ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Να πως θα εδραιωθεί η Ήπειρος στον εγχώριο αλλά και τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη...

● Ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το Πάσχα συγκαταλέγονται φέτος τα Γιάννενα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, κι αυτό στις δύσκολες μέρες που ζούμε, δεν είναι απλά παρήγορο, αλλά πολύ ενθαρρυντικό για την τοπική μας οικονομία. Αλλά και για την ψυχολογία που βρίσκεται στο... ναδίρ, εξαιτίας της κατάστασης που βιώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται πως οι προσπάθειες προβολής της πόλης, το προηγούμενο διάστημα απ’ όλους τους τοπικούς φορείς... πιάνουν τόπο, αφού συνεχώς τα Γιάννενα κερδίζουν έδαφος και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων επισκεπτών.
Ακόμη μεγαλύτερη ώθηση θα δοθεί στην περιοχή μας, όταν ολοκληρωθούν στο σύνολό τους και οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι εξάλλου βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η εύκολη πλέον οδική πρόσβαση στα Γιάννενα (γιατί από αέρος, έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα), είναι ένα επιπλέον «ατού» για την περιοχή μας, η οποία με τις σωστές κινήσεις μπορεί πραγματικά να πρωταγωνιστήσει στον τομέα του Τουρισμού και να καταστεί προορισμός τεσσάρων εποχών.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου είναι μοναδικά, αφού, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορεί να αναπτύξει όλα τα είδη Τουρισμού και να προσελκύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, δίνοντας έμφαση η κάθε περιοχή σ’ αυτό που μπορεί να προσφέρει πιο ιδανικά: καλοκαιρινό τουρισμό, χειμερινό, θρησκευτικό, ιαματικό, αθλητικό, συνεδριακό... Το γεγονός ότι τα Γιάννενα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων του Πάσχα ή των Χριστουγέννων, ή των αργιών, ή των πενθήμερων εκδρομών, είναι πράγματι πολύ θετικό, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούμε. Έχουμε μια πολύ καλή... μαγιά, που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, για να εδραιωθεί η Ήπειρος συνολικά τόσο στον εγχώριο, όσο και στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη! Αυτό μπορεί να συμβεί με στοχευμένες πολιτικές και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε μόνιμη βάση και όχι απλώς για την επίτευξη μιας διοργάνωσης.
••••
Κρατώντας λοιπόν τα θετικά από κάθε επιτυχημένη εκδήλωση, που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες -είτε αφορά ένα αθλητικό δρώμενο, είτε κάποιο μεγάλο συνέδριο, είτε ένα άλλο σημαντικό γεγονός - όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον τομέα του Τουρισμού και της προβολής της περιοχής, θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και συλλογικά, για όλο και περισσότερες διοργανώσεις που θα φέρουν κόσμο και θα κάνουν την Ήπειρο ακόμη πιο γνωστή στο ευρύ κοινό. Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε πολλές από αυτές έχουν οι Δήμοι και οι διάφοροι Σύλλογοι, γι’ αυτό και μόνο με αγαστή συνεργασία και όχι ανταγωνισμό, μπορεί να επιτευχθεί αυτό που όλοι ονειρεύονται: να καθιερωθεί η Ήπειρος στη συνείδηση όλων ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει κορυφαίος προορισμός 12 μήνες το χρόνο...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.