που έχουν περάσει από τον δημαρχιακό θώκο της Μικρής Πόλης μας, όλοι τους αδυνατούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα μόλις κάθονταν στην ηλεκτρισμένη καρέκλα του δημαρχείου.
- Πάντα, όμως, προεκλογικά μας καθησύχαζαν, ότι θα λύσουν αυτό το πρόβλημα!
- Αλλά δεν φταίνε αυτοί, φταίμε εμείς τα κορόιδα που εμπιστευόμασταν. 
- Αλλά και ποιον να ψηφίσει; Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον…
* * * 
- Δεν μας το είπε αυτό η κ. Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ότι ενδιαφέρεται να εντοπίσει κατάλληλο κτίριο, εν Αθήναις προφανώς, για την εγκατάσταση και λειτουργία παραρτήματος του Πανεπιστημίου Columbia! 
- Πάντως, στην συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ περί πολλών άλλων έδειξε ότι μεριμνά και θορυβάζει (τυρβάζει) εκτός από αυτήν της την πρωτοβουλία. 
- Όχι πως είναι κακό και επιλήψιμο να ιδρυθεί και να λειτουργήσει παράρτημα του Columbia και στην Ελλάδα, αλλά να κινείται και να δραστηριοποιείται κοτζάμ υπουργίνα για να εντοπίσει κατάλληλο κτίριο;  Χάθηκαν οι κτηματομεσίτες, να κινηθούν κι αυτοί που πέρασαν μαύρη και άραχλη περίοδο κατά την ενσκήψασα οικονομική κρίση, που οι μεταβιβάσεις ακινήτων έπιασαν πάτο;
- Όταν λοιπόν οι υπουργοί ασχολούνται με αλλότρια θέματα, επόμενο είναι τα αποκλειστικά και ειδικά τους θέματα να συναντήσουν πάτο!.. Δηλαδή, να καρκινοβατούν!
* * *

- Όσοι παρακολούθησαν την διαδικασία εκλογής της νέας προέδρου στις 22/1 είδαν με καταφανή έκπληξη τον άλλοτε περιχαρή και ευδιάθετο υπουργό Αστροφυσικής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Νίκου Παππά να είναι περίλυπος και κατηφής άχρι θανάτου και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή την περίλυπη κατάστασή του. 
- Μερικοί την απέδωσαν στο γεγονός, ότι έχασαν την ευκαιρία να προτείνουν και να εκλέξουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι την νέα πρόεδρο, αφού έκαναν πρόωρες εκλογές. 
- Άλλοι σε ενδοκομματικές διαφωνίες και προστριβές των συλλογικοτήτων, άλλοι σ’ άλλους λόγους. 
- Αυτός λοιπόν ο εύχαρις, ο ευδιάθετος, ο πασιχαρίς νέος να χάσει το κέφι του είναι δυσερμήνευτο. 
- Εκτός και αν αυτό οφείλεται στην εξαφάνιση του Μανόλο, μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τους περασμένου Ιουλίου!..
* * * 
- Ο τέως υπουργός των Εσωτερικών της Ιταλίας σε ομιλία του στην επαρχία της Ιταλίας, Εμίλια Ρομάνα, βλέποντας κάποιον Αλβανό να κρατά στα χέρια του τρεις σημαίες, ήτοι την ιταλική, την σημαία του κόμματος της Λίγκα και την αλβανική, διέκοψε τον ειρμό της ομιλίας του και δήλωσε: Βλέπω έναν Αλβανό να κρατά τρεις σημαίες! Αυτοί οι Αλβανοί που ήρθαν με νόμιμες διαδικασίες, είναι αδέλφια μου, είναι αδελφές μου. 
- Για όσους πέρασαν τα σύνορα παράνομα, γι’ αυτούς έχουμε μόνο ένα εισιτήριο, αυτό της επιστροφής!
- Οι δικοί μας γιατί δεν εκφράζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο; 
- Όλοι όσοι έρχονται στο απερίφρακτο αμπέλι, που αποκαλείται Ελλάδα, είναι όλοι τους ευπρόσδεκτοι και αδέρφια μας; 
- Δεν είδα κάποιον απ’ αυτούς που υπεραμύνονται των Λαθρομεταναστών και Λαθροπροσφύγων να ανοίξει την πόρτα του και να φιλοξενήσει έναν, δύο, τρεις όσους χωράει το σπιτικό του. 
- Ή να τους παρέχει σε καθημερινή βάση ένα πιάτο φαγητό. Εκείνοι που τους παραβρέθηκαν είναι άνθρωποι της Εκκλησίας, που προσφέρει σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού, σ’ αντίθεση με τους Δήμους που θυμούνται τους νηστικούς και άστεγους, Χριστούγεννα και Πάσχα!..