Παρεμβάσεις...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Η δύναμη της Αλληλεγγύης…
● Φτάνει η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Άγιο Πάσχα, το οποίο, δυστυχώς και φέτος, θα βρει πολλούς συνανθρώπους μας σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, απόρροια φυσικά μιας πρωτοφανούς κρίσης, που πλήττει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μπορεί από σήμερα να ξεκινά η Εβδομάδα των Παθών για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, όμως μεγάλο μέρος των Ελλήνων, εδώ και πολύ καιρό δοκιμάζεται από τα δικά του πάθη, αφού βρίσκεται σ’ έναν συνεχή αγώνα επιβίωσης, ο οποίος αυτή την περίοδο γίνεται ακόμη πιο έντονος, λόγω των γιορτινών ημερών.
Όταν λοιπόν η Πολιτεία στέκεται αδύναμη να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να βρίσκεται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, η μόνη ελπίδα που απομένει για χιλιάδες οικογένειες που στερούνται ακόμη και των ειδών πρώτης ανάγκης, είναι η ίδια η Κοινωνία, η οποία σε τόσο δύσκολους καιρούς διαχρονικά δείχνει –και με το παραπάνω- το ανθρώπινο πρόσωπό της. Γίνεται αποκούμπι για τους αδύναμους και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας τους. Είναι πράγματι παρήγορο και ενθαρρυντικό ότι ανταποκρίνεται όχι μόνο σε περιόδους μεγάλων εορτών, όπως είναι το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Είναι η λεγόμενη Κοινωνική Αλληλεγγύη, η οποία προέρχεται κυρίως από ανθρώπους, οι οποίοι, όχι από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημά τους, προσφέρουν στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Φέτος, για πρώτη φορά στην Ήπειρο, βλέπουμε μια δυναμική κινητοποίηση των τοπικών φορέων, σε επίπεδο συλλογικότητας και όχι μεμονωμένα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι όταν υπάρχει συνεργασία πολλών, τότε τα αποτελέσματα είναι σίγουρα πιο χειροπιαστά. Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμοι και Εκκλησία ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας, το οποίο στόχο έχει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερες Ηπειρωτικές οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη.  Έτσι, για τρεις ημέρες, από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα έως και μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη, πραγματοποιείται μια πανηπειρωτική εκστρατεία κοινωνικής αλληλεγγύης, στοχεύοντας στη συλλογή και διανομή βασικών αγαθών (ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια κ.α.).
* * *
Μπορεί η χώρα μας να διανύει δύσκολες ώρες και η αβεβαιότητα για το «τι μέλλει γενέσθαι», ακόμη και για το αύριο, να βρίσκεται στο ζενίθ, ωστόσο το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην χαθεί η Ανθρωπιά. Και ευτυχώς όχι μόνο δεν χάθηκε, αλλά αποδεικνύεται ότι σήμερα οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι από ποτέ. Εξάλλου, σε δύσκολους καιρούς πάντα αυτό συνέβαινε, δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής που κρύβει ο Έλληνας μέσα του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, όταν ο καθένας με τον τρόπο του, μπορεί να δώσει χαρά στον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.