ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Τα κόμματα προ των ευθυνών τους!..
➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, εν μέσω μάλιστα εορταστικής περιόδου, με την ανησυχία να… κυριεύει κυρίως τους πολίτες, οι οποίοι το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαν αυτή την χρονική στιγμή είναι οι εκλογές! Και επειδή μάλλον είναι το πιο πιθανό σενάριο - εάν δεν βρεθούν οι 180 βουλευτές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή - ο πρώτος μήνας του 2015 προβλέπεται ιδιαίτερα… καυτός!
Ήδη, επικρατεί μια ανασφάλεια, μια αγωνία για το αύριο, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, με τους πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο μιας πρωτοφανούς πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο εξωτερικό, που τα σενάρια ακόμη και για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη (!) δίνουν και παίρνουν…
Ο φόβος όμως που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες και κυρίως τους επαγγελματίες, είναι η περίπτωση να υπάρξει μια παρατεταμένη περίοδος ακυβερνησίας, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα πολύ κρίσιμη για την χώρα και τις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές. Η λέξη «αυτοδυναμία» ήδη από τις προηγούμενες εκλογές, αποτελεί πλέον παρελθόν για την σημερινή Ελλάδα και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πορευτούν με αυτό το δεδομένο.  
Το ζητούμενο όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι να διατηρηθεί η ψυχραιμία στις αγορές, εντός κι εκτός Ελλάδας και να μην υπάρξει πανικός. Αν και αυτό ακούγεται κάπως δύσκολο να συμβεί, την ευθύνη φέρουν ακέραια οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, που ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στα βασικά! Αποτέλεσμα; Οδεύουμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η εκλογολογία έχει ήδη «παγώσει» την κοινωνία. Η χειρότερη περίπτωση είναι το ενδεχόμενο να διεξαχθούν σύντομα εκλογές, λένε άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι βλέπουν ήδη την διστακτικότητα των καταναλωτών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να μεγαλώνει!
***
Άραγε, τα πολιτικά κόμματα, έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των καιρών ή ζουν στον μικρόκοσμό τους; Οι εκλογές δεν είναι παιχνίδι, για να γίνονται κάθε τρις και λίγο και δυστυχώς, στην Ελλάδα αυτό δεν το έχουν κατανοήσει. Βέβαια, τα σπασμένα πάντα στο τέλος καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και όχι οι Κυβερνήσεις ή τα κόμματα. Οι ευθύνες όμως όλων των πολιτικών δυνάμεων, απέναντι κυρίως στις νεότερες γενιές, είναι τεράστιες και εάν δεν τις αναλογιστούν εγκαίρως, θα ‘ρθει η ώρα που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τυχόν επιπόλαιες καταστροφικές  επιλογές τους. Ας πάρουν τώρα τις σωστές εθνικές αποφάσεις τους,  πριν είναι πολύ αργά…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.