ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Χιονοστιβάδα τα παράπονα για τη Δημοτ. Αρχή Ιωαννίνων!

Ο «καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται...», λέει μια σοφή παροιμία, η οποία ταιριάζει απόλυτα σε όσα διαδραματίστηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια του χιονιά της περασμένης εβδομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν «καπετάνιος» ήταν η Δημοτική Αρχή, η οποία εκ του αποτελέσματος απέτυχε να διαχειριστεί σωστά μια όχι και τόσο απρόσμενη κακοκαιρία (όλο το προηγούμενο διάστημα οι μετεωρολόγοι μας είχαν...βομβαρδίσει με την επέλαση της «Αριάδνης», η οποία έφερε σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό).
Κι όμως ο μηχανισμός του Δήμου πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη και οι κάτοικοι να μείνουν εκτεθειμένοι! Τα παράπονα... χιονοστιβάδα για δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες, που αφέθηκαν στην τύχη τους και είχαν μετατραπεί σ’ ένα απέραντο παγοδρόμιο, πραγματική παγίδα για οδηγούς και πεζούς. Και φυσικά, δεν είχε κάποιος την απαίτηση να πάνε τα μηχανήματα του Δήμου να αποχιονίσουν τις εισόδους και τις αυλές των σπιτιών (αυτό είναι βασική υποχρέωση του καθενός μας), αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν καθαρίστηκαν βασικοί δρόμοι, πλατείες, εμπορικοί πεζόδρομοι και συνοικίες του Δήμου! Οι εκκλήσεις για ρίψη αλατιού συνεχείς, χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση...
Για το τι έφταιξε και ο μηχανισμός του Δήμου, δεν λειτούργησε σωστά, είναι κάτι που θα πρέπει να αναζητήσει να βρει από μόνος του ο Δήμαρχος. Κακή συννενόηση; Έλλειψη συνεργασίας; Υποτίμηση της κατάστασης; Είναι ερωτήματα, στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη ως ο πρώτος πολίτης αυτής εδώ της πόλης. Εκτός κι αν, όπως λέγεται, θεωρεί ότι όλα λειτούργησαν άψογα και είναι ικανοποιημένος από την διαχείριση της κατάστασης...
* * *
Ας γνωρίζουν εκεί στο Δήμο Ιωαννιτών ότι δεν αρκούν μόνο τα λόγια και οι καλές προθέσεις. Η διοίκηση μια πόλης δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά σε μια περίοδο που τα μέσα είναι λιγοστά και τα οικονομικά περιορισμένα. Κι όμως με τις υπάρχουσες όντως πολύ δύσκολες συνθήκες καλούνται να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους κατοίκους. Γι’ αυτό εξάλλου έχουν εκλεγεί από τους πολίτες. Να κρατούν γερά και σταθερά το τιμόνι του Δήμου και να επεμβαίνουν δυναμικά σε δύσκολες καταστάσεις.  Στην περίπτωση της κακοκαιρίας η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς, πιάστηκε απροετοίμαστη! Ίσως τα τελευταία χρόνια δεν είχε χρειαστεί να επέμβει σε μια παρόμοια έκτακτη κατάσταση και φάνηκε άπειρη. Αλλά είπαμε, «ο καλός ο καπετάνιος, στην φουρτούνα φαίνεται»!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.