ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Πλάκα θα σπάσω με τα τρία επίσημα ΠΑΣΟΚ!

■  Είπα πως θα… σπάσω πλάκα τούτες τις εκλογές!.. Θα τα καταφέρω όμως; Όσο κι αν θέλω ν’ αδιαφορίσω για την απαράδεκτη κατάσταση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, όσο κι αν θέλω να χτυπηθώ απ’ τα γέλια… για το τι σοφίζονται αυτοί οι επαγγελματίες για το ζανάτ που διάλεξαν, τα άτιμα, πάλι με πιάνουν τα διαόλια μου… και βρίζω.
Θα μου πείτε… «ποια είσαι συ κυρά μ’ που θέλεις να γελάσεις με τα πολιτικά και τους πολιτικούς; Τι είσ’ εσύ;..».
Δεν είμαι, βέβαια… ευζωνάκι γοργό, που λέει το άσμα, αλλά μια πολίτις που ακούω για τέτοια… εξ’ απαλών ονύχων… Που είχα σόι πατρός… βασιλικό και μητρός Βενιζελικό… Που ο πατερούλης μας μας μολογούσε ξεκαρδισμένος στα γέλια, πως ήρθε ένας… πολιτικός εξ Αθηνών (όνομα και μη χωριό…) και κάλεσε κάποια γνωστά άτομα της πόλης, οπαδούς του Λαϊκού Κόμματος και πήγαν σ’ ένα… χάνι στο Γυαλί Καφενέ, να συσκεφτούν πώς θ’ ανατρέψουν τους Φιλελεύθερους!.. Και τους έπιασε η Ασφάλεια του τότε… Κι έτσι ο πατερούλης μας δεν στρατολόγησε… τόσους Λιγγιαδίτες… άλλους πόσους οι άλλοι, για ν’ ανατρέψουν!.. Κι ύστερα κι εγώ κι ο αδερφούλης μου θέλαμαν κι εμείς ν’ ανατρέψουμε… κι ανατρέψαμαν τα πάντα μας!.. Ξεχειμώνιασαν και ξανοίξιασαν χρόνον ικανόν στο μοτέλ Φιξ το δοξασμένο!..
Είδα κι είδα και τι δεν είδα και μυαλό Ελληνικό πουθενά δεν είδα… Όχι βέβαια αρχαίο Ελληνικό, γιατί σάμπως ήταν καλίτεροι του τώρα;
Μετά θάνατον θυμώταν να τιμήσουν τους άξιους… ή μάλλον… εμείς τώρα τους τιμάμε… τότε τους εξωστράκευαν και τους δήμευαν και το κάτι τις τους των πτωχών Ελλήνων!..
Σχωρνάτε με, ξέφυγα, αυτά τα ξέρετε… Ξέρετε όμως πως το… πολιτικό σκηνικό μας είναι ρευστό ως το παραένα της κάλπης; Ξέρετε πως η Γκερέκου είναι πια κι επίσημα στη Ν.Δ.; Ξέρετε πως ο Σαμαράς επιτέθηκε στη Χαλκίδα… στον Τσίπρα; Τι διάολο, στη Χαλκίδα πήγαν να βάλουν μέση; Ξέρετε ότι έγινε Πανελλήνια ομάδα κατά των τραπεζών… που ρωτά (προς το παρόν) πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης να χρωστά το 98% των χρημάτων του… σε ποιον; (Τυφλός βελόνα γύρευε μέσα σε αχυρώνα!..)
Για το φανατισμό και τ’ αντίποινα θα μάθατε… (μωρές ζουρλοί… τα βάζουν με τις θρησκείες;..)
Για τα ψηφοδέλτια μάχης μάθαταν; Δυστυχία μας τι μας καρτερεί κι εγώ η παλαβή θέλω να σπάσω πλάκα…
Πάντως πλάκα θα σπάσω με τα τρία επίσημα ΠΑΣΟΚ… Ένα του Τσίπρα (γιατί πώς έφτασε το τόσο τοις εκατό… τρία τοις εκατό θυμάμαι πως μέτραγε…). Ένα του Ευάγγελου… κι ένα του Γεωργίου… είναι και κανένα άλλο κρυφό;
Γαμώτη μου, να μην είμαι ψια νεώτερη και άνευ βακτηριών; Αν δεν έκανα κι εγώ ένα κόμμα να μη με λέγαταν Κυρα – Κούλα!..
Μόνο ένα όμορφο νέο άκουσα από το κουτί της συντροφιάς της γεροντικής μας… πως στις Φιλιππίνες ένα κοριτσάκι… νεκραναστήθηκε!..
Κατά τ’ άλλα ο χειμών καλά κρατεί… Πώς πάτε από πετρόλαδο αδερφάκια μου; Καλοριφέρια θέλαμαν; Τι είχαν τα μαγκαλάκια μας; Βάναμαν και μια πέτσα από λεμόνι πάνω τους – να κόψει το ανθρακικό αν υπήρχε, μοσκομύριζε κι ο τόπος… αμ’ η μασιήνα που δέναμαν κι ένα σκοινί πάνω της και λιάζαμαν βρακιά και τσιουρέπια; Είναι να μη σας τ’ αναφέρω;
Αλλά σάμπως νογάτε τίποτ’ απ’ αυτά που σας γράφω; Μόνον κορακοζώητοι τα καταλαβαίνουν… Μπορούν όμως να διαβάζουν;
Καλό κουράγιο αδέρφια. Καλή ψήφο…
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.