ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Και ποιος δεν θα ‘θελε να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης...
- Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Τι κι αν τελευταία όλο και πιο συχνά, η Κυβέρνηση και κυρίως ο Πρωθυπουργός, μιλούν για αλλαγή κλίματος στην ελληνική οικονομία, για νέο αέρα στις επενδύσεις και γενικότερα ότι όλα έχουν μπει σε μια σωστή σειρά και αρχίζει να ανακάμπτει η χώρα;
Όταν μάλιστα επιχειρούν όλα αυτά να τα… επιβεβαιώσουν με πανηγυρικές «φιέστες» και μεγαλόστομες δηλώσεις, τότε σίγουρα δεν έχουν καταλάβει (ή απλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν) σε ποια δραματική θέση βρίσκεται η ελληνική κοινωνία.
Φυσικά, η απάντηση σ’ όλη αυτή την… ουτοπία, δεν έρχεται από την Αντιπολίτευση, η οποία κάποιες φορές για δικούς της λόγους «φουσκώνει» τα γεγονότα, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Έρχεται από την θλιβερή πραγματικότητα, η οποία συχνά αποτυπώνεται με επίσημα στοιχεία, τα οποία όχι μόνο δεν χωρούν αμφισβήτησης, αφού συμβαδίζουν με την σημερινή εικόνα της χώρας, αλλά κρούουν το καμπανάκι προς την κεντρική εξουσία, καλώντας την να μην βλέπει το… δέντρο, χάνοντας το δάσος!
Και ποιος δεν θα ‘θελε η χώρα να μπει επιτέλους σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης, μετά από τόσα χρόνια σκληρής λιτότητας και αβάσταχτης φορολογίας, που έχουν τσακίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις… Που έχουν εκτινάξει την ανεργία στα ύψη και οι μόνιμες δουλειές πλέον έχουν δώσει την θέση τους στην μερική απασχόληση, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης… Που έχουν αναγκάσει χιλιάδες νέους να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, ρίχνοντας πίσω τους «μαύρη πέτρα»…
Όμως μέχρι και σήμερα, οι έχοντες την εξουσία μένουν στα ωραία λόγια και στις βαρύγδουπες δηλώσεις περί κάποιων κοινωνικών παροχών στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (που συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός τους), όπως κάρτα σίτισης ή επίδομα ενοικίου ή ακόμη κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα λες και αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.
Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τους κυβερνώντες και όλους όσους κρατούν στα χέρια τους την τύχη αυτής της δύσμοιρης χώρας. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, έχει αναγκαστεί να κόψει από παντού! Και δεν μιλάμε για περικοπές σε διακοπές, οι οποίες πλέον για τους περισσότερους θεωρούνται είδος πολυτελείας (!), αλλά ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής ή στις μετακινήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μεγαλύτερη πτώση, σύμφωνα με τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρείται στις πωλήσεις τροφίμων και καυσίμων! Κρεοπωλεία, μανάβικα και σούπερ μάρκετ καταγράφουν σημαντικές απώλειες, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει μπει «μαχαίρι» ακόμη και στα αγαθά πρώτης ανάγκης!
«Φρένο» έχει μπει και στις μετακινήσεις των πολιτών με Ι.Χ., κάτι που επιβεβαιώνεται, όχι μόνο από την πτώση στις πωλήσεις καυσίμων, αλλά και από τις διελεύσεις στα διόδια. Κι ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχει γενικά ένα θετικό κλίμα στο ότι αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας, αφού οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο, το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο οι Έλληνες θα είναι σε θέση -από οικονομικής άποψης- να τους διασχίζουν. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας και αφορούν την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, οι διελεύσεις τα τελευταία έξι χρόνια βαίνουν συνεχώς μειούμενες, με τους οδηγούς να επιλέγουν την οικονομική λύση των «φέρρυ μπόουτ», τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά…
•••
Η οικονομία της χώρας έχει ανάγκη από μια πραγματική ώθηση, για να ξεκολλήσει από το τέλμα των τελευταίων έξι μαρτυρικών χρόνων. Ωστόσο, η Κυβέρνηση φαίνεται πως έχει χάσει τον προσανατολισμό της και δεν βλέπει τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Κρίμα!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.