ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Το ζητούμενο είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών...

Εκλογική χρονιά το 2019 και ήδη το προεκλογικό κλίμα άρχισε να ζεσταίνεται για τα καλά στην Ελλάδα. Αν και οι πρώτες κάλπες θα στηθούν τον Μάιο για Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές, πολύ πιθανόν είναι τελικά να υπάρξει έκπληξη και να προηγηθούν οι βουλευτικές, όσο κι αν η Κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι αυτές θα γίνουν το Φθινόπωρο.
Σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών πάντως που η ημερομηνία έχει «κλειδώσει», οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει δυναμικά τις επαφές τους με τους πολίτες, ειδικά εκείνοι που για πρώτη φορά θα κατέβουν στις εκλογές. Οι επικεφαλής των συνδυασμών εξορμούν σε πόλεις και χωριά για να «συστηθούν» και να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους, ενώ και οι υποψήφιοι σύμβουλοι έχουν αρχίσει τον δικό τους αγώνα δρόμου για το «κυνήγι» του σταυρού, το οποίο θα κορυφωθεί όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης!
Το σίγουρο είναι ότι καθ’ όδον προς τις εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά! Οι παλιοί θα διαφημίζουν το έργο που έγινε (ή νομίζουν ότι έγινε) κατά την διάρκεια της θητείας τους, ζητώντας μια ακόμη ευκαιρία για να το... ολοκληρώσουν, ενώ οι νέοι θα παρουσιάζουν το φιλόδοξο πρόγραμμά τους, το οποίο, κατά τους ίδιους, θα φέρει έναν αέρα ανανέωσης! Ήδη, σ’ αυτές τις εκλογές βλέπουμε ότι πολλοί υποψήφιοι έχουν εντάξει δυναμικά στον προεκλογικό τους αγώνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς να θεωρούν ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί μέσα από το Facebook!
Βέβαια, πίσω από έναν υπολογιστή, εύκολα μπορεί να χαθεί το μέτρο και μια προσωπική συζήτηση (εκτεθειμένη όμως σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου) να προκαλέσει ντόμινο αντεγκλήσεων μεταξύ υποψηφίων! Αυτό, δυστυχώς, συνέβη μεταξύ του σημερινού Δημάρχου Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα και του υποψήφιου Δημάρχου Μ. Ελισάφ, οι οποίοι... διασταύρωσαν τα ξίφη τους βάζοντας στην μέση τον καταξιωμένο γλύπτη Θ. Παπαγιάννη και την προτομή του Γ. Μυλωνά. Μια παρατήρηση του κ. Παπαγιάννη προς τον Δήμαρχο στο διαδίκτυο, ήταν η αφορμή να ξεσπάσει μια άνευ προηγουμένου κόντρα, με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη! Καλό θα είναι, επειδή η προεκλογική περίοδος έχει ακόμη πολύ... δρόμο μπροστά της, όλοι οι υποψήφιοι να είναι πιο προσεκτικοί και να «ζυγίζουν» τα όσα αποφασίζουν να πουν δημόσια. Οι ψηφοφόροι δεν συγκινούνται από τα διάφορα... ξεσπάσματα!

* * * 
Πάντως οι εκλογές αυτές θα έχουν σίγουρα έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας για όλους τους υποψήφιους «μνηστήρες» της εξουσίας. Μπορεί να είναι αυτοδιοικητικές, αλλά θα πραγματοποιηθούν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την πλειοψηφία των πολιτών, που έχουν κουραστεί να ακούν από τους πολιτικούς υποσχέσεις και μεγάλα λόγια και στο τέλος, όχι απλώς να μην γίνεται πράξη καμία προεκλογική δέσμευση, αλλά τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό, στο χειρότερο! Κι επειδή στις συζητήσεις ακούγεται όλο και πιο συχνά το... «όλοι ίδιοι είναι!», το στοίχημα των υποψηφίων στους Δήμους και την Περιφέρεια, είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, αποδεικνύοντας ότι αυτοί είναι διαφορετικοί, καλύτεροι...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.