ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Να θυμάται ο Ερντογάν κι ένα άλλο ομορφόπαιδο!..

Ελαφρύ το χώμα της Ελλάδας που σκέπασε και τον Κωστή Στεφανόπουλο. Τον πολιτικό με τα ελάχιστα δυσμενή σχόλια ή και καθόλου! Τον μορφωμένο, τον ευγενικό άνθρωπο, που με προσοχή τον άκουγες όταν μιλούσε. Και δεν μιλούσε πολύ, αλλά όσο χρειαζόταν... Σαν παράδειγμα ας τον θυμούνται οι Έλληνες πολιτικοί...
Ευχαριστούμε και τον Ομπάμα για τα καλά του λόγια... Είναι γερός πολιτικός... Όσο για τον γείτονά μας τον Ερντογάν καλύτερα να μη μπαίνει στις μύτες των Μεγάλων... Να θυμάται κι ένα ομορφόπαιδο κοντογείτονά μας που πηγαινοέρχονταν με τις λογιαστές τουαλέτες του, στις μύτες των Ευρωπαίων εταίρων μας, είχε παραμπεί. Τον χάλεψε κανένας; Να ζήσετε να τον θυμάστε. Έτσι είν’ αυτά... Καλά έλεγαν οι παλιοί μας... «Κάν’ς λάβ’ς... καρδιά μη σε πονέσει»!
Είστε καλά χωριανοί μου; Σας ρωτώ γιατί όπου τηλεφωνώ, με σφιγμένη καρδιά ακούω φίλους και συγγενείς να σκούζουν από βάσανα... και πονίδια (πόνους). Κι εμένα το ίδιο καλοδέξιμο τηλεφωνικό, θα μου κάνουν... Όλο για βάσανα και πονίδια τους λέω κι εγώ. Από τον ...Αργύρη πώς πάτε κι εσείς; Τότε, παλιότερα (που θυμάμαι) τον είχαν στο στόμα τους αυτόν τον βλοημένο... Ρωτούσαν... «έχς καλά τον Αργύρ’;». Κι έλεγε άλλος καψαρός... «έχω άρρωστο τον Αργύρ’...». Κι εγώ το κούτσουρο νόμιζα πως ρωτούσαν για τον μαραγκό τον Αργύρ – εκεί στο στενό της Ανεξαρτησίας, που πήγαινε για το παλιό Χατζηκώστα μας... Μας είχε πει ο πατέρας μας, πως ήταν απόγονος του Νικολού Αργύρη... Εκείνου του γιαννιώτη άρχοντα με το σαράι του, που φιγουράρει σε κάδρα και ημερολόγια... (Άλλη φορά θα σας πω περισσότερα πάνω σ’ αυτό... Βέβαια, δεν σας νοιάζει κι αν δεν το μάθετε... αλλά εγώ θα σκάσω αν δεν το πω... έστω και τώρα... στην τελευτή του βίου μου...).
Πάμε παρακάτω... Πάλι στον κόκκινο πλανήτη θα σας πάω... Μ’ όσα μου είπαν τις προάλλες... δεν μου φεύγει από το νου... Το ξέραταν (μαρές) πως ακόμα δεν έχει πατήσει ποδάρι κατοίκου της Γης μας; Το ξέραταν πως όλες τις δουλειές τις κάνουν ρομπότ που τα οδηγούν από τη Γη; Κι όποιος πάει, όταν θα μας πουν πως είναι έτοιμος ο Άρης ο ρουφιάνος... δε ματαγλέπ’ Γη ούτε με κιάλια; Αφήστε που τούτη η Γη που την πατούμε ...έχει μόνον 1000 χρονάκια ζωής! Για σκεφτείτε... Τ’ είναι τα 1000 χρόνια; 2016 πέρασαν από τότε που γεννήθηκε ο Χριστούλης... Και 1000 κάπου εκεί στις Βυζαντινές δόξες ή φαγωμάρες ή σκλαβώματα. Κάμποσα εκατομμύρια τζάρες, δηλαδή. Ίτς τίπουτα μπροστά στην αιωνιότητα τούτου του μαυροπλανήτη μας!
Πρέπει να σκεφτούμε, όλης της Γης οι κολασμένοι... πώς να εκδικηθούμε τη μοίρα μας (κι εγώ μαζί σας είμαι...). Πρέπει, όταν έρθει η ώρα να γίνει σκόνη ο Τάλας πλανήτης μας... να μην υπάρχει ψυχή ζωντανή... ούτε χορτάρι... ούτε κουνούπι...
Πρέπει να βρούμε φόρμουλα... Δεν είναι κι ακατόρθωτο!.. Εδώ και πόσα χρόνια ήταν που πήγαν στο φεγγάρι... Το κατούρ’σαν και γύρισαν κύριοι!.. Μη σκιάζεστε άνθρωποι της Γης... Παράδες να υπάρχουν και όλα γένουντι... (Λέτε να σιούρξα;...).
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.