ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Συνέβη κι αυτό να δούμε μάσκες μεγάλου μεγέθους, που καλύπτουν όλο το πρόσωπο των μαθητών! Όπως είπε και ο βουλευτής Ψαριανός, είναι κατάλληλες για τους υδροκεφάλους, τους αλήστου μνήμη κύκλωπες, και για άλλους μεγαλοκέφαλους ανθρώπους και όχι για μαθητές…
- Και γεννάται το ερώτημα: Ποιος έδωσε τα μέτρα στις βιοτεχνίες για την κατασκευή των μασκών;
- Η πολυτάλαντος Υπουργός Παιδείας, που την βασάνιζε, πότε θα επιστρέψουν οι γονείς από τις διακοπές τους για να αρχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία, δεν ασχολήθηκε με τις μάσκες ή απλώς εκφόβιζε τους γονείς και τους μαθητές, ότι όποιος δεν φέρει την μάσκα του θα αποβάλλεται από το σχολείο;
- Με εκφοβισμούς κα Νίκη δεν επιτυγχάνει κανείς τίποτε…
**
- Όταν μιλούμε για τους μισούς πάγκους σημαίνει, ότι οι άλλοι μισοί θα παραμείνουν σε «αγρανάπαυση», που σημαίνει ότι τα προϊόντα των παραγωγών θα μείνουν απούλητα με άμεσο κίνδυνο να αλλοιωθούν…
- Αυτό δεν το σκέφτονται κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που αρνήθηκαν να παραλάβουν Κυριακή τις μάσκες (SIC), διότι η Κυριακή θεωρείται και είναι αργία, ασχέτως αν επί τετράμηνο το θέρος αναπαύονταν και λόγω διακοπών και λόγω κορωνοϊού. Η Κυριακή τους εμπόδισε να εργαστούν για 3ωρο, άντε το πολύ 4ωρο;
- Έχει και η υπερβολή τα όριά της… Αιδώς εκπαιδευτικοί, για την στάση σας!
**
- Οι κάδοι απορριμμάτων είναι όλοι εφοδιασμένοι με καπάκια, τα οποία δυστυχώς αποτελούν είτε διακοσμητικό στοιχείο, είτε επί πλέον δαπάνη για τον Δήμο, μιας και δεν επανέρχονται μετά το άνοιγμα ή είναι διαρκώς πεσμένα στην οπίσθια πλευρά του κάδου.
- Οι πρώτοι κάδοι SPIDER, αν δεν κάνω λάθος, είχαν αυτή την δυνατότητα και μετά την χρήση επανέρχονταν, κάλυπταν το άνοιγμα του κάδου, απέκρυπταν το περιεχόμενο και περιόριζαν την δυσοσμία.
- Οι νεότεροι κάδοι είτε πλαστικοί είναι, είτε μεταλλικοί δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα και οι περαστικοί ή όσοι κατοικούν πλησίον θέσεως όπου υπάρχει κάδος βλέπουν αυτό το αηδιαστικό περιεχόμενο ή οσμίζονται τας οσμάς των κάδων μάλιστα τους θερινούς μήνες που η αλλοίωση του περιεχομένου τους επιταχύνεται από την ζέστη, διαχεόμενη η δυσοσμία στο περιβάλλον.
**
- Ο εισαγγελέας απέστειλε το δικόγραφο για τον αψύ Κρητικό, τον Πολάκη, στη Βουλή, ώστε αυτή να αποφασίσει, αν πρέπει να δικασθεί ή να τύχει ασυλίας, του γνωστού τρόπου να μην λογοδοτούν οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες.
- Όμως, στην περίπτωση του Πολάκη 88 βουλευτές εξ ων 80 γαλάζιοι βουλευτές απουσίαζαν με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η παραπομπή του σε δίκη, αφού υπερίσχυσαν εκείνοι που ήταν υπέρ της ασυλίας.
- Έτσι ο αψύς Κρητικός που τα ’χωνε σε όλους και για όλα, έτυχε του ευεργετήματος που διαφοροποιεί τους εθνοπατέρες/εθνομητέρες από τους λοιπούς πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, όπου όλοι μιλούν για ισότητα, ισοπολιτεία, ισοκυρία, ισηγορία, αλλά αυτά για άλλους όχι για εμάς.
**
- Από έλεγχο που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου διαπιστώθηκε, ότι τουρκικές ντομάτες προοριζόμενες για την Ευρώπη ήταν μολυσμένες με το μικρόβιο της ηπατίτιδας.
-Φυσικά αυτές οι ντομάτες προορίζοντο διά τας Ευρώπας, αλλά και πολλές άλλες είχαν διατεθεί στο εσωτερικό της Χώρας, ως ντομάτες Τυμπακίου, ντομάτες Ιεράπετρας κ.λ.π., όπως καταγγέλλει ο γεωπόνος Μανόλης Ορφανουδάκης και φυσικά καταναλώθηκαν από Έλληνες και ξένους (τουρίστες) καταναλωτές.
- Πρέπει λοιπόν να γίνεται εντονότερος έλεγχος των κηπευτικών προϊόντων που καταναλώνουμε προελεύσεως Τουρκίας προτού είναι αργά. Και τούτο γιατί οι εξαγωγές της Τουρκίας που περνούν από τη Χώρα μας προς τας Ευρώπας ανέρχονται στο ποσόν των 23.600.000.000 Ε.
- Ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο αντιπροσωπεύει τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων όλων των κλάδων.