ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις  του Δημάρχου, χρειάζεται και πυγμή!..

 Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς η θητεία της νέας, υπό τον Θ. Μπέγκα, Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων. Οι τελευταίες εξελίξεις και… τοποθετήσεις του πρώην δημάρχου Φ. Φίλιου προμηνύουν «θερμή» τη συνέχεια στον πολύπαθο Δήμο μας, που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τις… αμαρτίες της προηγούμενης τετραετίας! Από το, ουσιαστικά, πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας περιόδου, διαφάνηκαν οι δυσκολίες της δημοτικής ομάδας να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα, που έρχονται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Κορυφαίο η υπόθεση της απευθείας ανάθεσης έργου της ΔΕΥΑΙ, σχεδόν 1 εκατ. ευρώ (θέμα που ανέδειξε ο «Π.Λ.»), αλλά και ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας, όπως αυτό του «ασυμβίβαστου» που προέκυψε (;) με το νέο Αντιδήμαρχο Έργων.
Αυτό ωστόσο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και σχολιάστηκε ευρέως, ήταν οι… δηλητηριώδεις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου εναντίον του διαδόχου του (σημειωτέον ότι προέρχονται από την ίδια παράταξη), αλλά και εναντίον στελεχών, με τους οποίους μέχρι χθες ο Φ. Φίλιος συνεργαζόταν στενά. Λέγεται ότι έτσι έβγαλε τη μεγάλη του πικρία για τη μη αξιοποίησή του, που παρ’ ότι του την είχαν υποσχεθεί, τελικά δεν την εκπλήρωσαν. Όπως και να ‘χει πάντως, καθόλου δεν ενδιαφέρει τους δημότες το ποιες είναι οι σχέσεις νυν και πρώην στο Δήμο Ιωαννιτών, αρκεί αυτές να μην έχουν επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του. Γιατί, πάνω απ’ όλα το μέγα ζητούμενο για τους δημότες είναι η βελτίωση της καθημερινότητά τους, μακριά από σκάνδαλα και ατασθαλίες, που εν τέλει οι ίδιοι θα κληθούν να πληρώσουν.
Ήδη, ο νέος Δήμαρχος έχει αξιοποιήσει αρκετά παλιά στελέχη, που και επί δημαρχίας Φίλιου «έλυναν και έδεναν», με αποτέλεσμα να μην κάνει πράξη όσα ο ίδιος με… σθένος διακήρυττε, περί πλήρους ανανέωσης προσώπων. Αρκεί να σημειωθεί ότι από τους επτά Αντιδημάρχους που διόρισε, μόνο οι δυο είναι νέα πρόσωπα. Φυσικά, δεν αντιλέγει κανείς ότι σε μια δημοτική ομάδα αναγκαία είναι η συνύπαρξη του παλιού με το νέο, που συνήθως είναι και πιο άφθαρτο. Όμως, ειδικά στο Δήμο Ιωαννιτών, στον οποίο τόσα δυσάρεστα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια (έλλειμμα 1,5 εκ. ευρώ στα δημοτικά ταμεία, μια αυτοκτονία και δυο φόνοι!), μια ριζική αλλαγή με νέα πρόσωπα, θα έδινε άλλη πνοή και δυναμική στη νέα Δημοτική Αρχή.

***
Βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς να κρίνει κανείς την, υπό τον Θ. Μπέγκα,  Δημοτική Αρχή. Η ικανότητα όμως ενός Δημάρχου δεν κρίνεται μόνο από τις καλές προθέσεις που ο ίδιος μπορεί να έχει, αλλά και από τις επιλογές των προσώπων που τοποθετεί σε καίριες θέσεις. Οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά τις «επιδόσεις» των παλιών στελεχών και έχουν αρνητική εικόνα από τον… πρότερο βίο των περισσοτέρων. Φαίνεται ότι αυτό που ανάγκασε τον Θ. Μπέγκα να προχωρήσει στην… επαναξιοποίησή τους,  ήταν το να μην διαταραχθούν οι ενδοπαραταξιακές ισορροπίες και κυρίως να μην χάσει τον έλεγχο της ομάδας του.
Όμως, όσο είναι ακόμη αρχή, μπορεί να βάλει σε όλους, παλιούς και νέους, κάποια  όρια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν. Εξάλλου, αυτός έχει την κύρια  ευθύνη του Δήμου και αυτός πρώτος θα λογοδοτήσει στους πολίτες για τα όποια λάθη και παραλείψεις υπάρξουν…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.