ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Να μην επιτρέψουμε να μας κλέψουν την ελπίδα...

«Πάει ο παλιός ο χρόνος...» και ευχή όλων των Ελλήνων, το 2018 να είναι μια καλύτερη χρονιά, με Υγεία, Προκοπή και Ευημερία! Προκοπή προσωπική για τον καθένα, αλλά κυρίως για την χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια παλεύει με κύματα και φουρτούνες για να σταθεί όρθια! Δεν έχει σημασία εάν οι δυσκολίες εξακολουθούν να την βασανίζουν, εάν ακόμη δεν έχουμε διακρίνει κάποιο φως στο αχανές τούνελ, στο οποίο μας έχουν εγκλωβίσει, ούτε εάν οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι στην Ελλάδα ισχύει το «κάθε πέρυσι και καλύτερα»! Όλοι μαζί οφείλουμε να μην «το βάλουμε κάτω», να μην τα παρατήσουμε και κυρίως να μην επιτρέψουμε να μας κλέψουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!
Μπορεί οι αντοχές να εξαντλούνται και για πολλούς να έχουν ήδη εξαντληθεί, όμως οι Έλληνες έχουν εκείνο το χαρακτηριστικό γνώρισμα, ακόμη κι όταν έχουν πιάσει πάτο, να αντλούν δύναμη, να... θεριεύουν και να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται ενότητα, εθνική ομοψυχία, συνεργασία και θέληση.
Ναι, οι ευθύνες όσων μας κυβερνούν είναι τεράστιες. Αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και αργά ή γρήγορα θα κριθούν, όπως κρίθηκαν και όλοι οι προηγούμενοι. Δεν θα πρέπει όμως να στεκόμαστε μόνο σ’ αυτό. Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ, ο καθένας προσωπικά, τι μπορούμε να κάνουμε, για ν’ αλλάξει το κλίμα έστω σε κάποιο βαθμό. Οι τοπικοί άρχοντες, οι πνευματικοί φορείς, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά...
Το Σάββατο, ανήμερα των Φώτων, ο «Πρωινός Λόγος» έκοψε την καθιερωμένη πίτα του, αφιερωμένη, όπως πάντα, στους δεκάδες συνεργάτες του, οι οποίοι ανελλιπώς τον στηρίζουν -εδώ και 60 χρόνια- στα εύκολα και στα δύσκολα, με κοινό στόχο την έγκυρη ενημέρωση, την ανάδειξη καυτών τοπικών προβλημάτων που ζητούν λύσεις, αλλά και την προβολή ολόκληρης της Ηπείρου. Μπορεί όλοι να μην συμφωνούν με όλους, ο καθένας να έχει την δική του άποψη σε θέματα που αφορούν την περιοχή μας και όχι μόνο... Όμως με σεβασμό στην διαφορετικότητα και στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, μέσα από το ελεύθερο βήμα της εφημερίδας, στο τέλος κερδισμένος θα βγει ο αναγνώστης, ο οποίος έχει την δυνατότητα να συγκρίνει, να κρίνει και να προβληματιστεί, ακόμη και να καταθέσει την δική του άποψη. Αυτός πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι ο ρόλος του Τύπου, για να συμβάλλει στην αλλαγή κλίματος, που αναφέρθηκε παραπάνω.
Όσον αφορά τους τοπικούς άρχοντες και τους πνευματικούς φορείς, ο δικός τους ρόλος είναι ακόμη πιο σημαντικός, αφού ειδικά μια «πληγωμένη» κοινωνία, όπως η σημερινή, έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα αφουγκραστούν τις ανησυχίες των πολιτών και θα είναι έμπρακτα δίπλα τους. Οι μεν πρώτοι θα πρέπει να παλέψουν, με κάθε μέσο που διαθέτουν, για εξεύρεση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και λύσεων σε ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ οι δεύτεροι θα πρέπει να αποτελέσουν πραγματικό φάρο γνώσης, όχι μόνο στα στενά όρια των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αλλά ερχόμενοι πιο κοντά στην τοπική κοινωνία...

* * *
Σε μια εποχή σκληρή, σαν την σημερινή, το ζητούμενο είναι η κοινωνία να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια, για να έρθουν επιτέλους καλύτερες μέρες που αξίζουμε σαν χώρα. Ο δρόμος είναι δύσκολος, γεμάτος πολλά εμπόδια, τα οποία μάλιστα πολλές φορές φαίνονται και ανυπέρβλητα. Θα παλέψουμε για να τα υπερβούμε, όσο μπορούμε πιο ανώδυνα. Το να μένουμε απαθείς, περιμένοντας το τέλος, σίγουρα δεν μας αξίζει, ούτε αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία της χώρας μας.
Από εμάς θερμές ευχές για μια καλύτερη ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ! Μην το βάζετε κάτω! Η ΕΛΠΙΔΑ σ’ όσους αγωνίζονται, είναι μαζί τους!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.