ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Γίνκαμαν όλοι μας
απατεώνες του κιαρατά...

■  Με πολλή καλή πρόθεση, ω άρχοντες της μικρής γλυκειάς μας πόλης... ίσως σας χαλάσω την καρδιά... Δεν φταίω... Να, μα τω Θεώ!.. Έκανα πως δεν άκουσα.. Έκανα πως τα ξαστόχησα, όταν μου τα ματάειπαν, αυτά που θα σας πω... Και ν’ ανοίξει η γη να με καταπιεί να τα ματακούσω!.. Φίλες εκείνης της περιοχής με παρακάλεσαν να τα γράψω και δεν θέλω παρακάλια - λέω κι ευχαριστώ - όταν μου προσφέρουν θέματα... Επειδή, όμως, ό,τι μου είπαν, είχε και σχέση με τους άρχοντες της πόλης μας... (άλλοι ήταν τότε που μου τα πρωτόειπαν...) δεν θέλησα να βάλω και σ’ άλλους μπελιάδες τους άρχοντές μας!.. (Σιγά μη κάθονταν να νοιαστούν οι ίδιοι για κάτι τέτοια... αυτά είναι δουλειές των συμβούλων, λέει!..). 
Τους Τούρκικους Καφενέδες τους ξέρουμε. Δεν ήξερα εγώ, πως εκείγια στη γωνία, στο περίπτερο δίπλα και μπροστά από το κοτοπουλάδικο και δίπλα σε έτοιμα φαγητά... αναπαύεται ένας κάδος απορριμμάτων... Αμ, να αναπαύονταν καλά ήταν... Γιομίζει σκουπιδαριό... που τρέχουν τα ζουμιά του, τώρα μάλιστα καλοκαιριάτικα στο δρόμο, εκεί που στέκεται, ο καψαρός... Οι μύγες λεφούσι. Τα κοτόπουλα δίπλα του... Το φαγάδικο, εκεί κι αυτό... Άρχοντες, δε φταίω εγώ... έτσι μου είπαν. Γένεται να γίνει κανάς τσιαρές (θεραπεία θα πει;). Κι η άλλη, η κυρά φιλνάδα, μου είπε πάλι, για το πρώην Άσυλο Ανιάτων!.. Ένας μεγάλος χώρος του Δήμου, ρημαγμένος!.. Μέσα στην πόλη! Που μπορούσε να χρησιμεύσει. Να, μια παιδική χαρά! Δεν ξέρω τίποτα εγώ η μαύρη... μούειπαν και σας τα λέω... Τα λέει κι ο κοσμάκης ο απλός... αλλά, με συγχωρείτε και με το παρντόν, ω άρχοντες Ιωαννίτες... Εγώ ένα θέλω να μου εξηγήσετε... Καλά και σώνει, όσοι άρχουν... πρέπει και να μπαίνουν και λίγη φυλακή; Ποιοι μπαίνουν φυλακή; Εκείνοι που κάνουν εγκλήματα, εκβιασμούς, ληστείες... παλιανθρωπιές. Τέλος πάντων!..
Τι διάολο ζώα είμαστε οι ψηφοφόροι όλου του κόσμου; Πρώτα τους σηκώνουμε στα χέρια σα να κρατάμε θησαυρό κι ύστερα τους βρίσκουμε όλες τις αμαρτίες... Ορίστε, τώρα κι ο Σαρκοζί ο λεβεντονιός... να βρεθεί ένοχος. Εμείς, εδώ πάλι... που σκούζομε και φωνάζουμε για τη μαύρη μας τη μοίρα την τωρινή... δεν βρίσκουμε κανέναν τρόπο να συνεννοηθούμε, για το συμφέρον του συνόλου (που κοπανάμε)... και βγήκαμε στο Σύνταγμα... μονιασμένοι και πανευτυχείς... Γιατί; Γιατί κερδίσαμαν την Ακτή του Ελεφαντοστού; Και τι κερδίσαμαν εμείς; Και τι λύσαμαν; Το μόνο που κάνουμε - σαν αντίσταση - είναι το ότι γίνκαμαν όλοι, απατεώνες του κιαρατά... Ποιος θα ξεγελάσει τον άλλον γρηγορότερα, εξυπνότερα, αποδοτικότερα... Φίρμες, σου πουλάν τώρα σκαρταδούρες... μόνον τόσο!.. Οργανισμοί κοινής ωφελείας σου προσφέρουν διάφορα πακέτα που σε αιχμαλωτίζουν εφ’ όρου ζωής!.. Σου προσφέρουν φάρμακα, σου μαγειρεύουν ασταμάτητα, σου προσφέρουν διασκέδαση από μικρής οθόνης... του παλιού αθώου καιρού... που γελούσες σαν καθυστερημένος - με το συμπάθειο... Αλλά κι οι καινούργιες προσφορές τους των εμπόρων του θεάματος, μάλλον για καθυστερημένους είναι... Καλύτερα να βλέπουμε ντοκιμαντέρ σε ζούγκλες!.. Ζούμε την ζούγκλα μας, αδερφάκια... θα μας πνίξουν τα μπαμπού που μας φύτεψαν για να εξοντώσουν κάτι μυριάδες... υπηκόους.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.