ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Προς τις κάλπες…
➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

Μπροστά σε ακόμη μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο ελληνικός λαός. Την ερχόμενη Κυριακή (20 Σεπτεμβρίου) θα κληθεί να αποφασίσει για τη νέα Κυβέρνηση – ας ελπίσουμε - τετραετίας! Βεβαίως είναι παράλογο για τους πολίτες και την οικονομία, κάθε λίγο και λιγάκι η χώρα να σύρεται σε εκλογές, επειδή κάποιοι πολιτικοί μας αποδεικνύονται ανίκανοι να κυβερνήσουν σε κρίσιμες περιόδους, που απαιτούν ευελιξία, ειδικούς χειρισμούς, υπεύθυνη στάση και κυρίως εμπέδωση πολιτικής σταθερότητας.
Όπως και να ‘χει πάντως, την προσφυγή στις κάλπες τελικά δεν την γλιτώσαμε, αφού για τρίτη φορά μέσα στο 2015 (προσμετράται το περιττό και διχαστικό δημοψήφισμα του Ιουλίου), οδηγούμαστε προς αυτές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σύντομη αυτή προεκλογική περίοδος που οδεύει προς το τέλος της, απέδειξε ότι οι πολίτες έχουν αφήσει στο μακρινό παρελθόν τις εντάσεις και τους κομματικούς φανατισμούς, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την απαξίωση της ελληνικής πολιτικής ζωής.
Ο λαός αναζητά πλέον Κυβερνήσεις συνεργασίας. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές των μεγάλων ποσοστών προς ένα κόμμα, όσο κι αν κάποιοι ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να μιλούν για αυτοδυναμία, αδιαφορώντας για το τι επιθυμεί ο ελληνικός λαός. Η διαμορφωθείσα σημερινή κοινωνικό – οικονομική κατάσταση απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, την μεγαλύτερη δυνατή, ώστε τα τεράστια προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, επιτέλους να βρουν κάποια υποφερτή λύση, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.  
Ο δρόμος που έχει να διανύσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα είναι ανηφορικός και δύσβατος. Η οικονομία μας βρίσκεται σε σημείο «μηδέν», η αγορά… πνέει τα λοίσθια, η ανεργία διογκώνεται, οι επενδυτές φεύγουν και την ίδια στιγμή οι πολίτες πληρώνουν ακριβά το… μάρμαρο, με απανωτούς φόρους και χαράτσια!
Για να ανακάμψει λοιπόν η χώρα, χρειάζεται μεγάλη και επίπονη προσπάθεια. Σίγουρα όμως όχι εκλογές, που με την πρώτη δυσκολία οι ήδη εκλεγμένοι αποφασίζουν, πετώντας το μπαλάκι στον λαό. Οι πολιτικοί μας θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να βρίσκουν λύσεις μέσα στην τετραετία για την οποία εκλέγονται.

***
Η επόμενη μέρα, η 21η Σεπτεμβρίου, θα είναι πολύ δύσκολη για την Ελλάδα. Κι αυτό οι πολίτες φαίνεται ότι το έχουν κατανοήσει πλήρως. Μένει να το αντιληφθούν και οι πολιτικοί μας, αφήνοντας στην άκρη την στείρα κομματική αντιπαράθεση, που τίποτα δεν προσφέρει στην λαβωμένη οικονομία της χώρας και στην κλονισμένη κοινωνική συνοχή. Ο ελληνικός λαός δείχνει ότι πλέον έχει ωριμάσει. Μένει να το αποδείξει την ερχόμενη Κυριακή και στις κάλπες. Ας ελπίσουμε ότι το μήνυμά του, θα το αφουγκρασθούν και τα πολιτικά κόμματα, ώστε όποια από αυτά δημιουργήσουν Κυβέρνηση, να χειριστούν σωστά και δυναμικά τα οικονομικά και εθνικά μας θέματα. Είναι ευχή και ελπίδα όλων μας…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.