ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Ήθελε να φύγει πρώτος ο Κώστας...

■  Σας ευχαριστώ όλους σας... γνωστούς μας, φίλους μας, συγγενείς μας που τιμήσατε τον Κώστα μου! Ήθελε να φύγει πρώτος, μας έλεγε συνέχεια... μέχρι που θύμωνα και του έλεγα πως μπορεί να φύγω εγώ πρώτη... «Δεν έχεις ανάγκη εσύ, εγώ δεν μπορώ να μείνω πίσω...». «Τόσο μ’ αγαπάς;», τον ρώτησα κάποτε και θύμωσε εκείνος... «όχι μωρή από αγάπη... αλλά εγώ δεν ξέρω τίποτα να κάνω και δεν θέλω να κουράσω τις κόρες μας (νύφη, κόρη, αγγονιά...).
Λένε, όλοι, όσοι τον γνώριζαν... Τι καλός ήταν... τι φίλος... τι... τι! Το λέω κι εγώ... και προπαντός τι καλός πατέρας!.. Παππούς δε και προπάππος... σούπερ!
Κι εμείς; Μαζί δεν κάναμαν και χώρια δεν μπορούσαμαν!... Σκορπιός εκείνος Υδροχόος εγώ... ζήσαμαν με το ξίφος στο χέρι... για πλάκα. Στις μπόρες μας υπερμονιασμένοι και στις χαρές πανευτυχείς... Μέσα σε λίγες ώρες κατάπεσε και νομίσαμαν τούπεσε ο αιματοκρίτης και τον έτρεξαν οι κοπέλες με το ΕΚΑΒ στο «Χατζηκώστα»... Λένε σωστά πως πρώτα βγαίνει το χούι κι ύστερα η ψυχή... Κι ο Κώστας που ήταν λογικός και δίκαιος... είχε παλιόστομα... σκέτος Πειραιώτης του Λιμανιού! Έβριζε, αλλά μόνο το Σύμπαν κι όχι άνθρωπο!.. Και τώρα, εκεί στα επείγοντα του «Χατζηκώστα» τάβγαλε κι ευτυχώς, λέω, τα συγκράτησαν οι κοπέλες μας... Ήταν από τα πιο όμορφα που... θάχουμε να τα λέμε να θυμόμαστε για το χούι του τ’ όμορφο!
Να σας ρωτήσω τώρα... Έχετε δει πιο ζουρλή χήρα υπέργηρη από την Κυρα Κούλα; Κοσμάκη μου, νάστε καλά, να μη δακρύσει μάτι γονιού για παιδί του, αν γίνεται...
Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ όλους σας που μου τηλεφωνάτε... Να είστε γεροί.
Κυρά Κούλα
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.