ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Ο Αλ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που δημιούργησε...

● Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα μέτωπα στη χώρα μας, με την Κυβέρνηση να μοιάζει ανήμπορη να διαχειριστεί την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εντός κι εκτός συνόρων. Κι ενώ οι διαπραγματεύσεις, ακόμη να μπουν στην τελική ευθεία (με αποτελέσμα ο λογαριασμός να... φουσκώνει), ο Πρωθυπουργός μοιάζει να τα έχει χαμένα, αφού αναλώνεται, είτε στα εσωκομματικά του, αποκρούοντας τα... φίλια βέλη που δέχεται για την πολιτική που ακολουθεί, είτε επιτίθεται στην Αντιπολίτευση, η οποία φταίει για όλα τα δεινά που έχουν βρει την Ελλάδα, λες και το τιμόνι της δεν το κρατά ο ίδιος, δυο χρόνια τώρα!
Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό κι έναν Πρωθυπουργό που φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο, δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους «ανήσυχους» γείτονές μας (Τουρκία, Αλβανία), να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, εντείνοντας τις προκλητικές τους ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας. Οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα παραβιάζουν σε σχεδόν καθημερινή βάση τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ο Τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων να προσεγγίζει τα Ίμια, ανήμερα της επετείου! Αλλά και μια σειρά άλλων προκλητικών ενεργειών, ων ουκ έστιν αριθμός!
Στο ίδιο μοτίβο βέβαια και οι γείτονες στα βορειοδυτικά μας, που με κάθε ευκαιρία προβαίνουν και σ’ ένα εθνικιστικό παραλήρημα σε βάρος της Ελλάδας, είτε από τον ίδιο τον Αλβανό Πρωθυπουργό, είτε από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, που συντηρούν το ανύπαρκτο «τσάμικο» ζήτημα, για να είναι μονίμως τεταμένες οι σχέσεις των δυο χωρών. Στην περίπτωση της Αλβανίας βέβαια, ακριβά την πληρώνει πολλές φορές η ελληνική εθνική μειονότητα. Εκτός από το ζήτημα των ελληνικών περιουσιών που έχει φτάσει μέχρι και την Ε.Ε., ακραίοι εθνικιστικές μιλούν δημόσια και στα ελληνικά ΜΜΕ για «Μεγάλη Αλβανία», ενώ έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένες επιθέσεις σε περιοχές που κατοικούν Έλληνες, προχωρώντας σε λεηλασίες, ακόμη και σε βεβήλωση εθνικών συμβόλων.
Οι δυο αυτές περιπτώσεις προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας είναι οι πιο ενδεικτικές και συνεχόμενες, που κατά διαστήματα κλιμακώνονται! Το ανησυχητικό βέβαια για τη χώρα μας, που έχει διαφορές και με τις δυο, είναι ότι Τουρκία και Αλβανία, ενώνουν τις δυνάμεις τους, επιχειρώντας να εδραιώσουν μια κοινή συμμαχία, με την Τουρκία να έχει απώτερο σκοπό τον έλεγχο των Βαλκανίων.

* * *
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που συχνά δημιουργούν οι γείτονές μας, η Ελλάδα, δυστυχώς, μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει, να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και με σοβαρότητα να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που η Κυβέρνησή του έχει δημιουργήσει, γι’ αυτό και επιδίδεται σε κριτική όλων των άλλων, εκτός της πολιτικής που ο ίδιος ασκεί.  Όμως σε τόσο ύποπτους καιρούς και βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, η Κυβέρνηση οφείλει να είναι σε εγρήγορση, όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Μια σπίθα αρκεί για να γίνει η έκρηξη!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.