ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Οι γονείς έκρουσαν το καμπανάκι, οι Αρχές το άκουσαν;

Καθημερινή... ρουτίνα αποτελούν πια οι υποθέσεις κατοχής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών για την τοπική ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει κατατάξει τη «μάχη» αυτή στην κορυφή της ατζέντας της, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες. Όμως οι έμποροι και διακινητές είναι σαν τη... Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι, φυτρώνουν δύο και πάει λέγοντας... Αυτό βέβαια το γνωρίζουν πολύ καλά οι Διωκτικές Αρχές, γι’ αυτό και προχωρούν σε στοχευμένες δράσεις καταπολέμησης των διάφορων κυκλωμάτων, αλβανικών και εγχώριων, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να διοχετεύσουν την... πραμάτεια τους στην ελληνική «αγορά» και όχι μόνο.
Η  Ήπειρος, λόγω της γειτνίασής της με την Αλβανία, απ’ όπου φτάνουν και οι μεγαλύτερες ποσότητες, αποτελεί το διαμετακομιστικό κέντρο, για να διοχετευτούν τα ναρκωτικά σε όλη τη χώρα. Τώρα μάλιστα με την παράδοση της Ιόνιας Οδού, η μεταφορά γίνεται πιο γρήγορα, όχι όμως και σίγουρα, αφού έχουν ενταθεί και τα αστυνομικά μπλόκα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε διάστημα μόνο λίγων ημερών εντοπίστηκαν στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο δύο Ι.Χ. φορτωμένα με χασίς που ταξίδευαν προς τα ενδότερα της χώρας.
Βέβαια, οι αλλεπάλληλες συλλήψεις διακινητών και οι κατασχέσεις ναρκωτικών, έχουν καταστεί, όπως ήδη προαναφέρθηκε, ρουτίνα και δεν αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή μας. Αυτό που τις τελευταίες μέρες όμως έχει θορυβήσει έντονα την τοπική κοινωνία, είναι ότι τα ναρκωτικά έχουν φτάσει μέχρι και τις αυλές των σχολείων μας! Η είδηση που δημοσιοποίησαν γονείς, μέσα από ανοιχτή επιστολή τους προς κάθε αρμόδια Αρχή, για εντοπισμό «εργαλείων» χρήσης ναρκωτικών στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, αποτέλεσε «γροθιά στο στομάχι» για όλη την κοινωνία! Δεν μιλάμε για απομακρυσμένα πάρκα ή εγκαταλελειμμένα κτίρια. Πρόκειται για σχολεία, που θα έπρεπε να είναι οι πιο προστατευμένοι χώροι, αφού εκεί περνούν πολλές ώρες της ημέρας μικρά παιδιά!
Οι γονείς εξέθεσαν δημόσια ένα υπαρκτό πρόβλημα, ζητώντας να ληφθούν μέτρα, για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.  Φύλαξη κτιρίων, τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας, καλύτερο φωτισμό και αστυνόμευση, θα μπορούσαν να διαφυλάξουν τους σχολικούς χώρους της πόλης, οι οποίοι σήμερα είναι εκτεθειμένοι σ’ έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, τα ναρκωτικά!
* * *
Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν οι τοπικοί φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, Σχολικές Επιτροπές) μαζί με την ΕΛ.ΑΣ., να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και μαζί να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα  που θα αποτρέψουν την εμφάνιση παρόμοιων περιστατικών σε σχολικούς χώρους. Οι γονείς έκρουσαν το καμπανάκι κινδύνου, ας ελπίσουμε ότι δεν θα το αγνοήσουν οι Αρχές του Τόπου...

ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.