ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Ναι!.. «Διαύγεια» και για το πόσιμο νερό στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών!

● Σε «σήριαλ» έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα το θέμα με την ΔΕΥΑΙ και τους ελέγχους ποιότητας στο νερό ύδρευσης. Αφορμή στάθηκε η μεγάλη βλάβη που είχε προκύψει στο δίκτυο της πόλης των Ιωαννίνων στα τέλη Μαΐου, με αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή του νερού και μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου! Από τότε όμως ξεκίνησε και μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΥΑΙ) για το εάν, από ποιους και κάθε πότε γίνονται έλεγχοι, εάν τα εργαστήρια είναι πιστοποιημένα και πάει λέγοντας... Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες μέρες, από ειδήμονες και μη, ενώ ειπώθηκαν ακόμη περισσότερα από τους Αυτοδιοικητικούς που έχουν την ευθύνη. Κι όμως, η αμφιβολία εξακολουθεί να... αιωρείται, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες υποψίες και ανησυχίες για την καταλληλότητα του νερού στις βρύσες των νοικοκυριών.
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων διαβεβαιώνει (!) ότι όλα είναι εντάξει. Οι έλεγχοι ποιότητας πραγματοποιούνται κανονικά, λέει, κι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι για το νερό ύδρευσης. Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, έσπευσαν να καθησυχάσουν τους δημότες, τονίζοντας ότι οι ίδιοι πίνουν νερό από την βρύση, δείχνοντας σίγουροι για την άριστη ποιότητά του! Πολύ καλά κάνουν, αυτό όμως δεν αρκεί. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι δύσπιστοι συμπολίτες, οι οποίοι επιμένουν και ζητούν όλα αυτά για τα οποία διαβεβαιώνει η ΔΕΥΑΙ και η Δημοτική Αρχή προφορικά, να τα δουν και αποτυπωμένα με στοιχεία ειδικών εργαστηρίων. Τότε μόνο θα διαλυθεί και η παραμικρή αμφιβολία που σήμερα μπορεί - και δικαιολογημένα - να υπάρχει.
Γιατί όμως αντ’ αυτού, σπεύδουν οι δημοτικοί μας άρχοντες να επιτεθούν προς όποιον διατυπώνει τις επιφυλάξεις του, κατηγορώντας τον για κινδυνολογία; Τόσο δύσκολο είναι να δημοσιοποιηθούν οι συγκεκριμένες αναλύσεις στο ευρύ κοινό; Γιατί αυτές να είναι... απόρρητες; Εάν αυτό γίνονταν από την πρώτη στιγμή, θα είχε αποφευχθεί η όλη αναστάτωση και η φημολογία, που μόνο κακό κάνει στην πόλη, πρωτίστως δε στους διοικούντες τον Δήμο Ιωαννιτών.
* * *
Όσο επιζήμια είναι η κινδυνολογία, πάνω σε ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, άλλο τόσο είναι και η αμφιβολία. Οπότε, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, εάν θέλει να κλείσει το θέμα οριστικά, εξαλείφοντας κάθε υποψία και αμφισβήτηση, ας φροντίσει πάραυτα να δημοσιοποιήσει τους εργαστηριακούς ελέγχους αναλύσεων που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και που βεβαίως θα συνεχίσει να κάνει, όπως εξάλλου και από το Νόμο είναι υποχρεωμένη. Ας αναρτώνται λοιπόν όλα τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΙ, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να ανατρέχει σ’ αυτή εύκολα και έγκαιρα να ενημερώνεται. Τόσο απλά... Χωρίς εντάσεις, αντεγκλήσεις, και υπονοούμενα!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.