ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο Δήμος αναμορφώνει τα πεζοδρόμια μπροστά από την Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, που ήταν και σε καλή κατάσταση.
- Αν, όμως, ο δήμαρχός μας έκανε μια βόλτα πεζοπορώντας, όπως ο αείμνηστος δήμαρχος Δημ. Βλαχλείδης με το μπαστουνάκι του, θα έβλεπε, ότι τα πεζοδρόμια σ’ ολόκληρη την πόλη, όσο «Μικρή» και αν είναι, είναι σε άθλια κατάσταση με σπασμένες πλάκες, ετερόχρωμες και όχι ομοιόμορφες, για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο τον Μένιο, που ενδεχομένως να προκαλέσουν και ατυχήματα στους περαστικούς εν όψει και του επερχομένου χειμώνος.
- Καλά τα έργα βιτρίνας, ομορφαίνουν την πόλη, αλλά καλύτερα εκείνα που εγγυώνται την ασφαλή μετακίνησή τους είτε πηγαίνοντας στην εργασία τους, είτε πραγματοποιώντας τον συνήθη περίπατό τους.
* * * 
- Λαθροπρόσφυγες και λαθρομετανάστες για να παραπλανήσουν τις αρχές και να δηλώσουν όλοι τους ως πρόσφυγες απορρίπτουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα στη θάλασσα και έτσι στερούμενοι αυτών δηλώνουν ό, τι τους έχουν συμβουλέψει οι διακινητές.
- Έχουν, όμως, μαζί τους αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν όνομα, επώνυμο, χώρα προελεύσεως και καταγωγής. Αυτό είναι τα κινητά τους τηλέφωνα και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας.
- Αυτά τα τεκμήρια ο κάθε Μηταράκης, Κουμουτσάκος, Χρυσοχοϊδης και λοιποί, καλόν είναι να τα συμβουλεύονται, να τα «χτενίζουν» με μεγάλη προσοχή, για να αποκτούν πολύτιμα στοιχεία, διότι μεταξύ των λαθροπροσφύγων κα λαθρομεταναστών υπάρχουν και ΜΙΤατζήδες της τουρκικής κρατικής ασφαλείας που πρέπει να τους εντοπίζουν για αποφυγή προβοκατόρικων ενεργειών.
* * * 
- Τον Φράχτη στον Έβρο που όλο γίνεται και όλο στον τόπο είναι, τον διαπερνούν ομάδες δήθεν μου και τάχατες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους μπορεί να είναι και στελέχη της ΜΙΤ, της τουρκικής ασφαλείας.
- Αυτή η παρελκυστική τακτική, γιατί περί παρελκυστικής τακτικής πρόκειται, αφού μου έρχεται στο νου η περίφραξη της «Μικρής Πόλης» μας την περίοδο της κατοχής από τα γερμανικά στρατεύματα, που σε χρόνο ρεκόρ την είχαν περιφράξει με πολλές σειρές αγκαθωτού συρματοπλέγματος, το οποίο δεν είχαν προμηθευτεί από την αγορά, αλλά το μετέφεραν εκείνη την εποχή με τα πρωτόγονα μέσα μεταφοράς από την Γερμανία.
- Σήμερα με όλα τα μέσα στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων η περίφραξη προχωρεί με ρυθμό χελώνας για αυτό και τον διαπερνούν λαθρομετανάστες φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να χειροδικούν εναντίον των Εβριτών, που τους ελέγχουν για την παράνομη είσοδό τους.
* * * 
- Το κατοχικό γερμανικό δάνειο πρέπει να χαρακτηρισθεί κόκκινο και μάλιστα βαθείας αποχρώσεως.
- Όταν διώκονται και καταδιώκονται ημεδαποί για δάνεια που έχουν συνάψει με τις τράπεζες και είτε δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, είτε σκόπιμα καθυστερούν και έχουν χαρακτηρισθεί κόκκινα, πώς πρέπει να χαρακτηρισθεί το δάνειο που συνήφθη μεταξύ της κατεχομένης από το Γ’ ΡΑΙΧ και μάλιστα προτού καταρρεύσει, άρχισε να καταβάλλει τις δόσεις, δυο τον αριθμό προς εξόφληση. Άρχισε εν τω μεταξύ η κατάρρευση της Γερμανίας και διεκόπη η εξόφλησή του.
- Έκτοτε έχουν περάσει 78 συναπτά χρόνια και η μεταπολεμική Γερμανία αρνείται πεισμώνως να εξοφλήσει το δάνειο.
- Μήπως θα έπρεπε σύμπασα η πολιτική ηγεσία: πρωθυπουργός, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αρχηγοί των κομμάτων με ένα βανάκι να μεταβούν στο Βερολίνο και να θέσουν το ζήτημα συνολικά προς την καγκελάριο, προτού αυτή παραδώσει τα ηνία και να απαιτήσουν την εξόφλησή του όπως και των πολεμικών επανορθώσεων;
- Γιατί οι δήθεν μου και τάχατες επιστολές που στέλνουν οι πρωθυπουργοί μας απορρίπτονται στον κάλαθο των αχρήστων συγκατανεύοντας και οι αποστολείς, άλλως δεν εξηγείται η άρνηση της Γερμανίας.
* * *
- Στην ανέλπιστη άφιξη του πρωθυπουργού των Σκοπίων αφουγκρασθήκαμε τέρατα και σημεία με κυριότερο αυτό της συνεπούς τηρήσεως της Συμφωνίας της Μάλα Πρέσπας από την Ελληνική Κυβέρνηση.
- Όμως σε ψιθύρους αφουγκρασθήκαμε, ότι από μέρους των Σκοπίων η τήρησή της δεν γίνεται με αποτέλεσμα να εκκρεμούν πολλές μεταρρυθμίσεις στα Σκόπια υπαιτιότητι της σκοπιανής κυβερνήσεως που αυτό είναι ισχυρό επιχείρημα για την ανατροπή της ή την βελτίωσή της υπέρ ημών, αλλά είναι γνωστή η αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικώς σε εθνικά θέματα.
- Πώς λοιπόν είναι αδύνατη η κατάργησή της ή η βελτίωσή της, που είναι βασικές προϋποθέσεις για την ισχύ της, αφού καταστρατηγείται από κυβερνητικά στελέχη;
- Πάντα στοχεύουν το χάιδεμα των αυτιών οι δικές μας κυβερνήσεις και όλο και κάτι χαρίζουμε στους ξένους…